Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ο Ήλιος και η Σελήνη στην Ευρώπη...στην Ασία...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ήλιος και η Σελήνη


Είσαι στην ακτή της Μεσσηνίας ώρα πρωινή και ετοιμάζεσαι να πας στο χωράφι. Ο Ήλιος έχει βγει και ζεσταίνει την ατμόσφαιρα και αφήνει πίσω του το κρύο. Τα αγρίμια που είχαν βγει με τη Σελήνη να κυνηγήσουν έχουν μαζευτεί τώρα και το να περπατάς είναι πιο ασφαλές. Τα σπαρτά σου θα μεγαλώσουν χάρις στον Ήλιο και θα βγάλουν σοδειά για την οικογένεια. Τα βράδια που θα έχει φεγγαράδα και ξαστεριά θα μαζευτείς σπίτι γιατί θα έχει κρύο.

Τις ελεύθερες ώρες σου ασχολείσαι με τα άστρα και μέσα από το σπίτι σου καταγράφεις την κίνηση των αστεριών. Πιο νέος ταξίδευες και είχες φτάσει κάποτε μέχρι τις ακτές του Λιβάνου. Ποτέ σου δεν κατάλαβες γιατί οι αστρολόγοι εκεί θεωρούν τη Σελήνη σημαντική κι ότι τους προστατεύει. Μια ζωή ο Ήλιος σε ζέσταινε εσένα και βοηθούσε τη γυναίκα σου να στεγνώνει τα ρούχα. Όταν είχε φεγγαράδα μόνο τρόμο νιώθατε από τα ουρλιαχτά των λύκων.

ΥΓ: Να γιατί η Σελήνη προστατεύει την Ασία και ο Ήλιος την Ευρώπη...


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ήλιος και η Σελήνη

Είσαι στην Έρημο της Αραβίας και πορεύεσαι με το καραβάνι από τις ακτές του Άντεν προς τη Βαγδάτη. Τη μέρα ο ιδρώτας είναι άπλετος, ο Ήλιος καίει δολοφονικά, τριγύρω δεν υπάρχει ίχνος ζωής, παρά μόνο καυτή άμμος και ψάχνεις σκιά να σκεπαστείς. Τη νύχτα δροσίζει, προχωράς στο δρόμο σου και ευχαριστείς το φεγγάρι που σου φωτίζει το δρόμο.

Είσαι πλανόδιος έμπορος, βεδουίνος, αλλά και αρχαίος αστρολόγος. Ποτέ σου δεν κατάλαβες, γιατί αυτοί οι τρελοί ευρωπαίοι θεωρούν τον Ήλιο σαν τον ζωοδότη της ζωής. Για σένα ο Ήλιος ήταν πάντα καυτερός - δυνατός ναι - αλλά θανάσιμος. Το φεγγάρι ήταν αυτό που πάντα σε προστάτευε και σου έδινε σκέπη να προχωρήσεις...

ΥΓ: Να γιατί ο Ήλιος προστατεύει την Ευρώπη και η Σελήνη την Ασία...


Vassilis Papadolias
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα