Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

10 διαμαρτυρίες του σώματος που προκύπτουν όταν δεν πίνετε αρκετό νερό

10-σώμα-διαμαρτυρίες-ότι-να συμβεί-αν-you-do-δεν-ποτό-αρκετό νερό


Ο καλύτερος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τη δίψα είναι ένα ποτήρι σκέτο νερό.
Το νερό είναι μια φυσική πηγή υγείας, αλλά πολλοί άνθρωποι συχνά ξεχνάνε να το πίνουν. Με αυτόν τον τρόπο βλάπτουν το σώμα τους. 
Μερικά σημάδια ότι το σώμα σας στερείται νερού:
1. Ξηροστομία
Το συνηθέστερο σημάδι δίψας εκδηλώνεται με ξηρότητα του στόματος, της γλώσσας και της στοματικής κοιλότητας. Εάν το στόμα σας είναι ξηρό, τότε το σώμα σας είναι ήδη αφυδατωμένο. Θα πρέπει να ακούτε το σώμα σας και να ικανοποιείτε τις ανάγκες του.
2. Ξηροφθαλμία
Η έλλειψη νερού στο σώμα εκδηλώνεται με ξηρότητα των ματιών που γίνονται κόκκινα. Αδυναμία ύγρανσης των ματιών μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ιδιαίτερα σε όσους φορούν φακούς επαφής.
3. Πόνοι στις αρθρώσεις
Ο σπόνδυλος και ο χόνδρος περιέχουν 80% νερό. Αν θέλετε να εμποδίσετε δυσάρεστο τσούξιμο και αίσθημα καύσου στα οστά όταν κινείστε ή κατά την άσκηση, καταναλώστε τη σωστή ποσότητα νερού.
4. Ξηρό δέρμα
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο και χρειάζεται πολύ νερό για να λειτουργήσει σωστά. Ξηρό και ερεθισμένο δέρμα είναι ένα από τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Η έλλειψη νερού μειώνει την ικανότητα του σώματος να ιδρώσει και έτσι να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.
5. Αίσθημα κόπωσης
Κόπωση και υπνηλία είναι επίσης σημάδια της έλλειψης νερού στο σώμα. Όταν πίνετε μικρές ποσότητες νερού, το σώμα δανείζεται από άλλα όργανα και, συνεπώς, αισθάνεστε άσχημα. Αργή ανάκαμψη από ασθένειες είναι επίσης μία ακόμη παρενέργεια της έλλειψης νερού.
6. Μείωση μυϊκής μάζας 
Οι μύες περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού. Εισαγωγή μικρών ποσοτήτων νερού σημαίνει μείωση της μυϊκής μάζας. Η τακτική κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της άσκησης  θα δώσει στο σώμα αρκετή ενέργεια για να αντέξει την άσκηση και την προσπάθεια.
7. Αίσθημα πείνας
Η αφυδάτωση αποσυντονίζει τον εγκέφαλο και μεταδίδει σήματα ότι το σώμα είναι πεινασμένο. Πεινάτε όλη την ημέρα. Τροφές χωρίς αρκετό νερό επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και δημιουργούν αποθέματα λίπους.
8. Σημάδια πρόωρης γήρανσης
Η έλλειψη νερού είναι ορατή  στο πρόσωπό σας. Επηρεάζει την ξηρότητα του δέρματος, γίνεται ευπαθές σε ρυτίδες, χάνει την ελαστικότητα και, ως αποτέλεσμα, το δέρμα φαίνεται μεγαλύτερο από ό, τι θα έπρεπε.
9. Μειώνει τις ανάγκες για τουαλέτα
Λιγότερο νερό στο σώμα επηρεάζει επίσης την ανάγκη να πάτε στην τουαλέτα. Αν δεν ουρείτε 4-7 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε πίνετε πολύ λίγο νερό. Το σκούρο χρώμα των ούρων είναι ένα ακόμη σημάδι ότι είστε αφυδατωμένοι.
10. Προβλήματα με τα όργανα της πέψης 
Το ρέψιμο είναι μόνο ένα από τα σήματα που έχετε, για την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας οξέος στο στομάχι, που οφείλεται σε αφυδάτωση. Το νερό διαβρέχει τα όργανα της πέψης και η επαρκή ποσότητα νερού αποτρέπει εντερικά προβλήματα και προβλήματα που σχετίζονται με τη δυσκοιλιότητα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα