Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Οι επιστήμονες στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων ελπίζουν να έρθουν σε επαφή με παράλληλο σύμπαν στις μέρες μας!!!

Οι επιστήμονες στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων ελπίζω να έρθει σε επαφή με το παράλληλο σύμπαν στην ημέρα


Πορεία σύγκρουσης: ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων θα μπορούσε να ανακαλύψει παράλληλο σύμπαν 

Ο απίστευτα πολύπλοκος LHC, στο κέντρο CERN στη Γενεύη της Ελβετίας, θα ''ζεσταθεί'' μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα ενέργειας που έχει προσεγγίσει ποτέ σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει - ή ακόμα και να δημιουργήσει - μικροσκοπικές μαύρες τρύπες.

Εάν επιτύχει, ένα εντελώς νέο σύμπαν θα αποκαλυφθεί - ξαναγράφοντας όχι μόνο τα βιβλία της φυσικής, αλλά και τα βιβλία της φιλοσοφίας.

 Είναι ακόμη πιθανό η βαρύτητα από το δικό μας σύμπαν να «διαρρεύσει» σε αυτό το παράλληλο σύμπαν, λένε οι επιστήμονες του LHC.

 Το πείραμα είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσει την κινδυνολογία των επικριτών του LHC, πολλοί από τους οποίους προειδοποίησαν αρχικά ότι ο επιταχυντής σωματιδίων υψηλής ενέργειας θα σημάνει το τέλος του σύμπαντος μας με τη δημιουργία μια δικής του μαύρης τρύπας. 

Αλλά μέχρι στιγμής η Γενεύη παραμένει άθικτη και άνετη. 

Πράγματι, ο LHC έχει επιτύχει θεαματικά. 


Πρώτα οι επιστήμονες απέδειξαν την ύπαρξη του φευγαλέου μποζόνιου Χιγκς, γνωστό ως «σωματίδιο του Θεού», - ένα βασικό δομικό στοιχείο του σύμπαντος - και είναι φαινομενικά σε καλό δρόμο στην αποκάλυψη της «σκοτεινής ύλης» - μιας προηγουμένως μη ανιχνεύσιμης θεωρητικής δυνατότητας που τώρα πιστεύεται ότι συνθέτει την πλειοψηφία της ύλης στο σύμπαν 

Αλλά το πείραμα της επόμενης εβδομάδας θεωρείται ότι θα αλλάξει τα πάντα!

Ο Mir Faizal, ένας φυσικός που βρίσκεται πίσω από τη μία από τις τρεις ομάδες φυσικών που έχουν αναλάβει την διεξαγωγή του πειράματος είπε: «Ακριβώς όπως πολλά παράλληλα φύλλα χαρτιού, τα οποία είναι δισδιάστατα αντικείμενα [πλάτος και το μήκος] μπορεί να υπάρχουν σε μια τρίτη διάσταση [ύψος], παράλληλα σύμπαντα μπορούν επίσης να υπάρχουν σε υψηλότερες διαστάσεις. 

"Προβλέπουμε ότι η βαρύτητα μπορεί να διαρρεύσει σε πρόσθετες διαστάσεις, και αν ναι, τότε μικροσκοπικές μαύρες τρύπες μπορούν να παραχθούν στον LHC. 

"Κανονικά, όταν οι άνθρωποι σκέφτονται σχετικά με το πολυσύμπαν, σκέφτονται την ερμηνεία των πολλών κόσμων της κβαντομηχανικής, όπου κάθε πιθανότητα είναι πιθανή. 

"Αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί και έτσι αυτό είναι  φιλοσοφία και όχι επιστήμη. 

" Δεν είναι αυτό που εννοούμε παράλληλα σύμπαντα. Αυτό που εννοούμε είναι πραγματικά σύμπαντα σε επιπλέον διαστάσεις. 

Ατομική τέχνη: Μια εικόνα δύο πρωτονίων που κατακερματίζονται στον LHC. 

"Καθώς η βαρύτητα μπορεί να ρέει έξω από το σύμπαν μας στις πρόσθετες διαστάσεις, ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να ελεγχθεί με την ανίχνευση μίνι μαύρων τρυπών στον LHC. 

"Έχουμε υπολογίσει την ενέργεια με την οποία περιμένουμε να ανιχνεύσουμε αυτές τις μίνι μαύρες τρύπες στο « ουράνιο τόξο της βαρύτητας »[μια νέα επιστημονική θεωρία]. 

"Αν κάνουμε τον εντοπισμό μίνι μαύρων τρυπών σε αυτή την ενέργεια, τότε θα ξέρουμε ότι τόσο η θεωρία της βαρύτητας του ουράνιου τόξου όσο και οι επιπλέον διαστάσεις  είναι σωστές ". 

Όταν ο LHC απελευθερώσει ενέργεια, αυτή μετράται σε Tera ηλεκτρονιοβόλτ - ένα TeV είναι 1.000.000.000.000, ή ένα τρισεκατομμύριο electron volts 

Μέχρι στιγμής, ο LHC έχει ψάξει για μίνι μαύρες τρύπες στα ενεργειακά επίπεδα κάτω των 5.3 TeV. 

Αλλά η πρόσφατη μελέτη λέει ότι αυτό είναι ένα πάρα πολύ χαμηλό ενεργειακό επίπεδο. 

Αντ 'αυτού, το μοντέλο προβλέπει ότι οι μαύρες τρύπες μπορεί να σχηματιστούν σε επίπεδα ενέργειας τουλάχιστον 9,5 TeV σε έξι διαστάσεις και 11,9 TeV σε 10 διαστάσεις.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα