Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πυκνότητες – τροφή- ανάπτυξη




Ο άνθρωπος έχει τρεις ορόφους στο σώμα του κατά τον Γκουρτζίεφ. Αυτοί οι 3 όροφοι, δεν έχουν να κάνουν με τις διαστάσεις, αλλά με την ανάλογη υπόσταση που δέχεται ο άνθρωπος ανάλογα με την τροφή του. Όχι με την τροφή δεν εννοούμε την τροφή ως φαγητό, αλλά τροφή ως πυκνότητα. Η πυκνότητα – ποιότητα της τροφής έρχεται από τη επιλογή που θα κάνει ο άνθρωπος, δηλαδή ποιον δρόμο θα επιλέξει στην ζωή του. Ο ένας δρόμος είναι της Πνευματικής αναδόμησης της Πυκνότητας και η άλλη είναι της υλιστικής δομής.

Ο ένας δρόμος έχει το τίμημα του θανάτου συναισθηματικά, υλικά αλλά και τελικά πρακτικά. Αφού ο άνθρωπος της ύλης με την επιλογή αυτή βιώνει απώλειες συνέχεια και συνέχεια, μέχρι που χάνει εντελώς την αυτοκυριαρχία του σε όλους τους τομείς της υπόστασής του. Κυρίαρχος δεν είναι ο άνθρωπος που ελέγχει όλο το οικονομικό του δρώμενο, την υλική του περιουσία κλπ. Αλλά αυτός που είναι απόλυτα κυρίαρχος στην ολότητα του εαυτού του. Ο άνθρωπος που έχει καταφέρει να συνάψει σχέσεις συντροφικότητας με το εγώ του, το οποίο το έχει μετεκπαιδεύσει σε σύμμαχο ενότητας με την ψυχή του. Οι δύο μαζί εγώ- ψυχή δημιουργούν την γέφυρα που οδηγεί στην Είσοδο της Αίθουσας του Θρόνου. Ο Θρόνος αναδομείτε μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, όπου τότε η Περιουσία Της Θεικής Παρουσίας κατοικεί ολοκληρωτικά στον Πλανήτη. Ο άνθρωπος που έχει καταφέρει να φέρει τον Θρόνο του Θεού εντός του, αλλάζει απόλυτα τη βιολογική του σύσταση, δηλαδή πυκνότητα.
Πώς όμως χωρίζεται το σώμα μας κατά τον Γκουρτζίεφ και πώς δημιουργούνται αυτοί οι όροφοι.
Λέει λοιπόν ο Γκουρτζίεφ ότι ο κάτω όροφος στον άνθρωπο είναι το κρέας και τα ποτά, στον μεσαίο
ο αέρας- τροφή και στον πάνω όροφο
οι εντυπώσεις- τροφή του μεσαίου ορόφου. 

Που σημαίνει ότι οι εντυπώσεις, αυτά που εντυπώνονται ως μηνύματα στο μυαλό μας δημιουργούν ανάλογη τροφή για το σώμα μας και αυτό είναι από τον Πάνω μας όροφο. Στον μεσαίο μας όροφο, που κατά βάση είναι όλο μας το σώμα, η βασική μας τροφή είναι ο αέρας μας. Ως προς τον κάτω μας όροφο εκείνος επηρεάζεται και μόνο από την τροφή- φαγητό τελικά.
Οι δύο πρώτοι όροφοι είναι ο καταλύτης μας. Όπου απ’ ότι καταλαβαίνουμε ως προς την πυκνότητα μας, δεν έχει σημασία η τροφή ως φαγητό, αλλά η τροφή ως διαδρομή είτε μυαλού, είτε πνεύματος.
Οι διαφορές της κάθε τροφής δημιουργούν και την ανάλογη πυκνότητα στο σώμα του κάθε ανθρώπου.
Οι πυκνότητες αυτές έχουν βάση τους αριθμούς 7 + 1. Δηλαδή τα 7 μας τσάκρα συν την τελική μας μορφή του 8 = άπειρο = τέλος θανάτου = Ανάσταση. Το 7 έχει πάντα την δυνατότητα να το επιλέξει ο άνθρωπος ως οδηγό. Μόνο που κάποιοι άνθρωποι αυτό το 7 τσάκρα το φοβούνται ή το έχουν βαφτίσει ως αιρετικό ή έξω από την Ορθοδοξία. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είναι έτσι και ότι τα 7 τσάκρα είναι εκτός ορθοδοξίας. Ας δούμε τότε τι έχει το σώμα μας ως 7 και τι έχει και η ορθοδοξία ως 7 και γιατί. Το σώμα μας έχει κατά βάση 7 ορμόνες οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο ως προς τον μεσαίο μας όροφο. Οι ορμόνες αυτές λοιπό επηρεάζονται άμεσα από την τροφή- αέρα και από εκεί αρχίζουν τα γνωστά σε όλους μας μπλοκαρίσματα. Που σημαίνει αλλάζει εντελώς η πυκνότητα του σώματός μας. Φανταστείτε να χάνουμε ενέργεια, να μην έχουμε ολόκληρη την διάστασή μας. Το σώμα κάθε φορά που νοσεί αποδιοργανώνεται και τι κάνει ? Αυτόματα αναζητά ανατροφοδότες που θα καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται στην πυκνότητά μας. Δηλαδή ένα σώμα που έχει πρόβλημα στο πάγκρεας, έχει βασικό μπλοκάρισμα στο να παράγει ινσουλίνη με αποτέλεσμα η πυκνότητά του αποκτά κενά. Έτσι το σώμα αυτό τρώει από τον ίδιο του τον εαυτό, αφού μαζεύεται παραπάνω ενέργεια στο σημείο της απώλειας. Φανταστείτε το κάπως έτσι. Αν υπάρχει μία ταραχή σε ένα σημείο της πόλης θα μαζευτούν εκεί όλες οι αστυνομικές δυνάμεις και όσο πιο μεγάλο είναι η ταραχή, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το δυναμικό της αστυνομίας. Το ίδιο γίνεται και με το σώμα. Φεύγουν οι δυνάμεις από τα σημεία που είναι ισο μοιρασμένα και «τρέχουν» οι δυνάμεις να υποστηρίξουν το πρόβλημα. Όμως συνήθως τα προβλήματα στις ορμόνες είναι χρόνια και έτσι ο άνθρωπος χρειάζεται υποστήριξη για να μπορέσει να έχει αρμονία. 

Τότε αυτόματα ο Πάνω όροφός του λαμβάνει λάθος τροφή από τις λάθος εντυπώσεις που παίρνει από τον μεσαίο όροφο. Οπότε όπως βλέπουμε το 7 παίζει καθοριστικό ρόλο στο σώμα μας. Αλλά και σε όλη τη ζωή μας, αφού το 7 το βρίσκουμε παντού γύρω μας. Που σημαίνει πως ο Θεός το νούμερο αυτό μας το έδωσε για να μας δείξει πως είναι η σκάλα. Πόσα είναι τα σκαλιά που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει στην είσοδο του Θρόνου. Ο ίδιος λοιπόν μας λέει ότι τα σκαλιά είναι 7. Αφού μας έχει δώσει και τα 7 μυστήρια της εκκλησίας μας, αλλά μας είπε να δώσουμε και τη μάχη μας ως προς τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Τα οποία αμαρτήματα είναι άρρηκτα δεμένα με τις 7 ορμόνες μας. Άρα τίποτε δεν είναι εκτός, όλα είναι μέσα σε. Τι μέσα σε, μέσα στο σώμα μας είναι όλα, όλες οι απαντήσεις. Ο άνθρωπος που το σώμα του τον κάνει ότι θέλει δεν μπορεί να είναι και να νιώθει ελεύθερος. Δεν μπορεί αν είναι αμερόληπτος. Δεν έχει τη δυνατότητα να έχει την πυκνότητα που θα τον οδηγήσει στην Ουράνια Πατρίδα. Γιατί πάντα αναζητά υποκατάστατα που τον εξαναγκάζουν να ζει πλασματικά και με πλασματικές πυκνότητες.
Ο μεσαίος λοιπόν και ο Πάνω όροφος σε κάθε άνθρωπο είναι η βάση του και ο στόχος του. Να φτάσει να δημιουργήσει τις εντυπώσεις και τον αέρα που θα τον κάνει Πνεύμα και όχι ένα υποχείριο της υλικής δομής. Γιατί να μην είναι υποχείριο της υλικής δομής ? Μα γιατί αυτή η δομή δεν μας έχει οδηγήσει πουθενά. Όπου και να στρέψουμε το βλέμμα μας πόνο θα δούμε. Μία βόλτα στα νοσοκομεία να πάμε αυτό θα αντικρίσουμε. Που σημαίνει ότι έχουμε πάρει ένα μονοπάτι απόλυτα ασύμμετρο με αυτό που είναι η αυθεντική μας πυκνότητα.
Η επιλογή είναι ατομική και μόνο. Δεν μπορεί κανένα άλλος να αποφασίσει για μας, ποια θα είναι η πυκνότητα που θέλουμε να έχουμε. Θέλουμε να έχουμε απώλειες, θα συνεχίσουμε τη ζωής μας έτσι όπως την ξέρουμε. Θα περπατάμε το μονοπάτι του πόνου, που είναι γεμάτο αγκάθια, καρφιά και τρύπες. Επιλογή μας θα είναι, αυτό οφείλουμε να το δούμε. Να καταλάβουμε ότι, ό,τι μας συμβαίνει δεν είναι τυχαία κατάσταση, αλλά επιλογή μας. Μπορούμε όμως ανα πάσα ώρα και στιγμή να στρέψουμε τον «διακόπτη» μας ως προς την αναζήτηση της Πνευματικής οδού και να περάσουμε στην Πυκνότητα που θα μας ενώσει με την Ποιότητα και την Πύλη της Ουράνιας Πατρίδας μας. 

Στον μεσαίο μας λοιπόν όροφο που είναι και ο βασικός μας πυκνωτής, θα βρούμε την τροφή= Λόγος- Σκέψεις- θυμός- προσευχή με μία λέξη Ανάσα. Η ανάσα μας λοιπόν είναι η βασική μας τροφή ως προς τον κορμό του σώματός μας. Από την ανάσα μας επηρεαζόμαστε άμεσα και έμμεσα. Η ανάσα μας είναι ο βασικός μας ανατροφοδότης. Η ανάσα μας αλλάζει αυτόματα και χωρίς να το καταλάβουμε κάτω από αρκετές συνθήκες κατά τη διάρκεια της μέρας. Αλλιώς είναι η ανάσα του αγχωμένου, του θυμωμένου, του δυστυχισμένου, του πονεμένου, του ευτυχισμένου, του ερωτευμένου. Η ανάσα οδηγεί και οδηγείται μέσα από τις σκέψεις και τον Λόγο μας. Ο Λόγος μας να είναι γεμάτος από βρισιές αναπτύσσει ανάλογους δρόμους και στην ανάσα, αλλά και στο σάλιο μας που δομείται από τις εντυπώσει- τροφή. Οπότε η τροφή- σάλιο- εντύπωση μαζί με την ανάσα- αέρα- τροφή οδηγούν το σώμα στις ανάλογες πυκνότητες.
Σε έναν όροφο που έχει αρχίσει να δομείτε η ανάλογη πυκνότητα από την ανάλογη εντύπωση – αποτύπωση του Θείου Λόγου τότε η ανάσα έχει την τροφή που της αρμόζει. Έτσι το σώμα αυτό δεν βάλετε και δεν καταβάλετε από τίποτε.
Τα βήματα που θα κάνει ένας άνθρωπος που θέλει να οδηγηθεί προς αυτή την αρμονική τελειότητα είναι να δημιουργήσει την βάση μέσα από τα 7 μυστήρια της Ορθοδοξίας και να μυήσει τον εαυτό του στον δρόμο της απόλυτης γνώσης. Τότε θα δει ότι αυτά τα 7 μυστήρια είναι μέσα του. Από μέσα του ξεκινούν και μέσα του καταλήγουν. Όμως εμείς αυτά τα μυστήρια τα έχουμε ή τα βιώνουμε επιφανειακά και για τα «μάτια του κόσμου».  



Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα