Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Βαρουφάκης: «Καρφώνει» Σόιμπλε την πιό ακατάλληλη στιγμή

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Βαρουφάκης: «Καρφώνει» Σόιμπλε την πιό ακατάλληλη στιγμή
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σαιτας Παντελης

Σε μια αμφιλεγόμενη τουλάχιστον κίνηση προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δημοσιοποιώντας άρθρο που έχει γράψει για τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 16 Ιουλίου.
Στο άρθρο του, «καρφώνει» άγρια τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι του είχε εκμυστηρευτεί πως μέρος του σχεδίου του για την Ευρώπη είναι το Grexit, αλλά και ότι στόχος είναι η τρομοκράτηση όσων αντιτίθενται στο σχέδιό του.
Και να μη διαφωνείς κανείς με όσα υποστηρίζονται στο άρθρο, το ερώτημα που καλείται κανείς να απαντήσει εάν η δημοσιοποίησή του βοηθάει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην τιτάνια προσπάθεια να πετύχουν μια συμφωνία που θα αποτρέψει το Grexit.
Με όρους «θεωρίας παιγνίων» θα μπορούσε κανείς να εκτιμήσει ότι στόχος του είναι να ασκήσει πίεση στον Σόιμπλε που έχει εκνευρίσει αρκετούς στην Ευρώπη, με στόχο να δημιουργηθεί ένα «μπλοκ» που θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της ελληνικής πλευράς.
Με όρους όμως «πιάτσας» και δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδονται από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, πόσο πιθανό είναι άραγε, η παρέμβαση αυτή να εκνευρίσει τη γερμανική πλευρά και να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα;
Οι δε απανταχού συνωμοσιολόγοι, θα μπορούσαν να διακρίνουν μια καίρια παρέμβαση με στόχο τον εκτροχιασμό των συνομιλιών – διαπραγματεύσεων και προώθησης του Grexit, που τόσο επιθυμούν κύκλοι που ενδεχομένως έχουν στοιχηματίσει δισεκατομμύρια σε αυτή την προοπτική.
Ας δούμε τι αναφέρει η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη:

Πέντε μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Eurogroup δεν είχαν ποτέ μια πιθανότητα επιτυχίας. Καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο, ο σκοπός τους ήταν να προετοιμάσουν το έδαφος για ό,τι ο Δρ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει πως ήταν η «βέλτιστη» λύση πολύ πριν η κυβέρνησή μας εκλεγεί: Ότι η Ελλάδα θα πρέπει να οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης για να καθυποτάξει τα κράτη-μέλη που αντιστέκονται στο συγκεκριμένο σχέδιο που έχει για την αναδιάρθρωση της Ευρωζώνης.
Αυτό δεν είναι θεωρία, γράφει ο Βαρουφάκης αναρωτώμενος: Πώς μπορώ να ξέρω ότι το Grexit είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου του Δρ. Σόιμπλε για την Ευρώπη; Και απαντά: «Επειδή μου το είπε ο ίδιος»!
Δεν έγραψα αυτό το άρθρο, συνεχίζει, ως Έλληνας πολιτικός που επικρίνει τον γερμανικό Τύπο για τη δυσφήμηση των λογικών προτάσεών μας, την άρνηση του Βερολίνου να εξετάσει σοβαρά και μετριοπαθή σχέδια αναφορικά με το χρέος, την άκρως πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προκαλέσει ασφυξία στην κυβέρνησή μας, την απόφαση του Eurogroup να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως για να κλείσει τις τράπεζες μας.
Έγραψα αυτό το άρθρο ως Ευρωπαίος παρατηρητής του ξεδιπλώματος ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την Ευρώπη, το Σχέδιο του Δρ. Σόιμπλε.
Και θέτω ένα απλό ερώτημα προς τους αναγνώστες της εφημερίδας Die Zeit: Είναι αυτό ένα σχέδιο που το εγκρίνετε; Πιστεύετε ότι αυτό το σχέδιο είναι καλό για την Ευρώπη;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα