Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Οι εκατόμβες νεκρών (αστυνομικοί και πολίτες) της μεταβατικής περιόδου ενόψη του "υπερ-robo-εγκληματία του μέλλοντος" (πως λέμε "υπερ-στρατιώτης του μέλλοντος";ε, το αντίστοιχό του)...




γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Υπάρχει μια διαρκώς, όλο και πιο αυξανόμενη κινητικότητα γύρω από τις τεχνολογίες που εμπλέκονται στα πεδία της στρατιωτικής ρομποτικής και του προγράμματος που συνηθίζεται να ονομάζεται: "Υπερ-στρατιώτης του Μέλλοντος".

Και τα δύο αφορούν σε μια νέα μορφή πολέμου.

Βρισκόμαστε βεβαίως σε μια πειραματική φάση ανάπτυξης και δοκιμής τέτοιων τεχνολογιών.

Παρ' όλα αυτά, χιλιάδες στρατιωτικά ρομποτικά μοντέλα επιχειρούν, καιρό τώρα, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν (κυρίως).

Τόσο "μίνι-ερπυστριοφόρα αυτοκινούμενα πολυβόλα/πυροβόλα" όσο και μη επανδρωμένα ιπτάμενα πολεμικά (οπλισμένα) μέσα.
Και όχι μόνον...

Και φυσικά, διαρκώς και εντατικά τεστάρονται και οι αντίστοιχες τεχνολογίες του "υπερ-στρατιώτη".

Ακόμη, δεν έχει γίνει βεβαίως ορατή μια από τις σκοτεινές πλευρές αυτής της νέας πολεμικής πραγματικότητας.

Τότε που ο "υπερ-στρατιώτης, η στρατιωτική ρομποτική και οι υπερ-τεχνολογίες" που θα τα συνοδεύουν θα περνούν και στην εγκληματικότητα εις βάρος του πολίτη και του αστυνομικού.

Ως γνωστόν, το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται πάντα μπροστά από τις Αρχές ως προς τον εκσυγχρονισμό του.

Εκεί υπάρχει άφθονο χρήμα και η πρόοδος της οπλικής και τεχνολογικής ικανότητας προηγείται.

Μέχρι να συμβαδίσει ο νόμος και οι δυνάμεις ασφαλείας με τις νέες τεχνικές δυνατότητες του εγκλήματος, θα υπάρξουν πολλοί νεκροί.

Κι επειδή το κράτος αργεί να προσαρμοστεί, οι νεκροί αστυνομικοί (και πολίτες) θα είναι ιδιαιτέρως πολλοί.

Όπως πχ έγινε με τ' "αρχαία όπλα", αλεξίσφαιρα γιλέκα και εξοπλισμό που έδιναν και δίνουν στους αστυνομικούς κι αυτοί αναγκάζονται να αγοράζουν μόνοι τους πιο σύγχρονα.

Μόνον που τότε, οι εξοπλισμοί θα είναι τόσο εξεζητημένοι (ακριβοί) που θ' αδυνατούν να τ’ αγοράσουν μόνοι τους.

Πχ η τεχνολογία exoskeleton προχωράει τόσο πολύ γρήγορα που σύντομα θα δούμε κάποιους στο έγκλημα να συνδυάζουν με δικές τους πατέντες αυτή με ισχυρές θωρακίσεις και βαρύ οπλισμό.

Για παράδειγμα, στο παρακάτω βίντεο θα καταλάβετε από μόνοι σας τι σημαίνει "τερατώδης δύναμη" βραχιόνων και πως θα μπορούσε με αυτά να ξηλώσει πχ ένα ΑΤΜ, ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς χρημάτων, μία πόρτα οχήματος (ή δωματίου) ή ένα χρηματοκιβώτιο.

Ακόμη, ακόμη και να αναποδογυρίσει ένα περιπολικό.


Ούτε συζήτηση βεβαίως να γίνεται για εμπλοκή σώμα με σώμα.

Η Νέου τύπου αυτή ισχύς είναι τέτοια που κανένα αστυνομικό περίπολο, κανένας συμβατικός εξοπλισμός τους ή ως τώρα γνωστό προετοιμασμένο σχήμα εκπαίδευσης και εμπλοκής δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει.

Και μέχρι να προσαρμοστεί ο Πολιτειακός μηχανισμός, δυστυχώς θα χαθούν πολλοί, πάρα πολλοί, πολίτες και αστυνομικοί...

Το "άλμα/σοκ" θα μπορούσε να μοιάζει κάπως με την εποχή λίγο πριν την ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ όταν η Μαφία "λανσάρισε" τη χρήση των ατομικών υποπολυβόλων Thomson από τις συμμορίες της.

Όχι πως δεν μπορούμε να τους φανταστούμε μερικές δεκαετίες ακόμη πιο πριν να χρησιμοποιούν τα πρώτα πολύκαννα πολυβόλα Gatling εναντίον αντιπάλων συμμοριών και Δυνάμεων Ασφαλείας.

Χρειάστηκε να επιστρατεύσει το FBI τις ίδιες μεθόδους (πολυβόλα στα περίπολα) προκειμένου να τους αντιμετωπίσει "στα ίσα".
Αν όχι με ανώτερη ακόμη ισχύ πυρός.

Εάν τώρα εκείνο το πολλαπλασιάσουμε επί 1.000.000, ίσως καταφέρουμε να έχουμε μια τάξη μεγέθους στο νου μας.

Ένα επαρκώς "φονικό" παράδειγμα  είναι τα «αυτοκινούμενα πολυβόλα/πυροβόλα». Μικρά ερπυστριοφόρα με πολλά πυρομαχικά.

Όπως αυτά στο παρακάτω βίντεο:


Ένα άλλο είναι οι τεχνολογίες exoskeleton που αναφέρθηκαν πιο πάνω και που παρέχουν ιδιαιτέρως υψηλή μυϊκή δύναμη και ταχύτητα κίνησης.

Όπως αυτή η "απλή εκδοχή" (πλέον, είναι πολύ πιο περίπλοκη και ικανή η σχετική τεχνολογία - παρ' όλα αυτά, θα παρατηρήσετε πως παρέχει εκπληκτικές δυνατότητες στον οπλίτη ακόμη και σε ορεινό πεδίο και με ιδιαιτέρως αυξημένο φόρτο)

Αν αυτό συνδυαστεί με ισχυρή θωράκιση που μπορεί να φέρει πάνω του ο εγκληματίας καθώς και έναν ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό, τότε αυτός γίνεται ανυπολόγιστα επικίνδυνος.

Και βεβαίως, να μην ξεχνάμε τα γνωστά μας drones, πόσω μάλλον που έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν τόσο σε ογκώδεις όσο και σε mini εκδόσεις.

Αυτά σε συνδυασμό με την εκρηκτική, την βλητική και την τοξική ικανότητα φέρουσας ισχύος, γίνονται ιδιαιτέρως επικίνδυνα.


Ως γνωστόν, οι δυνάμεις ασφαλείας μάλλον ούτε τίποτα RPG φέρουν, ούτε έχουν εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζουν αυτή την μορφή πολέμου.

Ούτε καν ξέρουμε τι θωράκιση θα φέρουν αυτά στο μέλλον ώστε να αναπτυχθούν ικανά διατρητικά πυρομαχικά και οι κατάλληλες εκπαιδεύσεις και πρωτόκολλα εμπλοκής.

Ένα ακόμη βίντεο περί στρατιωτικών robo τεχνολογιών/εφαρμογών:


Σαφώς και όταν κάποιος βάζει στο πεδίο ένα νέο όπλο, είναι θέμα χρόνου να ρίξει ο αντίπαλος το "αντίμετρο".
Γεγονός όμως παραμένει πως, δεδομένης της μεγάλης "χρονοκαθυστέρησης" με την οποία λειτουργεί το "Κράτος/Πολιτεία" ως προς την προσαρμογή του στις νέες υψηλότερες απαιτήσεις, δικαιολογημένα μπορούμε να υποθέσουμε πως, εκείνο το "μεσοστάδιο" μετάβασης του Οργανωμένου Εγκλήματος στην Νέα Τεχνολογική εποχή(τεχνολογίες military robot - super soldier) θα συνοδευτεί από πλήθος θυμάτωντόσο απλών πολιτών όσο και από τις τάξεις των "ανέτοιμων για την αντιμετώπιση τέτοιων απειλών" δυνάμεων τάξης.

Θα μπορούσε βεβαίως να πει κανείς πως οι Δυνάμεις Ασφαλείας έχουν ήδη συγκροτήσει τμήματα "Βαρείας Εμπλοκής".
Θα μπορούσαν όμως ταυτόχρονα να πουν πως κάτι τέτοιο είναι επαρκές;
Όχι...δυστυχώς δεν είναι....
Η κατάσταση αυτή (Νέου τύπου Βίαιη Techno/υπερ-εγκληματικότητα) θα εμφανιστεί ξαφνικά, θα κάνει χρήση ΑΜΕΣΩΣ από σωρεία νέων τεχνολογικών μέσων και μέχρι να σωρρευθεί "εμπειρία πεδίου", να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί σε επίπεδο εκπαίδευσης και νέων μέσων, οι "απώλειες" σε ζωές θα είναι ιδιαιτέρως πολλές.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το background προσαρμογής (σε νέες αναγκαιότητες) της Πολιτείας είναι θλιβερά απογοητευτικό.

Τη στιγμή που το οργανωμένο έγκλημα χρησιμοποιούσε ΑΚ 47 και γενικώς στρατιωτικό οπλισμό, γομώσεις, διαμετρήματα και δυνατότητες, πόσον καιρό έκαναν οι Αρχές να αποσύρουν τα πανάρχαια 38αράκια και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που αδυνατούσαν να σταματήσουν το διαμέτρημα του ΑΚ 47;

Για την ακρίβεια ακόμη υπάρχουν σε κάποιους φοριαμούς.
Τα πιο σύγχρονα δε όπλα, όπως και άλλους απαραίτητους οπλισμούς/εξοπλισμούς (πχ πιο σύγχρονα αλεξίσφαιρα γιλέκα) αναγκάζονται να τα αγοράζουν με δικές τους δαπάνες οι ένστολοι μάχιμοι του δρόμου.

Να θυμηθούμε δυό νεαρά παιδιά που κάποιοι τα γάζωσαν σε στρατιωτική ενέδρα με καλάσνικωφ μια νύχτα στου Ρέντη;

Να θυμηθούμε κάποιο παραπληγικό παλικάρι που η Πολιτεία τον έστειλε στα Ζωνιανά να αντιμετωπίσει καλάσνικωφ χωρίς να φέρει το όχημά του αλεξίσφαιρη θωράκιση;

(Και μετά βεβαίως τον εγκατέλειψε...όπως συνηθίζει να κάνει πάντα και όπως θα πράξει και στο μέλλον στα χρόνια των "Μεγάλων Απωλειών" που έρχονται)...

Να θυμηθούμε κάποιους άλλους που περιπολούν στα σύνορα ενάντια σε λαθρέμπορους όπλων, ανθρώπων και ναρκωτικών με οχήματα χωρίς αλεξίσφαιρη θωράκιση;

Να θυμηθούμε τις φυλακές Τρικάλων που υπέστησαν στρατιωτική επίθεση (με σκοπό μια μαζική απόδραση) με πολυβόλα και χειροβομβίδες και τα φυλάκιά της (οι πύργοι) δεν διέθεταν, όχι αλεξίσφαιρη θωράκιση, αλλά ούτε καν τα παραδοσιακά σακιά με άμμο;

Όχι...δεν είμαστε υπερβολικοί στις εκτιμήσεις μας λοιπόν...

Αν σε αυτά τα "απλά", τα σχετικά "πρωτόγονα" πεδία αναγκαιότητας/ασφάλειας στάθηκε η Πολιτεία κατώτερη των περιστάσεων στην "προσαρμογή της στις νέες (οπλικές) συνθήκες του οργανωμένου εγκλήματος", τότε δικαιούμαστε να υποθέσουμε πως ακόμη, πολύ δε περισσότερο θα πιαστεί απροετοίμαστη ενάντια στην Νέα Εποχή του Οργανωμένου Εκλήματος όταν αυτό θα ξεδιπλωθεί σαν λυσσασμένη πλημμυρίδα χρησιμοποιώντας τις νέες υπερ-τεχνολογίες θανάτου...

Φανταστείτε απλά έναν τύπο που χάρη στο exoskeleton που φέρει και στις δυνάμεις που αυτό του παρέχει, μπορεί να φέρει μια ιδιαιτέρως αποτελεσματική βαρειά πλήρη θωράκιση και ταυτόχρονα βαρύ οπλισμό (πχ ένα minigun) υπερπλήρες σε πυρομαχικά και που ταυτόχρονα παραμένει ταχύς κι ευκίνητος...

Φανταστείτε επίσης μικρά αυτοκινούμενα/τηλεκατευθυνόμενα ερπυστριοφόρα με πολυβόλο να κινούνται σαν διάολοι κάτω από αυτοκίνητα και να εκτοξεύουν χιλιάδες σφαίρες δεξιά αριστερά.
Ή αντίστοιχα ένα μικρό drone (τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεροειδές) οπλισμένο με πολυβόλο.

Ποιός θα πετύχει έναν τόσο μικρό (και ταυτόχρονα φονικό) στόχο;

Θα του ρίξεις τυφλές ριπές;

Που; Μέσα στην πόλη; Τη στιγμή που πίσω του θα βρίσκονται πολυκατοικίες και πίσω από τα παράθυρα αθώοι πολίτες;

Γίνεται σαφές πως είναι "Άγνωστο" ποιές θα αναδειχτούν τότε ως οι ιδανικές και ασφαλείς μέθοδοι αντιμετώπισης τέτοιων απειλών.

Αιωρείται βεβαίως το εφιαλτικό ερώτημα:

Μήπως αυξηθεί το ποσοστό αποδεκτών απωλειών (τόσο ένστολων όσο και πολιτών);

Τα πράγματα είναι μονόδρομος...

Έστω κι αν κάποιοι (οι πολλοί) αυτά τα βλέπουν ως "επιστημονική/κινηματογραφική φαντασία" ή το πολύ ως "μακρινό μέλλον" (που δεν τους αφορά), δεν παύουν να είναι μια ήδη υπαρκτή κατάσταση που ήδη επιφέρει στρατιωτικά αποτελέσματα (νεκρούς) σε κάποια πεδία μαχών, συνεπώς, είναι θέμα χρόνου το να εμφανιστεί και στα αστικά πεδία στα χέρια του εγκλήματος.

Οι ένοπλες δυνάμεις των Μεγάλων Δυνάμεων προετοιμάζονται (σε εκπαίδευση κι εξοπλισμό) εντατικά για την "Επόμενη Μέρα".

Όταν αυτοί θα το επιτύχουν θα ακολουθήσει το Οργανωμένο Έγκλημα και κατόπιν οι Δυνάμεις Τάξεως.

Η αντιμετώπιση δε ενός τέτοιου αντιπάλου είναι ιδιαιτέρως "εξεζητημένη" ακόμη και για στρατιωτικά τμήματα.

Πόσω μάλλον για απλά αστυνομικά περίπολα.

Ναι, ανήκει στο μέλλον αυτός ο εφιάλτης...

Αλλά δεν παύει να είναι κάτι υπαρκτό...

Κάτι ιδιαιτέρως κοντινό χρονικά που θα το προλάβουν οι σημερινοί...

Κάτι που υποννοεί πως σ' εκείνη τη φάση της "προσαρμογής", πολλές εκατοντάδες αυτών των ανθρώπων θα σταλούν σαν πρόβατα στη σφαγή ενάντια σε έναν υπεροπλισμένο αντίπαλο και δεν θα επιβιώσουν...

Με μια "σκοτεινή υποσημείωση"...

Εάν νωρίτερα έχει προλάβει να εκραγεί κάποια "άλλη σύρραξη" που θα οδηγήσει την κοινωνία και τις Δυνάμεις Τάξεως σε μια "υπερστρατιωτικοποίηση", τότε η περίοδος προσαρμογής στις νέες (κάθε είδους) "εξεζητημένες" Συνθήκες Εμπλοκής θα είναι σαφώς πιο σύντομη...

Και οι "αδικοχαμένοι" επίσης σημαντικά λιγότεροι...
Μακάβριο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί (και μας δείχνει) την μόνη οδό επιβίωσης...

Την έγκαιρη Στρατιωτικοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας...

Γιώργος Ανεστόπουλος


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα