Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Το «κουστούμι» του δήθεν και το τίμημα αυτού


Φοράς τα «καλά» σου. Φοράς το «καλό» σου πρόσωπο, το χαμογελαστό, το ήρεμο, το γλυκό, το «ευγενικό». Γενικά ένα πρόσωπο που μάλλον προσωπείο θα το ορίσουμε. Γιατί τελικά σε αυτό το προσωπείο «χρωστάμε» όλα όσα βιώνουμε.


Αυτό το «προσωπείο» το πηγαίνουμε παντού, σε όλες μας σχεδόν τις σχέσεις, σε όλες μας τις εκδηλώσεις, σε όλες μας τις κοινωνικές μας υποχρεώσεις. Κι όμως αφού προωθούμε αυτό το προσωπείο, αναρωτιόμαστε γιατί βιώνουμε τόσα ψέματα, γιατί ζούμε ψεύτικες σχέσεις, γιατί βιώνουμε τόσα ψέματα? Μα πώς να γίνει αλλιώς ? Ότι φυτεύουμε αυτό και θα θερίσουμε.
Έχουμε μετατρέψει λοιπόν τους εαυτούς μας σε «καλογυαλισμένα» μήλα, όπου απ’ έξω φαίνονται όμορφα αλλά από μέσα είναι σάπια. Όπως το μήλο που σαπίζει από μέσα προς τα έξω, το ίδιο μας οδηγεί και αυτό το προσωπείο να βιώσουμε.
Εκείνος λοιπόν είπε, «έλα όπως είσαι». Όχι δεν εννοούσε τα ρούχα μας, γιατί δεν τον ενδιέφεραν ποτέ. Αλλά εννοούσε με την αλήθεια μας, αυτή να αποδεχτούμε και αυτή να προωθούμε. Την ενδυμασία μας την εσωτερική και όχι το ταγιεράκι μας. 

Έλα όπως είσαι δηλαδή αναζήτησε τα ψέματά σου, κοίτα τα, κοίτα την υποκρισία σου, και έλα να Μου την παραθέσεις. Αυτό εννοούσε και αυτό μας οδηγεί να κάνουμε παντού και σε όλες μας τις σχέσεις.
Να πάρουμε απόφαση να βγάλουμε για πάντα αυτό το προσωπείο που μας οδηγεί στις χειρότερες διαδρομές της ζωής μας. Να αναζητήσουμε αυτό το «όπως είσαι» Τι θα πει όπως είσαι ? Μα φυσικά το ότι είσαι άνθρωπος. Ως άνθρωπος είναι φυσικό να έχεις μέσα σου τις δύο ενέργειες, του καλού και του κακού.
Με το να στολίζεσαι δεν σημαίνει ότι η κακιά πλευρά σταματάει να υπάρχει, απλώς συντηρείς το σάπιο μήλο. Και φυσικά το σάπιο είναι μόνο μέσα σε μας και τελικά εμείς το βιώνουμε και μόνο.
Αναζήτησε λοιπόν το ανθρώπινό σου στοιχείο που έχει μέσα του τις δύο αυτές ενέργειες και έλα όπως είσαι. Που ? Μα παντού, στις σχέσεις σου, στις εκδηλώσεις σου, στις κοινωνικές σου υποχρεώσεις. Μη λες άλλα, εννοείς άλλα και κάνεις άλλα, γιατί θα βιώνεις την τραμπάλα.
Σταμάτα να κοροϊδεύεις τους ανθρώπους σου, αλλά και τον εαυτό σου με αυτό το στόλισμα που κάνεις, τάχα για να αρέσεις.
Γιατί το ψέμα συντηρεί το ψέμα και όλοι ζούμε σε ένα ψέμα που το βοηθάμε να μεγαλώνει και να μεγαλώνει.
Η αλήθεια να είναι ο οδηγός, η αλήθεια να γίνει το μονοπάτι. Η αλήθεια για βιωθεί τελικά από όλο τον πλανήτη μας, η οποία είναι και η μόνη μας σωτήρια οδός, θέλει από μας να παραδεχτούμε για αρχή το μέγεθος της πλάνης που θέτουμε μπροστά μας. 

Όταν όλοι μας παραδεχτούμε το μέγεθος της πλάνης αυτής τότε η οδός της Σωτηρίας θα έρθει από Εκείνον με την μεγαλύτερη Ωδή – Ωσαννά που θα ακουστεί από τα Ουράνια.
Όταν σταματήσουμε να «φοράμε» τα ψεύτικα στολίδια που στοιχειώνουν τελικά τη ζωή μας τότε θα βγει ανθοστολισμένη η Ψυχή μας και θα μας ραίνει με Μύρο και Έλαιο Ευσπλαχνίας.

Μη περιμένεις να αρχίσουν να το κάνουν οι δίπλα για να το κάνεις κι εσύ. Γιατί κανένας διπλανός δεν ζει τη δική σου ζωή. Μόνο εμείς ζούμε τη ζωή μας και μόνο εμείς μπορούμε να την αλλάξουμε. Ο κάθε άλλος είναι ο κάθε άλλος. Ο καθένας θα αλλάξει τον εαυτό του για τον εαυτό του και θα κάνει την ένωση με την όμορφη πριγκίπισσά του, Ψυχή του. 

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα