Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η σκληρή αλήθεια για το πώς θα αλλάξετε τη ζωή σας


Αν ο στόχος που έχετε θέσει είναι πραγματικά σημαντικός για σας, τότε μπορείτε να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό σας και θα έχετε κίνητρο για όσο χρειαστεί μέχρι να τον πετύχετε.
Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια για τη θεωρία των κινήτρων. Αντιθέτως, αν οι στόχοι σας δεν σημαίνουν και τόσα πολλά για σας, θα δυσκολευτείτε να βρείτε κίνητρο καθ’ όλη την πορεία προς την επίτευξή τους.

Διστάζετε
Είναι ένα σημάδι ότι δεν έχετε βρει το σωστό κίνητρο. Σταματάτε και ξεκινάτε συνέχεια. Λέτε ότι θέλετε να πετύχετε, αλλά η συμπεριφορά σας δεν συνάδει με τα λόγια σας, κάτι που πιθανώς αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο στόχος σας δεν είναι και τόσο σημαντικός για σας. Είστε περισσότερο στο «θα ήταν καλό να το έκανα», παρά στο «πρέπει να το κάνω». Και ενώ μπορεί να μην αποδεχτείτε την αλήθεια με την πρώτη, είναι δύσκολο να αρνηθείτε το πόσο γρήγορα αλλάζει η ζωή σας όταν θέλετε πραγματικά να αλλάξετε.
Όταν χρειάζεστε αλλαγή
Μπορεί να μιλάτε συνέχεια για το ότι θέλετε να γίνετε πιο υγιής, όμως μόνο όταν μάθετε ότι πάσχετε από διαβήτη αλλάζετε γρήγορα τις διατροφικές σας συνήθειες. Αλλιώς είστε μόνο λόγια…
Μπορεί να λέτε πόσο πολύ θέλετε να τρέξετε στον μαραθώνιο, αλλά βρίσκετε χρόνο να ασκηθείτε μόνο όταν σας βρουν την χοληστερίνη στα ύψη και πρόβλημα στην καρδιά.
motivationΑνεξάρτητα αν πρόκειται για κάποιο «καμπανάκι» για τα παιδιά σας, τη δουλειά, τα χρήματα, τις προσωπικές σχέσεις ή την υγεία σας, αρχίζετε να αλλάζετε προς το καλύτερο όταν ο στόχος πραγματικά σημαίνει κάτι για σας. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Θα δείτε ότι δεν στερήστε κινήτρων όταν πραγματικά χρειάζεστε αλλαγή. Η ανάγκη είναι το μοναδικό κίνητρο που απαιτείται.
Αυτό είναι το μυστικό για να συνεχίσετε να εμπνέεστε παρά την καθημερινή τριβή. Συσχετίστε αυτό που κάνετε με μία ανάγκη που έχετε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη ζωή σας. Κάντε κτήμα σας αυτό που κάνετε και συνδέστε τις δραστηριότητές σας με αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για σας. Σταματήστε να κάνετε όσα δεν σχετίζονται με τους στόχους που θα αλλάξουν τη ζωή σας. Αφιερώστε χρόνο καθημερινά για να διαλογιστείτε και να σκεφτείτε την αλλαγή που τόσο απελπισμένα χρειάζεστε στη ζωή σας.
Μοχθήστε για τους στόχους σας. Ασκηθείτε. Πηγαίνετε για τρέξιμο. Αρχίστε την αλλαγή από την εξωτερική εμφάνιση. Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε να αλλάξετε, αλλά αν δεν μπορείτε να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό για αλλαγή, πιθανώς δεν θέλετε να αλλάξετε όσο νομίζετε.
Θέλετε το εύκολο
Θέλετε την εύκολη επιτυχία. Δυστυχώς, αυτό το είδος επιτυχίας δεν υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι: αν δεν μπορείτε να παραμείνετε ενθουσιώδης, ενδεχομένως δεν έχετε εστιάσει την προσοχή σας σε κάτι που έχει σημασία για σας. Αλλάξτε το αυτό. Ανάψτε τη σπίθα μέσα σας – ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσετε πίσω όλα όσα ξέρετε για να κυνηγήσετε το μέλλον που πραγματικά θέλετε για τον εαυτό σας.
Ζήστε με έμπνευση
Δεν αξίζει να κάνετε πράγματα μηχανικά, απλά για να τα κάνετε. Κάτι τέτοιο δεν θα σας φέρει την επιτυχία που αναζητάτε. Κυνηγήστε το τέλειο και τότε μόνο το τέλειο θα πάρετε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα