Η μέρα χαρακτηρίστηκε Ιστορική. Δεν πάει να καίγεται το σύμπαν; Δεν πάει να είμαστε στο χείλος του γκρεμού; Εμείς δηλώνουμε υπερήφανοι για τη διαφορετικότητα μας – πιο χειραγωγημένοι πεθαίνεις!

11402389_631800120287702_316442162093334769_oΩς ιστορική χαρακτήρισαν τη στιγμή που λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, τόσο ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστής Παπαϊωάννου, όσο και οδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δεδομένου ότι πριν τέσσερις μέρες παρουσιάστηκε το προσχέδιο του συμφώνου συμβίωσης.
Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως η ψήφισή του αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να ακολουθήσουν η νομική αναγνώριση του φύλου και η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου. Πρότεινε στον κ. Καμίνη να ανοίξει το Δημαρχείο, ώστε να γίνει εκεί ένα σύμφωνο συμβίωσης ορατό από όλους, πρόταση που ο κ. Καμίνης αποδέχτηκε και πρόσθεσε πως «θα το γιορτάσουμε».

«Είμαι γκέι και περήφανος που βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτνερ χαιρετώντας το Φεστιβάλ.
«Την επόμενη φορά, γιατί σήμερα δεν οργανωθήκαμε, η πορεία πρέπει να περάσει και μέσα από τη Βουλή» δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που τον διαδέχτηκε στο βήμα των ομιλητών. Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε πως τίποτα δεν πρέπει να διαρρηγνύει την συνοχή, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία και το πείσμα.
Για τραυματισμένο pride, εξαιτίας της απουσίας των τρανς, οι οποίες αποτελούν μια από τις πιο περιθωριοποιημένες ομάδες, έκανε λόγο ο Λύο Καλοβρυνάς από την οργανωτική επιτροπή του Athens Pride, παραδεχόμενος πως έγιναν λάθη. Επισήμανε πως «ο χειρότερος εχθρός είναι ο μπάτσος που κρύβουμε μέσα μας, πράγμα λογικό, αφού μεγαλώσαμε σε αυτήν την κοινωνία. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε».
Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με εντολή της οποίας το κτίριο της Περιφέρειας φωταγωγήθηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο του Φεστιβάλ. Βάφτηκαν αναλόγως και διαβάσεις.
Ελλάδα μου είσαι κάτω από μαύρη μαγεία αλλά ακόμα δεν το έχεις καταλάβει…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ