Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ «ΠΑΡΑΒΑΤΗ»


Δεν ήταν ο πιο σπουδαίος Ρωμαίος αυτοκράτορας, ο πιο μεγάλος, ο πιο ένδοξος, όμως γι' αυτόν γράφονται τα περισσότερα, και δεν θα σταματήσει η ιστοριογραφία να ασχολείται με τον Φλάβιο Κλαύδιο Ιουλιανό, τον Παραβάτη. Τον Αποστάτη. Τον Προδότη. Ένα σωρό «κοσμητικά» του σέρνουν οι χριστιανοί επειδή αρνούνταν τη θρησκεία τους και ήταν οπαδός του ελληνικού Δωδεκάθεου.
Περίπτωση ο τύπος. Βασιλόπαιδο, παιδί της αυλής, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την έβρισκε με τη μελέτη των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Εδώ, σου λέει, είναι το Φως. Δεν κολλάει με τον ελληνικό πολιτισμό η χριστιανική θρησκεία. Όταν βρέθηκε στην Αθήνα, πριν γίνει αυτοκράτορας μυήθηκε στα Ελευσίνια Μυστήρια. Έγινε Έλληνας, δηλαδή.

Να ξέρουμε τι λέμε. Έλληνας δεν είναι αυτός που έχει ελληνικό διαβατήριο, ούτε ελληνική αστυνομική ταυτότητα. Έλληνας είναι ο διεθνιστής, ο έχων ασπασθεί τον ελληνικό πολιτισμό, όχι βέβαια απαραίτητα την ελληνική θρησκεία, που θεωρείται ειδωλολατρική από τους χριστιανούς.
Τον Ιουλιανό τον έχουν δυσφημήσει, τον έχουν καταδικάσει, τον είπαν ειδωλολάτρη, παγανιστή, Αδωναίο, Καυσίταυρο, Πισαίο, διάφορες τέτοιες ανοησίες. Επειδή δεν είναι «δικός τους». Επειδή χωρίς θρησκευτική βία, επιθυμούσε ο κόσμος να επανέλθει στην αρχαία θρησκεία. Φιλόσοφος άνθρωπος, καλλιεργημένος, συγγραφέας, αλλά λόγω αυτοκρατορικών καθηκόντων έγινε και πολεμιστής.
Οι φαντάροι, μάλιστα, ανεκήρυξαν νταηλίκι αυτοκράτορα τον Ιουλιανό. Σκοτώθηκε από δόρυ περσικό, κάπου στη Μεσοποταμία, στο σημερινό Ιράκ, σα σήμερα 26 Ιουνίου το 363, ο 63ος Ρωμαίος αυτοκράτορας, στα 33 του χρόνια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα