Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μπαγκαβάτ Γκιτά

 Η Άμεση Οδός προς τον Θεό
Υπάρχει πραγματικά ένας Μυστικός Άμεσος Τρόπος, μια Άμεση Δράση που μας Οδηγεί στην Εμπειρία του Θεού. Αποκαλύπτεται Εσωτερικά σε όποιον είναι έτοιμος, ή υποδεικνύεται από τον Αληθινό Δάσκαλο στον αληθινό μαθητή όταν ωριμάζει ο καιρός.

Είναι ελάχιστοι αυτοί που βαδίζουν την Άμεση Οδό. Γιατί; Επειδή είναι ελάχιστοι αυτοί που Νοιώθουν Ολοκληρωτική Αγάπη, επειδή είναι ελάχιστοι αυτοί που Προσεύχονται Αληθινά, επειδή είναι ελάχιστοι αυτοί που Απελευθερώνονται από τους περιορισμούς της κατώτερης ύπαρξης.

Αυτά για τα οποία μιλάμε είναι συγκεκριμένη άμεση διαδικασία που οδηγεί την συνειδητότητα στην Εμπειρία της Πραγματικότητας, στην Καρδιά του Θεού… Δεν μιλάμε ούτε για τεχνικές, ούτε για δραστηριότητες που οδηγούν σταδιακά κάπου. Ταυτόχρονα υποδεικνύεται εδώ, για όσους καταλαβαίνουν η μεταμόρφωση της συνειδητότητας που Περνά από την Αγάπη στην Άμεση Επαφή και στην Ένωση με Αυτό που Υπάρχει, Πέρα από όλα.

Αν και η Άμεση Οδός διδάχτηκε από τον Κρίσνα, όπως αναφέρεται στην Μπαγκαβάτ Γκιτά στην Πραγματικότητα είναι η Αληθινή Οδός όλων όσων ζητούν πραγματικά την Ένωση με τον Θεό… Την Ίδια Οδό ακολουθούν οι Χριστιανοί Μυστικοί και οι άγιοι στο Σουφισμό.

Τελικά πρόκειται για την άμεση πραγματική έμπρακτη Ένωση με τον Θεό, σε Πραγματικό Χρόνο, Εδώ, Τώρα… πρόκειται για το Πέρασμα της Πύλης του Ουρανού που Οδηγεί στην Απεραντοσύνη.

***

«Όμως, Με Λατρεύουν Αληθινά, εκείνοι που εγκαταλείπουν όλες τις δραστηριότητες αφήνοντας την Ίδια την Θεία Φύση να Ενεργεί, και στρέφουν Όλη την Προσοχή τους σε Μένα, και Βιώνουν την Υπέρτατη Ουσία με Άμεση Συνεχή Επαφή.
Αυτούς, που Στερεώνουν σε Μένα την Εσώτερη Συνείδησή τους (την «Καρδιά» τους), Εγώ τους απελευθερώνω και τους σώζω άμεσα από τον ωκεανό των γεννήσεων και των θανάτων.
Στερέωσε Ολοκληρωτικά κι Ακλόνητα την Εσώτερη Συνείδησή σου σε Μένα και θα «Κατοικήσεις» σε Μένα, πέρα από τούτη την θνητή ύπαρξη.
Κι αν δεν μπορείς να κρατήσεις την Εσώτερη Συνείδησή σου Σταθερά σε Μένα προσπάθησε να έρχεσαι συνεχώς σε Άμεση Επαφή Μαζί Μου, με υπομονή κι επιμονή, θεωρώντας αυτή την Επαφή πρωταρχικό σκοπό της ζωής σου.
Ακόμα κι αν δεν μπορείς να έρχεσαι σε Συνεχή Επαφή Μαζί Μου, τότε εγκατέλειψε όλες τις δραστηριότητες σε Μένα. Αφήνοντας την Αληθινή Φύση να Ενεργεί, χωρίς να παρεμβαίνεις, θα φτάσεις στην Απάθεια.
Αλλά αν κι αυτό δεν μπορείς, να εγκαταλείψεις όλες τις δραστηριότητες σε Μένα, βρίσκοντας Καταφύγιο σε Μένα, εγκατέλειψε όλες τις ανώφελες επιθυμίες κι απαρνήσου τον καρπό των μάταιων πράξεων».

Μπαγκαβάτ Γκιτά XII, 6-11

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα