Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σκέψη, Τι είναι και Πώς δημιουργείται



      Οι άγνωστες πλευρές 
της σκέψης

Ο όρος σκέψη μπορεί να αναφέρεται στις ιδέες ή τη διάταξη των ιδεών (αλληλουχία) που προκαλείται από τη νόηση, στην τέχνη της παραγωγής σκέψεων, ή στη διαδικασία της παραγωγής σκέψεων. 

Παρά το γεγονός ότι η σκέψη αποτελεί μία θεμελιώδης δραστηριότητα του ανθρώπου κοινή σε όλους, δεν υπάρχει μία γενικά αποδεκτή συμφωνία για το τι είναι ή το πώς δημιουργείται.



Οι ερευνητές αναζητούν τη φύση της ανθρώπινης σκέψης.  

   . Τι είναι οι σκέψεις; 

   . Μετρήσιμα ηλεκτρικά ρεύματα στον εγκέφαλο; 

   . Πυροτεχνήματα ανάμεσα στα νευρικά κύτταρα του κρανίου μας;   . Τι βρίσκεται πίσω από το παιχνίδι της ζωής;   . Τι εμψυχώνει και καθοδηγεί τις σκέψεις μας;

   . Ποιές είναι οι συνέπειες των σκέψεων;





Το πιο σπουδαίο πρόβλημα του πολιτισμού είναι να μάθει στον άνθρωπο να σκέφτεται __ Έντισον Τ.

Η ανεξαρτησία της σκέψης είναι η πιο αριστοκρατική υπερηφάνεια __ Πλάτων


Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε. Όλη μας η ύπαρξη καθορίζεται από τις σκέψεις μας. Με τις σκέψεις μας φτιάχνουμε τον κόσμο. __ Ντχαμαπάντα

Αργά να σχηματίζεις γνώμη, μα υπερασπίσου την σαν κάστρο.  __ Γκάντι Μαχάτμα
Πρέπει να φροντίζεις να σκέφτεσαι πολύ και όχι να μαθαίνεις πολλά. __ Δημόκριτος


Ποτέ σου να μην πιστέψεις πως η ισχυρογνωμοσύνη είναι ανώτερη από τη λογική σκέψη.  __ Αισχύλος

Είναι ίδιον του καλλιεργημένου η ικανότητα να επεξεργάζεται μια ιδέα χωρίς να την αποδέχεται. __  Αριστοτέλης

Αντιρρήσεις, επικρίσεις, εμπαιγμοί, ανώδυνες καχυποψίες, είναι δείγματα υγείας. Ο,τιδήποτε ξεπερνά τα όρια, ανήκει στη δικαιοδοσία της παθολογίας  __ Νίτσε
Όταν κάνεις τους ανθρώπους να νομίζουν ότι σκέφτονται, θα σε λατρεύουν. Όταν τους κάνεις να σκέφτονται πραγματικά, θα σε μισήσουν. __  Μάρκαμ Ε.
_______________________________________________________
από το  el.wikiquote.org







Εντυπωσιακά αποτελέσματα για τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου φέρνει μία νέα έρευνα καθηγητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν την ανθρώπινη σκέψη!


Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά νευροεπιστήμονες μετέτρεψαν εγκεφαλικά κύματα σε ήχους κατανοητούς από τον άνθρωπο. Το πείραμα διεξήχθη κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης 15 ασθενών με σοβαρή επιληψία. Την ώρα της επέμβασης οι ασθενείς έπρεπε να είναι ξύπνιοι και να ακούσουν για λίγα λεπτά διάφορες λέξεις.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν ηλεκτρόδια σε διάφορες περιοχές στον εγκέφαλό τους και κατέγραψαν ποια εγκεφαλικά κύματα προκαλούσαν οι συγκεκριμένες λέξεις.

Στη συνέχεια με συγκεκριμένο πρόγραμμα υπολογιστή που σχεδίασαν γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό κατάφεραν να μετατρέψουν αυτά τα εγκεφαλικά κύματα σε ήχους που δεν διέφεραν και πολύ από τις λέξεις που άκουγαν οι ασθενείς.

Το σήμα που κατέγραφε ο υπολογιστής ήταν πιο καθαρό από το ηλεκτρόδιο της άνω κροταφικής έλικας, περιοχής που γνωρίζουμε ότι ενεργό ρόλο στη μηχανισμό ακοής.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να αποδώσει στο μέλλον σε ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα η πάσχουν από το Σύνδρομο Εγκλεισμού, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους επισημαίνουν ότι ίσως αυτό είναι το ξεκίνημα μια εποχής στην οποία θα μπορούμε να διαβάσουμε την ανθρώπινη σκέψη. 

Οι Αμερικανοί νευροεπιστήμονες χαρακτήρισαν «ανοησίες» αυτές τις σκέψεις αφού για να πετύχουν ό,τι πέτυχαν, έπρεπε να έχουν τον ασθενή με το κεφάλι του ανοιχτό ! 
___________________________________________________________


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα