Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η Απάτη των Πρωτογενών Πλεονασμάτων. Όχι άλλη απάτη του Λαού. Θα το πληρώσετε.


Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ 1γενών ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τα πρωτογενή πλεονάσματα (1γενή) του προυπολογισμού μας είναι τα ποσά των εσόδων του κράτους που διατίθενται για τους τόκους των δανείων του (δημόσιου χρέους).


Εάν τα 1γενή πλεονάσματα μειωθούν πρωτογενώς, όπως θριαμβολογεί η κυβέρνηση για να δοθούν δήθεν για κοινωνικούς-αναπτυξιακούς σκοπούς!, τότε η μείωση αυτή (ύψους 8 δισ. ευρώ για τα έτη 2015-6) γίνεται δημόσιο χρέος, δηλ. οι μειωθέντες τόκοι (τα 1γενή πλεονάσματα) κεφαλαιοποιούνται και γίνονται οφειλόμενο κεφάλαιο (δημόσιο χρέος). Έτσι ακριβώς γίνεται και στα δάνεια των τραπεζών. Οι καθυστερούμενοι τόκοι (ή οι τόκοι που δεν πληρώνονται σε περίοδο χάρητος) κεφαλαιοποιούνται κι αυξάνεται έτσι το οφειλόμενο κεφάλαιο.



Συμπέρασμα. Μείωση των 1γενών πλεονασμάτων κατά 8 δισ. σημαίνει αύξηση του Δημόσιου χρέους κατά 8 δισ. αμέσως. Γι αυτό και η κυβέρνηση πρότεινε φοροκαταιγίδα 8 δισ. ακριβώς για να καλύψει την αύξηση του δημόσιου χρέους με τον τρόπο αυτό.


Κι επειδή έχουν προκύψει κι άλλα χρηματοδοτικά ελλείμματα, θα χρειαστούν να παρθούν κι άλλα μέτρα ύψους 3-4 δισ. ευρώ !


Πραγματική αληθινή ονομαστική μείωση των 1γενών πλεονασμάτων γίνεται μόνο με το ονομαστικό κούρεμα του χρέους (ή ποσοστιαία μείωση με μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ).


Όχι άλλη εξαπάτηση του Λαού, γιατί αυτό θα το πληρώσετε.


Δημ. Αντωνίου 

zoidosia

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα