Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Κάθε σκέψη αληθινή αναδομεί την πυκνότητα στο σώμα.




Ας πάρουμε ένα ποτήρι γεμάτο από νερό, και ας το παρομοιάσουμε με έναν νεοσύστατο νου. Σαν να είχαμε τη δυνατότητα να αδειάσουμε εντελώς το μυαλό μας και να το αφήσουμε στην αρχική του μορφή- πυκνότητα. Τώρα ας βάλουμε μέσα σε αυτό το νερό, όχι πολλές, αλλά 10 σταγόνες χλωρίνης, 10 σταγόνες πετρέλαιο, μια κουταλιά του γλυκού γράσο. Μπορούμε φυσικά να φανταστούμε τι θα έχει συμβεί στο νερό.

Ας δοκιμάσουμε τώρα σε αυτό το ποτήρι με αυτό το υγρό, που πια μόνο νερό δεν θα το πούμε, να του βάλουμε μέσα του φρέσκο νερό. Ας αδειάσουμε λίγο και να συμπληρώσουμε με νερό καθαρό. Θα αλλάξει κάτι ? Η αλλαγή θα είναι μόνο ως προς την όραση μας, αλλά επί της ουσίας το υγρό, που μέχρι κάποτε ήταν νερό, θα παραμένει με τα συστατικά που του προσθέσαμε. Τώρα ας δοκιμάσουμε πάλι να αδειάσουμε ένα μεγάλο του μέρος και να βάλουμε πάλι φρέσκο νερό. Θα το καταφέρουμε ως ένα σημείο να το κάνουμε διάφανο, αλλά μία μυρωδιά θα την έχει. Αν τώρα μέσα σε αυτό το διάφανο υγρό, που μοιάζει με νερό, βάλουμε 3 με 4 σταγόνες πετρέλαιο, τι θα γίνει άραγε ? Μπορεί πάλι να μην αλλάξει η διαφάνειά του υγρού, να παραμείνει δηλαδή διάφανο, αλλά ως προς τη γεύση θα έχει διαφορά. Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν θα μοιάζει με νερό. 

Το παράδειγμα όλο αυτό το κάναμε για να μπορέσουμε να δούμε την πυκνότητα του μυαλού μας, που είναι το νερό, με τις στεναχώριες, προβλήματα, άγχος που είναι τα 3 επιπλέον υγρά που βάλαμε στο νερό- μυαλό μας και έτσι του αλλάξαμε εντελώς την πυκνότητά του.
Το νερό αυτό δεν θα το πίναμε, σε αντίθεση με το μυαλό μας. Το μυαλό μας το συνηθίσαμε με αυτή την νέα του πυκνότητα και έτσι το «πίνουμε» καθημερινά το «φαρμάκι».
Κάνουμε προσπάθειες δε, να αλλάξουμε κάποιες μας σκέψεις, όπως κάναμε με το ποτήρι που του αδειάσαμε λίγο από το νερό, και προσθέσαμε καινούργιο. Έτσι γίνεται και με το μυαλό μας. Του βάζουμε φρέσκες ιδέες, που όμως «πέφτουν» μέσα σε αυτό το υγρό με την τοξική πυκνότητα και αυτόματα μεταβάλετε και η φρέσκια ιδέα, λίγο καιρό μετά.
Ως προς το ποτήρι τώρα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το αδειάσουμε εντελώς, να το πλύνουμε, να το καθαρίσουμε και να του βάλουμε καινούργιο νερό.
Πώς όμως θα κάνουμε το ίδιο και με το μυαλό μας ? Πώς μπορούμε να το καθαρίσουμε εντελώς ?
Μα φυσικά μόνο μέσα από τον δρόμο της αλήθειας. Μία λέξη τόσο όμορφη, αλλά τόσο παραποιημένη, που τελικά δεν μοιάζει με την αρχική της δομή.
Κάποτε διάβασα ότι η αλήθεια είναι για πολύ λίγους και τότε παραξενεύτηκα και «είπα, μα είναι δυνατόν»? Κι όμως είναι. Κι όμως αυτό είναι μία αλήθεια, πικρή. Μία διαπίστωση που είναι για να μας κάνει όλους να θιχτούμε, όχι με σκοπό να δώσουμε μάχη, αλλά να αναζητήσουμε τι πήγε «στραβά» και γυρίσαμε την πλάτη μας όλοι στην αλήθεια και έχουμε φυτευτεί μέσα στην πλάνη, μέσα στο ψέμα. Και όσοι επικαλούνται την αλήθεια, την κατασκευάζουν και την ωραιοποιούν, μα τότε αυτό δεν είναι αλήθεια. Κάθε τι που είναι αλήθεια δεν χρειάζεται να κατασκευαστεί, απλώς είναι εναρμονισμένο με τη φυσικότητά του και αναδομείτε και αναδομεί.
Ο δρόμος λοιπόν για να μετατρέψουμε την πυκνότητα του μυαλού μας και να το κάνουμε να γίνει όπως ήταν στη φυσική του υπόσταση, είναι αυτός της αλήθειας.
Κάθε αληθινή σκέψη έχει την ιδιότητα να μετατρέπει τον νου απόλυτα.
Ο δρόμος του στοχασμού είναι αυτός που μπορεί να μας οδηγήσει στην αναδόμηση του μυαλού και να το εκπαιδεύσουμε στην αληθινή διαδρομή των σκέψεων.
Ως πρώτα βήμα είναι να ξεχωρίσουμε όλα τα ψέματα και τα ψεύτικα που είναι γύρω μας. Να δούμε με τα μάτια της καρδιά μας τις αλήθειες. 

Έχουμε συνηθίσει να λέμε, «η δική σου αλήθεια» και η «δική μου αλήθεια». Κι όμως η αλήθεια και οι αλήθειες για όλους μας είναι ίδιες και απαράλλαχτες. Τα ψέματα και τα ψεύτικα μας οδήγησαν να νομίζουμε ότι έχουμε διαφορετικές αλήθειες. Αυτά τα ψέματα και τα ψεύτικα μας έχουν φτιάξει ψεύτικα όνειρα, ψεύτικα «κάστρα», και ψεύτικα συναισθήματα, που φυσικά όλα αυτά οδηγούν και σε ψεύτικες σκέψεις.
Ξέρω όλο αυτό δεν είναι απλό να το αντιληφθεί κάποιος. Κι όμως, όλα όσα ζείτε στην απλή σας καθημερινότητα που για σας είναι η «αλήθεια» σας μπορούν μέσα σε 2 λεπτά να αλλάξουν και η «αλήθεια» σας ξαφνικά να είναι άλλη και με εντελώς διαφορετική πυκνότητα, αυτή της αλήθειας. Η κατασκευασμένη αλήθεια που ζούμε απλώς θα της αλλάξουμε λέξεις  και θα την πούμε «πραγματική βιωματική κατάσταση». Η κατάσταση αυτή που βιώνουμε όμως δεν είναι η αλήθεια, αλλά το ψέμα στο οποίο εμείς στήσαμε με επιτυχία τις ζωές μας.
Απλά τα πράγματα. Ζούμε μία χ ζωή και θεωρούμε τις καταστάσεις μας αληθινές και έτσι πορευόμαστε στην ζωή μας. Όμως εκεί που είστε μέσα στην δύνη αυτής της αλήθειας έρχεται ένα ξαφνικό και αναπάντεχο συμβάν και μέσα σε 2 λεπτά σας αλλάζει τη ζωή ολόκληρη. Για παράδειγμα ενώ έχετε όπως αναφέραμε παραπάνω μία ζωή που ζείτε και νομίζεται πως είναι η αλήθεια σας, κερδίζετε στο τζόκερ ένα ποσό της τάξης των 10.000.000 ευρώ. Τότε αυτό, αυτόματα σας αλλάζει από την «κορφή ως τα νύχια». Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. Από σκέψεις, από συναισθήματα, από συμπεριφορά, από ένα σωρό! Εκεί σε αυτή τη στιγμή, όλες οι αλήθειες θα έχαναν κάθε επιρροή επάνω σας. Όλα όσα μέχρι εχθές τα είχατε ως «αλήθεια» ξαφνικά θα γίνουν ψέμα. Οι στεναχώριες σας, το άγχος σας, τα προβλήματά σας.
Ένα μόνο θα είχε και έχει την ιδιότητα να παραμείνει το ίδιο είτε έχετε κερδίσει ή όχι το τζόκερ. Και αυτό είναι η πραγματική σύσταση της αλήθειας, που είναι μία ασθένεια, ένας θάνατος, ένα ατύχημα. Αυτά είναι αλήθεια. Αυτά δεν μπορούν να είναι ψέματα.
Οπότε ως προς τον δρόμο του στοχασμού και την αναζήτηση της αλήθεια, όχι της αλήθειας μας, αλλά της Αλήθειας, είναι να αναζητήσουμε όλα τα ψέματα και τα ψεύτικα που θεωρούμε ότι μας ορίζουν.
Όταν αρχίσουμε όλη αυτή τη στοχαστική διαδρομή και ανοίξουμε την αντίληψη μας, θα καταλάβουμε ακριβώς σε πόσα ψεύτικα έχουμε στήσει τις ζωές μας. 

Έτσι θα δώσουμε στο μυαλό μας νέα κατεύθυνση αναζητώντας τις αληθινές σκέψεις. Αυτές οι αληθινές σκέψεις έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλλουν τον Νου μας απόλυτα και να του δώσουν την αρχική του Πυκνότητα.

Ένας εγκέφαλος με αναδόμηση Πυκνότητας προετοιμάζεται να δεχτεί μέσα του το Πνεύμα της Φιλοσοφικής δομής, όπου μέσα από την τριβή θα αναβαθμίσει όλο το υγρό του στοιχείο στα Νέα Ύδατα που δεν είναι άλλα από την Χρυσή και αδιαίρετη Αγία Τριάδα

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα