Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Τι κοινό έχει η Μπαρτσελόνα με την Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γεωργία;

Τι κοινό έχει η Μπαρτσελόνα με την Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γεωργία;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στα σύμβολα των ομάδων και ακόμα περισσότερο των κρατών. Η Μπαρτσελόνα έχει κάνει διάσημο σε όλο τον κόσμο το έμβλημά της, ιδιαίτερα μετά τις επιτυχίες που σημειώνει από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, μέχρι και σήμερα.
Τι κοινό έχει η Μπαρτσελόνα με την Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γεωργία;
Και αν προσέξει κάποιος καλύτερα το έμβλημα της Μπαρτσελόνα θα διαπιστώσει ότι σ' αυτό υπάρχει κάτι κοινό με την σημαία της Αγγλίας. Ο κόκκινος σταυρός. Ο ίδιος που υπάρχει στη σημαία της Αγγλίας, της Γεωργίας, αλλά και της Ελλάδας ως παραλλαγή! Ο Σταυρός του Αγίου Γεωργίου. Η Μπαρτσελόνα χρησιμοποιεί στο έμβλημά της τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου αφού είναι ο προστάτης Άγιος της Kαταλονίας. 

FC Barcelona crest.svg
Ως Σταυρός του Αγίου Γεωργίου καθιερώθηκε να λέγεται, από τους μεσαιωνικούς χρόνους ο οποιοσδήποτε ερυθρόμορφος εμβληματικός σταυρός ως συμβολική αναφορά στον Άγιο Γεώργιο. Παραλλαγή αυτού είναι ο ισόκερος πεπλατυσμένος ερυθρόμορφος σταυρός της Μάλτας. Ο Σταυρός του Αγίου Γεωργίου έχει υιοθετηθεί στα εθνόσημα και στις σημαίες διαφόρων κρατών και πόλεων, (έστω και αν παρουσιάζει μια διαφοροποίηση), που έχουν τον Άγιο Γεώργιο ως πολιούχο, μεταξύ των οποίων είναι η Αγγλία, η Γεωργία, η Αραγονία, η Ελλάδα, η Γένοβα και η Βαρκελώνη.
agiossimaies
Ο σταυρός βρίσκεται επίσης, για διάφορους λόγους, στην επαρχιακή σημαία της επαρχίας της Ουέσκα στη βορειανατολική Ισπανία, στην επαρχία της Θαραγόθα και της Τερουέλ καθώς και στις επαρχιακές σημαίες διαφόρων πόλεων, συμπεριλαμβανομένων των Μοντρεάλ, Αλμερία, Μιλάνο, Γένοβα, Πάντοβα, Ζαντάρ και του Φράιμπουργκ. Επίσης είναι η βάση για τη σημαία της Σαρδηνίας. Στο Γκέρνσεϊ επιτράπηκε η χρήση του σταυρού ως σημαία του μεταξύ του 1936 και του 1985.

Ιστορικά, ο σταυρός έχει εμφανιστεί σε πολλές σημαίες, εμβλήματα και εθνόσημα που δε χρησιμοποιούνται σήμερα, όπως της Σουηβικής Ένωσης στην ύστερη Μεσαιωνική Γερμανία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα