Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η πολλή σκέψη κάνει κακό!

Σκέφτεστε, σκέφτεστε, σκέφτεστε... 


 


Σκέφτεστε, σκέφτεστε, σκέφτεστε… Προβληματίζεστε, αναρωτιέστε, χάνετε τον ύπνο σας και χάνεστε στις σκέψεις σας.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα τόσο σε εσάς όσο και στην επικοινωνία σας με τους άλλους. Το να σκέφτεστε κάθε τι πολύπλευρα, λες και όλα έχουν τρομερή σημασία και είναι άξια προσοχής, είναι κουραστικό και πολλές φορές, ψυχοφθόρο. Από το τι είπε ο εργοδότης σας, πώς σας κοίταξε ο σύντροφός σας και από τον τρόπο που σας μίλησε η πωλήτρια στο μαγαζί, όλα φαίνονται δεκτικά πολλών ερμηνειών για εσάς. Συμβαίνει όμως, συχνά να μη σημαίνουν απολύτως τίποτα ή τουλάχιστον να μη σημαίνουν κάτι παραπάνω από το προφανές.


Σταματήστε αυτή την κακή συνήθεια που οδηγεί σε παρερμηνείες και δυσκολίες στις σχέσεις σας με τους άλλους και αντιληφθείτε το κάθε τι, όπως ακριβώς σας παρουσιάζεται. Δεύτερη, κρυφή ερμηνεία δεν υπάρχει. Μάλιστα, μπορείτε να αναρωτηθείτε πόσες φορές έχετε επιλύσει κάποια κατάσταση μόνο με την πολλή σκέψη. Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική και περιορίζεται σε ελάχιστα παραδείγματα. Η πολλή σκέψη δε σας βοηθάει να λύσετε όσα σας απασχολούν. Αντίθετα, σας βάζει σε ακόμα πιο περίπλοκες σκέψεις και σας αναγκάζει να εστιάζετε σε προβλήματα που πιθανότατα δεν υπάρχουν.

Το βασανιστικό «γιατί» δεν έχει για όλα απάντηση. Σκεφτείτε λοιπόν, πιο λογικά και πιο σύντομα. Αν κάτι δείχνει να σας προβληματίζει πάνω από μισή ώρα, τότε σταματήστε να το σκέφτεστε αμέσως και τοποθετήστε το στο «καλάθι των αχρήστων» μέσα στο μυαλό σας. Εκείνη τη στιγμή, προσπαθήστε να συλλογιστείτε κάτι που σας φτιάχνει τη διάθεση και θα δείτε πως η ζωή είναι πολύ πιο ωραία όταν δεν την παίρνετε τόσο σοβαρά.

 post4life

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα