Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΤΣΙΡΙΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ «VOICE» ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΗ


Μ' έφαγε η περιέργεια. Πώς να ήταν ο κύριος Σάκης Ρουβάς σαν τραγουδιστής στο Άξιον Εστί. Είδα και άκουσα από video τη συναυλία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Να σου πω τη γνώμη μου.
Όταν ο περίεργος που ανέλαβε να προλογίσει το γεγονός, το γιατί παίζεται αυτό το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και τους συμβολισμούς του και μπλα μπλα, ήρθε η στιγμή να αναφέρει τους συντελεστές. Το όνομα του κυρίου Σάκη Ρουβά το υποδέχθηκαν τσιρίγματα, κοριτσίστικα, αγορίσματα, όλων των φύλων και των φυλών σε ήχους και θορύβους συνηθισμένους σε reality τηλεοπτικών talent-show.

Συμπαθητική παρουσία ο κύριος Ρουβάς. Πολύ σωστά κρύφθηκε φωνητικά και «ερμήνευσε» τον ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη σα να είναι μέλος της χορωδίας. Πολύ καλώς έπραξε. Δεν έχει την παιδεία, αλλά και το μέταλλο για να σηκώσει το βάρος μιας κληρονομιάς που σφράγισε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
Απαράδεκτος ο αφηγητής. Σα μαθητής πρωτοετής δραματικής σχολής «διάβασε» τις αράδες, που με τον Μάνο Κατράκη, αλλά και τον Νικήτα Τσακίρογλου έβγαζαν ατμόσφαιρα και πρόσθεταν θεατρικότητα στην εκτέλεση του ορατορίου.
Η ουράνια μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στο Άξιον Εστί δεν ζωντάνεψε στη Νέα Σμύρνη τις μυσταγωγικές αλησμόνητες βραδυές όταν διήυθυνε την ορχήστρα ο ίδιος ο δημιουργός σε ανοικτούς θεατρικούς χώρους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα