Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Πώς να χάσω εύκολα λίπος στην κοιλιά

belly_fat_590_b 


Από το καλοκαίρι και τις παραλίες μας χωρίζει λιγότερο από ένας μήνας. Τα ψέματα, λοιπόν, τελειώσαν -ήρθε ο καιρός για άσκηση και διατροφή, προκειμένου το λίπος της κοιλιάς, γνωστό και ως «σωσίβιο», να εξαφανιστεί κι εσείς περήφανες να φορέσετε το μπικίνι σας! Αν ανήκετε σ” αυτούς που η κοιλιά τους, τους ταλαιπωρεί, διαβάστε το παρακάτω άρθρο και δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προτάξετε την κοιλιά σας φέτος χωρίς ανασφάλεια και ντροπή.
Μειώστε τη ζάχαρη και τα αναψυκτικά
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η εκτεταμένη χρήση ζάχαρης είναι ο νούμερο ένα παράγοντας συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά! Γι’ αυτό ένας από τους χρυσούς κανόνες είναι ο προφανής: περιορίστε τη ζάχαρη και κόψτε εντελώς τα αναψυκτικά και τους συσκευασμένους χυμούς.
Η ζάχαρη περιέχει γλυκόζη και φρουκτόζη και, δυστυχώς, περιορισμένη ποσότητα φρουκτόζης μπορεί να μεταβολιστεί από το συκώτι. Έτσι, η υπέρ-ποσότητα ζάχαρης που μπαίνει στον οργανισμό σας, μεταβάλλεται σε λίπος. Και, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το λίπος αυτό τείνει να… κατοικοεδρεύει στην κοιλιά!
Ναι στις φυτικές ίνες, αλλά προσέξτε…

Η καθημερινή πρόσληψη φυτικών ινών είναι απαραίτητη, για μια ισορροπημένη διατροφή και επίσης ισορροπημένη σιλουέτα! Οι φυτικές ίνες συνδέονται από τους διατροφολόγους με την απώλεια βάρους. Ενδεικτικά, 20 έως 30 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, υπόσχονται να κάνουν θαύματα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η καλύτερη πηγή φυτικών ινών –με το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το μαρούλι και το λάχανο να περιέχουν φυτοθεραπευτικά συστατικά που θα ισορροπήσουν τυχόν ορμονικές ανισορροπίες.
Πώς να χάσω εύκολα λίπος στην κοιλιά
Τα αποξηραμένα φρούτα ενδείκνυνται επίσης, αφού η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή των φρέσκων. Ενδεικτικά, 100 γραμμάρια φρέσκα δαμάσκηνα περιέχουν 1,5 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ 100 γραμμάρια αποξηραμένων περιέχουν περισσότερα από 6 γραμμάρια φυτικές ίνες αντίστοιχα.
Ωστόσο, η απότομη αύξηση πρόσληψης φυτικών ινών, μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, ναυτία και κοιλιακούς πόνους, αφού το πεπτικό σύστημα είναι απροετοίμαστο! Με πολύ νερό και σταδιακή αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, όμως, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.
Μειώστε τους υδατάνθρακες
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, μια διατροφή που περιλαμβάνει περιορισμένους υδατάνθρακες συμβάλει στο κάψιμο λίπους της κοιλιάς –του «σπλαχνικού λίπους», του λίπους δηλαδή που περικλείει τα ζωτικά όργανα και είναι μεταβολικά πιο «ενεργό». Σε συνδυασμό με αυξημένη κατανάλωση πρωτεϊνών, η μείωση των υδατανθράκων (λευκού ψωμιού, ζυμαρικών κ.λ.π.) εγγυάται ότι η όψη (και ο όγκος) της κοιλιάς σας θα βελτιωθεί.
…και καταναλώστε περισσότερο γιαούρτι
Το γιαούρτι περιέχει ασβέστιο. Και το ασβέστιο κινητοποιεί τον μεταβολισμό. Έρευνα έδειξε ότι παχύσαρκα άτομα που κατανάλωναν 3 άπαχα γιαούρτια ημερησίως έχασαν 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο σωματικό λίπος και 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος από τα άτομα που δεν έχουν εντάξει το γιαούρτι στην καθημερινή τους διατροφή.
Επιπλέον, τα προβιοτικά που περιέχονται στα γιαούρτια, έχουν την ιδιότητα να ελαττώνουν το φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς –εννοείται πως άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη εξαιρούνται.
Πώς να χάσω εύκολα λίπος στην κοιλιά
Οι πρωτεΐνες είναι σύμμαχος
Η κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Κοτόπουλο, φιλέτο ή ψαρονέφρι -κομμάτια κρέατος άπαχα-, δηλαδή- έχει αποδειχτεί ότι είναι καλοί σύμμαχοι στον αγώνα σας να ξεφουσκώσετε το σωσίβιο της κοιλιάς. Αντίστοιχα, το αυγό, ως σούπερ πρωτεϊνική τροφή, διατηρεί τον οργανισμό χορτάτο και γεμάτο ενέργεια.
Άσκηση: Αερόβια ή δυναμική;
Και τα δύο. Για να μειώσετε το βάρος σας, είναι απαραίτητο να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες απ’ αυτές που καίτε. Αυτό επιτυγχάνεται αφενός με το να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων κι αφετέρου με το να κάψετε περισσότερες εντάσσοντας την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Τα καλά νέα είναι, ότι το λίπος της κοιλιάς χάνεται συνήθως πρώτο!
Συστηματική αερόβια γυμναστική μεγάλης διάρκειας -από 30 έως 40 λεπτά την ημέρα- και χαμηλής έντασης, θα αυξήσει τις καύσεις και θα μειώσει το λίπος. Το περπάτημα, η κολύμβηση, το ποδήλατο ή το τρέξιμο σε καθημερινή βάση θα κάνουν το λίπος σας… αόρατο!
Πώς να χάσω εύκολα λίπος στην κοιλιά
Κιλά και λίπος σίγουρα θα μειωθούν αν ασκείστε καθημερινά. Για στοχευμένη απώλεια λίπους όμως, πρέπει να εντάξετε στη ζωή σας και κάποιες δυναμικές ασκήσεις. Δοκιμάστε ασκήσεις ενδυνάμωσης (βάρη, μηχανήματα, λάστιχα κ.λ.π.) δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για 5 έως 10 λεπτά την ημέρα. Αν είστε έτοιμοι να φορέσετε τα αθλητικά σας, αλλά αδυνατείτε να οργώσετε τα γυμναστήρια, δείτε εδώ μερικές ασκήσεις, που στοχεύουν στην επίπεδη κοιλιά.
Για τους φιλόδοξους που στοχεύουν σε επίπεδη, γραμμωμένη κοιλιά υπάρχει ακόμη ένα συστατικό στην συνταγή επιτυχίας: οι κοιλιακοί. Αφιερώνοντας πέντε λεπτά την ημέρα για ασκήσεις που γυμνάζουν τους κοιλιακούς -πάντοτε σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή και αερόβια άσκηση- η γράμμωση είναι εγγυημένη. Δείτε εδώ μερικές ασκήσεις κοιλιακών.


mama365
 giatros-in 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα