Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πώς θα αξιοποιήσεις στο έπακρο ό,τι φαγώσιμο έχεις στην κουζίνα σου;



Δεν είναι μόνο οι δύσκολες εποχές που δεν επιτρέπουν πολυτέλειες αλλά και η συνειδητοποίηση ότι εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε, άρα εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να πετάμε στα σκουπίδια τρόφιμα που αγοράσαμε σε υπερβολή και δεν τα καταναλώσαμε.
Το σωστό είναι να ψωνίζουμε τα υλικά για τη διατροφή μας με μέτρο. Ωστόσο, ακόμα και όταν… παρεκτρεπόμαστε, υπάρχουν λύσεις για να συμμαζέψουμε τις συγκεκριμένες ατασθαλίες. Παραθέτουμε 7 ιδέες για να πάρεις μια γεύση, αλλά αν αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη, θα μεγαλουργήσεις στην κουζίνα κάνοντας την καλύτερη δυνατή οικονομία. Φυσικά χωρίς να θυσιάσεις τη νοστιμιά:

Αξιοποίησε τα κοτσάνια από τα λαχανικά και τους βλαστούς σε διάφορες συνταγές. Γίνονται γκρατέν και πουρές ή μπαίνουν σε ζωμούς προσφέροντας το άρωμα και τη φρεσκάδα τους.
Μην πετάξεις το μπαγιάτικο ψωμί. Μπορείς να το φρεσκάρεις ή να αντικαταστήσει με αυτό την έτοιμη γαλέτα. Χρησιμοποίησέ το για πανάρισμα, γέμισμα ή για να φτιάξεις νόστιμα κρουτόν.
Φτιάξε γευστικότατες τάρτες με μαγειρεμένα όσπρια, λαχανικά και τυριά.
Μαγειρεμένα ανάμικτα λαχανικά μπορείς να τα πολτοποιήσεις και προσθέτοντας τυρί, μπαγιάτικο ψωμί (όπου χρειάζεται, για να τραβήξει τα υγρά) και αρωματικά, να κάνεις ωραιότατα κεφτεδάκια.
Πρόσθεσε την κόρα των σκληρών τυριών (ειδικά της παρμεζάνας και της γκράνα) σε σούπες ή ζωμούς κάνοντάς τους ακόμα πιο νόστιμους.
Τα περισσότερα φαγητά καταψύχονται. Αν έφτιαξες παραπανίσια ποσότητα, που δεν καταναλώθηκε, άφησε το φαγητό να κρυώσει και βάλε το στην κατάψυξη.
Αν φρέσκα υλικά κινδυνεύουν να χαλάσουν ή να σαπίσουν, μαγείρεψέ τα και φύλαξέ τα πάλι με τον ίδιο τρόπο στην κατάψυξη. Σούπες, σάλτσες, μαγειρευτά, κρέπες, λαχανικά κλπ. διατηρούνται έτσι για αρκετό διάστημα και, αν ζεσταθούν σωστά, θα είναι σαν να τα έχεις μόλις φτιάξει.
[Φωτό: © Depositphotos.com/Lisovskaya Natalia]

bimag

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα