Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Συνεχίζεται η δραματική μείωση του πληθυσμού μελισσών



24/06/08  Bee keeping course at Littlecote House in Berkshire. Teresa Machan and Steve Conway are shown the hives by bee keeper Rosemary Proud (upright head protector) at her property near Lambourn, Berkshire. Picture: John Lawrence 07850 429934 


Οι μελισσοκόμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ανάφεραν απώλειας 42,1% των αποικιών μελισσών από τον Απρίλιο του του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015.
Οι απώλειες αυτές αποτελούν συνέχεια μίας ανησυχητικής τάσης, η οποία σύμφωνα με τους μελισσοκόμους ενδεχομένως να επηρεάσει δραστικά την προμήθεια τροφίμων μας.
Χωρίς μέλισσες για την επικονίαση των καλλιεργειών, είναι πιθανή η απώλεια πολλών βασικών τροφίμων, από τα μήλα και τις ντομάτες, έως τα κρεμμύδια και τα μούρα.
Σϋμφωνα με τους μελισσοκόμους είναι αποδεκτό να χάνεται περίπου το 18,9% των αποικιών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Σε εκείνο το ρυθμό, είναι ακόμα οικονομικά εφικτό να διατηρούνται οι μέλισσες χωρίς τη χρέωση υψηλότερων τιμών για την ενοικίαση για επικονίαση.

Ωστόσο οι χειμερινές απώλειες είναι πολύ υψηλότερες εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Τον περασμένο χειμώνα, οι μελισσοκόμοι στις ΗΠΑ έχασαν το 23,1% των αποικιών τους, λίγο χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τον χειμώνα του 2013-2014. Αυτοί οι αριθμοί μοιάζουν με μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, από το 2006 έως το 2013, όταν οι χειμερινές απώλειες ήταν κατά μέσο όρο 30 τοις εκατό.
Στην πραγματικότητα, οι μελισσοκόμοι έχασαν αρκετές αποικίες και κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο καλοκαιριών, προσπαθώντας να αναπληρώσουν τις απώλειες του χειμώνα. Συγκεκριμένα το περασμένο καλοκαίρι, περίπου το 27,4% των αποικιών χάθηκε.
Οι λόγοι για τις απώλειες των αποικιών συμπεριλαμβάνουν το κρύο του χειμώνα, ακάρεα, ιούς ή μύκητες και την διαταραχή κατάρρευσης αποικίας (CCD), Η CCD είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των αποικιών, κατά το οποίο οι ενήλικες μέλισσες φεύγουν, αφήνοντας πίσω μέλισσες που ακόμα επωάζονται και τη βασίλισσα μόνη στην κυψέλη.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το CCD είναι το προϊόν ενός ατυχούς συνδυασμού φυτοφαρμάκων, παρασίτων, παθογενών παραγόντων και διατροφικών προβλημάτων που προκαλούνται από την απουσία ποικιλίας και περιορισμένης διαθεσιμότητας πόρων σε γύρη και νέκταρ.

dasarxeio
 back-to-nature

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα