Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ο καφές μας βοηθά να παραμένουμε…ήρεμοι;

Προκαταρκτική έρευνα σε ποντικούς έδειξε ότι η καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ήρεμοι σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Ο καφές μας βοηθά να παραμένουμε…ήρεμοι;

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ήρεμοι σε δύσκολες καταστάσεις.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στην Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, είναι προκαταρκτική και καθώς έγινε σε ποντικούς δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αφορά και τους ανθρώπους. Ωστόσο, περιέχει ορισμένα ευρήματα που προκαλούν έκπληξη.
Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση της καφεΐνης σε ποντικούς που υποβλήθηκαν σε διάφορους στρεσογόνους παράγοντες, όπως κρύο μπάνιο.
Για διάστημα 3 εβδομάδων, μια ομάδα ποντικών έλαβε καφεΐνη στο νερό της, ενώ η άλλη ήπιε απλό νερό. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε στρεσογόνους παράγοντες.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι ποντικοί που έπιναν νερό είχαν αλλαγές λόγω στρες στον εγκέφαλο και τη συμπεριφορά τους, όπως να δρουν ως απελπισμένοι και να έχουν χειρότερη επίδοση σε τεστ μνήμης.

Ωστόσο, ποντικοί που ήπιαν καφεΐνη δεν εμφάνισαν κάποιες από τις παραπάνω αλλαγές. Οι ερευνητές δεν μπορούν να είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αλλά υποθέτουν ότι ενδεχομένως σχετίζεται με το ότι η καφεΐνη μπλοκάρει ορισμένους υποδοχείς από το να προκαλούν αντίδραση στο στρες.
Επιστήμονες υποθέτουν από καιρό ότι η καφεΐνη ενισχύει τη διάθεση. Αρκετές έρευνες έχουν ανακαλύψει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και του μειωμένου κινδύνου για κατάθλιψη. Άλλοι, ωστόσο, έχουν δηλώσει ότι δεν είναι σίγουροι αν υπεύθυνη είναι η καφεΐνη ή άλλες συνήθειες που τη συνοδεύουν.
Η έρευνα υποδεικνύει ότι η καφεΐνη μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε το στρες και μας βάζει σε καλύτερη διάθεση.
Ενώ η έρευνα προστίθεται σε αυξανόμενες ενδείξεις ότι η καφεΐνη μπορεί να είναι ωφέλιμη δεν είναι λόγος να αρχίζετε να πίνετε μεγάλες ποσότητες καθημερινά.
Η πολλή καφεΐνη μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές παρενέργειες, από αυπνία έως ηπατική βλάβη. Γενικά, η κατανάλωση είναι καλό να μην ξεπερνά τα 400 ml την ημέρα.
Χρειάζονται νεότερες έρευνες για να διαπιστώσουμε αν τα ευρήματα αφορούν και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν στρες.

Πηγές: Διεθνής τύπος.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα