Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Γιατί ο στρατιώτης λέγεται και "φαντάρος";

Σε 10

Η στρατιωτική θητεία, είναι μια υποχρέωση που αναλαμβάνουν όλοι οι νέοι άνδρες, για την εκπαίδευση τους στα όπλα, ως οπλίτες ή έφεδροι αξιωματικοί. 

Μια από τις ονομασίες που χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αυτό το γεγονός είναι και η λέξη "φαντάρος" και αντίστοιχα για τη θητεία "φανταριλίκι"

Από πού προέρχεται όμως η λέξη "φαντάρος"


Ο όρος προέρχεται από το Λατινικό "infantem" που σημαίνει "νεαρός" και κατά το Μεσαίωνα υποδήλωνε στρατιώτες οι οποίοι ήταν πολύ νέοι ή κατώτερης κοινωνικής καταγωγής ώστε να πολεμούν πεζοί. 

Από τον 16ο αιώνα με την ίδρυση μονίμων στρατιωτικών μονάδων, ο όρος"Infantry" και οι αντίστοιχοι σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες χαρακτηρίζουν τις μονάδες του Πεζικού. 

Στην Ιταλία του μεσαίωνα υπήρχε ειδικό σώμα προστασίας των βρεφών πριγκίπων που ονομαζόταν "Infanteria" από το "infante" που σημαίνει "βρέφος"

Από το "Infanteria" προήλθε το "φανταρία" και κατ' επέκταση το "φαντάρος" που έχασε την ειδική σημασία τη σχετιζόμενη με τον σκοπό του σώματος, αλλά διατήρησε την σημασία της ιδιότητας του μέλους στρατιωτικού σώματος. 

Στη νεοελληνική καθομιλουμένη γλώσσα ο όρος υποδηλώνει τους κληρωτούς του Στρατού Ξηράς.

mentality10

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα