Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Εύθραυστα νύχια: Γιατί σπάνε με το παραμικρό;



Τα εύθραυστα νύχια είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα για τις γυναίκες ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που επιθυμούν να έχουν ωραία και περιποιημένα νύχια.
Στην περίπτωση, που αντιμετωπίζετε το πρόβλημα αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υφέρπει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μάθετε ποια προβλήματα υγείας κρύβουν.
 
Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι σημάδι της αφυδάτωσης. Ακόμα κι αν πίνετε υγρά, τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεστε περισσότερο νερό. 
 
Η έλλειψη βιταμίνης
 
Όταν τα νύχια σπάνε με το παραμικρό και έχουν μικρές γραμμές ενδεχομένως αυτή η  κατάσταση οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Γ, Δ, και Ε.
 
Έλλειψη πρωτεΐνης
 
Τα νύχια αποτελούνται από κερατίνη και στην περίπτωση που σπάνε με το παραμικρό ίσως σημαίνει ότι έχετε  ανεπάρκεια σε πρωτεΐνη. 
 
Κατάχρηση
 
Όταν χρησιμοποιείτε πολύ τα χέρια σας για να εκτελείτε τις διάφορες εργασίες στο σπίτι ή στην εργασία τότε τα νύχια γίνονται εύθραυστα  και σπάνε.
 
Καλό είναι αν κάνετε σκληρή δουλειά με τα χέρια να φοράτε λαστιχένια γάντια και μετά να απλώνετε μια  ενυδατική κρέμα.
 
Βερνίκια νυχιών
 
Τα βερνίκια νυχιών που χρησιμοποιούνται κατά κόρον γαι μεγάλα χρονικά διαστήματα  μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές βλάβες, αφού το νύχια δεν αναπνέουν.
 
Ανθυγιεινές τροφές
 
Ακολουθώντας μαι ανθυγιεινή διατροφή που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και σε ΄ζαχαρη είναι δυνατόν να προκαλέσουν αύξηση των οξέων στο σώμα και έτσι τα νύχια να γίνουν πιο εύθραστα.
 
Υποθυρεοειδισμός
 
Όταν ο  θυρεοειδείς δεν λειτουργεί σωστά τότε ένα από τα πρώτα συμπτώματα που δίνει  είναι   μεταξύ άλλων τα εύθραυστα νύχια  και η  ξηροδερμία.
 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα