Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Η αδύναμη χειραψία δεν είναι ευγένεια…


Οι περισσότεροι όταν κάνουν χειραψία δεν σφίγγουν το χέρι του άλλου από ευγένεια! Ωστόσο οι επιστήμονες έχουν αντίθετη γνώμη και προειδοποιούν για την αδύναμη χειραψία!
Μετά από έρευνα οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Καναδά, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», αναφέρουν ότι η αδύναμη χειραψία υποδεικνύει αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό και για άλλα προβλήματα υγείας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή καρδιολογίας Ντάριλ Λεόνγκ μελέτησαν στοιχεία για περίπου 140.000 άτομα, ηλικίας 35 έως 70 ετών, για μια περίοδο τεσσάρων ετών, σε 17 χώρες.
Η μυϊκή δύναμη της χειραψίας μετρήθηκε με ειδικό δυναμόμετρο, το οποίο υπολογίζει τη δύναμη που ασκείται, όταν ένας άνθρωπος πιέζει ένα αντικείμενο όσο περισσότερο μπορεί με το χέρι του.

Η ανάλυση έδειξε πως για κάθε μείωση της δύναμης της χειραψίας κατά πέντε κιλά υπάρχει μια αύξηση κατά 16% του κινδύνου πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Κατά 17% είναι αυξημένος ειδικότερα ο κίνδυνος για θάνατο από καρδιαγγειακά αίτια.
Η συσχέτιση της μειωμένης δύναμης της χειραψίας με τον αυξημένο κίνδυνο για την υγεία διαπιστώθηκε ότι ισχύει ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, το επάγγελμα, η σωματική δραστηριότητα, το κάπνισμα, το σωματικό βάρος κ.ά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η δύναμη μιας χειραψίας που προδίδει υγιή οργανισμό είναι καλύτερος προγνωστικός δείκτης ακόμη και από την αρτηριακή πίεση.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα