Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

«ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΩ ΤΟΝ ΠΑΟ»


Κρίνεται η τύχη του Παναθηναϊκού να υποβιβαστεί στην Β' εθνική για δωροδοκία. Καμμία σημασία, λέω εγώ, δεν έχει αν πράγματι ήταν ένοχος ο Παναθηναϊκός ή, ... λίγο ένοχος ή, αθώος. Αυτό που έμεινε στην Ιστορία είναι ότι ο υποβιβασμός παιζόταν σε μια... ψήφο. Τελικά, ο... ποδάρας, ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, με προσωπικές σχέσεις με τον τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού Απόστολο Νικολαϊδη, ψήφισε υπέρ της απαλλαγής του κατηγορούμενου σωματείου.
Με ψήφους 3-2 γλύτωσε ο Παναθηναϊκός στην ΔΑΕ, το πρώτο στην Ιστορία αθλητικό όργανο στην Ελλλάδα που συστήθηκε το 1975 για να δικάζει αποκλειστικά δωροδοκίες στο ποδόσφαιρο. Μιλάμε για την περιβόητη «Υπόθεση Λουλουδιών». Αξίζει να τη θυμηθούμε...
Σα σήμερα, 28 Μαΐου, το 1975 γίνεται ο νοκ-άουτ ημιτελικός κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό. Είμαστε σε εποχή που ακόμα η προσπάθεια για αλλοίωση αποτελέσματος επιχειρούνταν με ποδοσφαιριστές του αντιπάλου. Σήμερα τους παίκτες τους... σνομπάρουν και το έργο αναλαμβάνουν τα κοράκια.

Ο Γιώργος Ροκίδης, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού καταγγέλει ότι τον «πλησίασε» ο γνωστός και μη εξαιρετέος γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού Αντώνης Μαντζαβελάκης για να μεσολαβήσει να έχουν μειωμένη απόδοση, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στον Ηρακλή Ζαχαρίας Χαλιαμπάλιας και Τάκης Νικολούδης. Φοβερά πράγματα. Ποια είναι τα φοβερά;
Οι τρεις παίκτες τιμωρήθηκαν από τον Ηρακλή και δεν χρησιμοποιήθηκαν στο ματς και ο Παναθηναϊκός καθάρισε με την ψήφο του πρώην αρχηγού του Ολυμπιακού, του πατριάρχη του Ολυμπιακού, του Γιώργου Ανδριανόπουλου, δημάρχου Πειραιά, υπουργού εμπορικής ναυτιλίας και, βέβαια, προέδρου του Ολυμπιακού.
Προηγείται 1-0 ο Ηρακλής και χάνει 2-1 από τον Παναθηναϊκό. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Γρηγόρης Φαναράς έφαγε ένα γκολ εντελώς αστείο. Εντελώς τζαμπατζήδικο. Ο οποίος Φαναράς μετά την «υπόθεση δωροδοκιών» όπως πέρασε στην Ιστορία η δωροδοκία, άνοιξε ανθοπωλείο στην Θεσσαλονίκη!
Κάτι άλλο. Τον επόμενο χρόνο, το 1976, στη Φιλαδέλφεια, τελικός κυπέλλου Ολυμπιακός-Ηρακλής. Απίστευτο ματς με σώου Βασίλη Χατζηπαναγή. Σκορ 2-2 στην κανονική διάρκεια, 4-4 στην παράταση και παίρνει το κύπελλο ο Ηρακλής στα πέναλτυ 6-5. Ο Φαναράς απέκρουσε πέναλτυ των Σιώκου, Συνετόπουλου. Δεν έπαιξε σαν «ύποπτος» ο Νικολούδης που το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ.
Για τους Ολυμπιακούς τους είχε «πιάσει» παίκτες ο Ηρακλής. Όπως στον Ηρακλή ήταν σίγουροι πως είχε «γυψώσει» παίκτες του η Καστοριά στον τελικό κυπέλλου του 1980 στην Φιλαδέλφεια (5-2).
«Δεν μου πήγαινε να ψηφίσω σε βάρος του Παναθηναϊκού» εξομολογήθηκε, όχι δημοσίως, ο δικηγόρος Γιώργος Ανδριανόπουλος που τελικά ανέλαβε την «ευθύνη» της απαλλαγής του αιωνίου αντιπάλου στην «υπόθεση λουλουδιών». Την είπαν έτσι διότι στις υποτιθέμενες(;) τηλεφωνικές συνεννοήσεις αντί για χιλιάρικα μιλούσαν για... λουλούδια.
Πριν 40 χρόνια, οι παίκτες του Ηρακλή είχαν μισθό λιγώτερο από 10.000 δραχμές. Αν ήταν στο κόλπο θα έπαιρναν από 600... λουλούδια, δηλαδή 600.000 δραχμές. Η αθωωτική απόφαση στην ΔΑΕ έγινε στις 12 Δεκεμβρίου το 1975. Η δίκη στο δικαστήριο, στην Θεσσαλονίκη ήταν στις 21 Ιανουαρίου 1976 αλλά αναβλήθηκε για τις 18 Φεβρουαρίου, επειδή έφαγαν ξύλο οι παράγοντες του Παναθηναϊκού και οι δικηγόροι τους.
Μετά από 7 χρόνια νέα απόπειρα δωροδοκίας του Ηρακλή από τον Παναθηναϊκό των Βαρδινογιάννηδων. Μεσάζων ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καστοριά Γιώργος Χαλκίδης που έφαγε 3 χρόνια φυλακή. Ηθικός αυτουργός ο Βαρδής Βαρδινογιάννης αλλά γλύτωσε ο Παναθηναϊκός διότι ο κατηγορούμενος ήταν απλά μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι όχι μέλος της διοίκησης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα