Crying-Women-Portrait-Images
Σ’ αυτό το άρθρο θα διαβάσετε τους λόγους που το κλάμα μπορεί να μας θεραπεύσει ψυχολογικά, σωματικά και πνευματικά.
Μόλις συμβεί κάτι που θα κεντρίσει το συναισθηματικό νεύρο, θα κλάψουμε. Και συνήθως καίμε από λύπη, θυμό, συγκίνηση, υπερένταση, ακόμα και από χαρά. Για όποιο λόγο κι αν βουρκώνουμε και δακρύζουμε είναι σίγουρο ότι κάθε φορά κάνουμε καλό στον εαυτό μας. Πρέπει να ξέρουμε όλοι μας ότι το κλάμα κάνει καλό στην υγεία. Μας απελευθερώνει, μας ανακουφίζει και απομακρύνει τη συναισθηματική ένταση. Μας αποσυμπιέζει. Μην «λογοκρίνετε» τον εαυτό σας όταν πάει να κλάψει. Αφήστε τον ελεύθερο και ξεσπάστε. Πρέπει να το ευχαριστηθείτε το κλάμα γιατί…..
Τα δάκρυα καταπολεμούν τα βακτήρια

Τα δάκρυα είναι ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό και απολυμαντικό κατά των μικροβίων που συγκεντρώνονται στα μάτια μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κι αυτό γιατί περιέχουν lysozyme, ένα υγρό που μπορεί να εξοντώσει το 90%- 95% των βακτηρίων μέσα σε 5-10 λεπτά! Ουάου! Εξολοθρευτής.
Τα δάκρυα βγάζουν τοξίνες
Σύμφωνα με την βιοχημεία, τα δάκρυα που προέρχονται από λύπη ή φόβο, περιέχουν περισσότερο τοξικές ουσίες από αυτά που προέρχονται από μια απλή ενόχληση (για παράδειγμα καθάρισμα κρεμμυδιών). Αυτό δεν σημαίνει ότι τα δάκρυα είναι τοξικά. Απλά απομακρύνουν από το σώμα μας τις τοξίνες που προκαλούν στρες. Είναι κάτι σαν θεραπεία αποτοξίνωσης ή χαλαρωτικό μασάζ, και απλά κοστίζουν… λιγότερο!
Το κλάμα μειώνει το στρες
Έχει αποδειχτεί πως το κλάμα μειώνει το στρες όπως ακριβώς και η άσκηση. Τα δάκρυα απελευθερώνουν ενδορφίνες, εγκεφαλίνη και προλακτίνη, που προστατεύουν το σώμα από το στρες. Είναι αυτό που σας έγραψα και πιο πάνω. Μας αποσυμπιέζει.
crying_dean_logo_by_flederhosen-d5vqtjj
Τα δάκρυα μας φέρνουν πιο κοντά
Τα δάκρυα προάγουν την κοινωνικότητα καθώς το κλάμα αυξάνει την οικειότητα και μπορεί να μας φέρει πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους. Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί μπροστά σε έναν άνθρωπο που κλαίει και δεν τον έχουμε αγκαλιάσει; Πόσες φορές δεν έχουμε συγχωρέσει κάποιον που κλαίει μπροστά μας;
Τα δάκρυα είναι καθαρτικά
Κατά τη διάρκεια της ημέρας «μαζεύουμε» μέσα μας αρνητικά συναισθήματα, νεύρα, θυμό, στεναχώρια, άγχος. Αυτά συσσωρεύονται στον μυαλό και στην καρδιά μας. Το κλάμα είναι καθαρτικό γιατί διώχνει αυτούς τους μικρούς «δαίμονες» πριν προκαλέσουν βλάβες στο νευρικό και στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Η βασικότερη λειτουργία των δακρύων είναι ότι ευεργετούν την όραση. Εκτός του ότι λιπαίνουν τους βολβούς των ματιών και τα βλέφαρα, εμποδίζουν την αφυδάτωση των βλεννωδών μεμβρανών.
Τα δάκρυα ρίχνουν την πίεση του αίματος
Όλοι, φυσικά, θα έχετε παρατηρήσει ότι αφού κλάψατε νιώθατε πολύ πιο ήρεμοι. Το κλάμα ρυθμίζει τους παλμούς της καρδιάς και μας βοηθάει να αισθανθούμε καλύτερα στις δυσκολίες.
Τα δάκρυα ανεβάζουν τη διάθεση
Τα δάκρυα περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγγανίου που είναι ένα ιχνοστοιχείο που λειτουργεί ως ρυθμιστής της διάθεσης. Όταν τα επίπεδά του είναι υψηλά, μπορεί να παρουσιάσουμε συμπτώματα άγχους, φόβου και κατάθλιψης. Όταν το μαγγάνιο «ελευθερώνεται» με τα δάκρυα, η διάθεσή μας ανεβαίνει. Γι’ αυτό σας λέω βρε κουτά…. Πρέπει να το ευχαριστιόμαστε το κλάμα.
Αφήστε τον ελεύθερο και 
ξεσπάστε. 
Πρέπει να το ευχαριστηθείτε το 
κλάμα.
girl-crying-281
———————————-
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ