Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Το μουμιοποιημένο σώμα του επίσκοπου έκρυβε ένα καλά κρυμμένο μυστικό!

Οι μουμιοποιημένο ερείπια του επισκόπου του 17ου αιώνα, Peder Winstrup.
Ερευνητές στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Lund βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν πραγματοποιώντας μια αξονική τομογραφία στο μουμιοποιημένο σώμα ενός σκανδιναβού επίσκοπου, εντόπισαν τα απομεινάρια ενός μικρού εμβρύου κάτω από τα πόδια του. Η μούμια ανήκει στον Επίσκοπο Peder Winstrup, μια εξέχουσα ιστορική προσωπικότητα στην Σκανδιναβία που πέθανε το 1679. Οι αρχαιολόγοι έχουν εικασίες ως προς τον λόγο για τον οποίο το έμβρυο «τοποθετήθηκε στο φέρετρο του Winstrup .
"Ένα από τα κύρια ευρήματα, όταν πραγματοποιήσαμε την αξονική τομογραφία ήταν ότι ο κ Winstrup δεν είναι μόνος του στο φέρετρο," είπε ο Per Karsten, διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου στο Πανεπιστήμιο του Lund. "Στην πραγματικότητα, ο ίδιος έχει συντροφιά, ένα μικρό παιδί, ένα έμβρυο ενός  παιδιού πέντε με έξι μηνών-, και το οποίο απέκρυψαν συνειδητά κάτω από τα πόδια του στο κάτω μέρος του φέρετρου - οπότε ίσως υπάρχει μια σύνδεση. "

Πορτρέτο του Peder Jensen Winstrup, 1750
Το μωρό δεν μπορεί να σχετίζεται με τον επίσκοπο, αλλά μπορεί να είναι από μια γυναίκα που έχασε το παιδί της έπειτα από μια αποβολή, λέει στην Christian Today ο Per Karsten, διευθυντής του μουσείου του Πανεπιστημίου του Lund..
Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε το βάπτισμα στα μωρά των αποβολών. Ήταν γενικά αποδεκτό ότι οι ψυχές τους χάνονταν για πάντα και ποτέ δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν στον ουρανό.
Στο διάστημα των πέντε εβδομάδων μεταξύ του θανάτου του επισκόπου και της κηδείας του, η μητέρα θα μπορούσε να έχει δωροδοκήσει την επίσημη εκκλησία να θάψει το μωρό της με τον επίσκοπο, με τη σκέψη ότι αυτό θα εξασφάλιζε την είσοδό του ή της στον ουρανό.
Το σώμα του Winstrup είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα από αυτό το χρονικό διάστημα, με όλα τα όργανα του ανέπαφα. Οι επιστήμονες μελετούν τα λείψανά του ώστε να βρουν στοιχεία σχετικά με τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων στη περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα.
Το φέρετρο του Peder Winstrup, το οποίο βρέθηκε να περιέχει ένα έμβρυο
Μια ανάλυση DNA πρόκειται τώρα να διεξαχθεί στο έμβρυο και στον επίσκοπο για να διαπιστωθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση αίματος μεταξύ τους. Ο προσδιορισμός της ταυτότητας του εμβρύου ως απογόνου του 74χρονου επίσκοπου,  θα μπορούσε να είναι αρκετά σκανδαλώδης.
Τα λείψανα του Peder Winstrup και του μικροσκοπικού σύντροφού του θα θαφτούν ξανά μετά το τέλος της έρευνας. 
Ένα βίντεο της έρευνας ίσως να προβληθεί στη συνέχεια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα