Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πως μια δυσκολία μας μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους

Οι δυσκολίες, η απώλεια, το πένθος είναι μέρος της ζωής και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι προϋποθέσεις για να έχουμε ένα πιο ευτυχισμένο μέλλον. Μπορεί οι περισσότεροι να ευχόμαστε να έχουμε μια ήρεμη ζωή, όμως οι αναπόφευκτες δυσκολίες που συναντάμε μας κάνουν πιο δυνατούς. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Ramani Durvasula «μερικές φορές μια τραγωδία μας ωθεί να ανταπεξέλθουμε χωρίς να υπολογίζει την ψυχολογική μας κατάσταση και μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κόσμος δεν σταματά αλλά ούτε και η προσωπική μας εξέλιξη».picmonkey
Μια δύσκολη κατάσταση μας επιτρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τις προσδοκίες μας, τα όνειρά μας και τους στόχους μας. Έτσι, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί αλλά και να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας ώστε να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι.

Οι δυσκολίες μας κάνουν πιο ανθεκτικούς: Όταν ξεπερνάμε εμπόδια ή μια δύσκολη κατάσταση, αποκτούμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και πίστη. Ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς , δηλαδή.
Δεν φοβόμαστε τις δυσκολίες: Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι ένας υγιής άνθρωπος μπορεί να αποφύγει τις δυσκολίες, όμως το αντίθετο είναι αυτό που μας κάνει πιο δυνατούς. Όταν μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε άμεσα μια δυσκολία και να λύνουμε τα προβλήματά μας τότε μόνο αποφεύγουμε το άγχος ή την κατάθλιψη.
Μαθαίνουμε να ρισκάρουμε: Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουμε ένα ρίσκο γιατί φοβόμαστε την αποτυχία, όταν όμως έχουμε την εμπειρία μιας τραγικής κατάστασης ξέρουμε καλά ότι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα.
ΑΠΟΚΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα