Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Γιατί είναι κακό να σκαλίζεις συχνά τη μύτη σου;

 


Έχεις μανία να σκαλίζεις τη μύτη σου είτε επειδή την αισθάνεσαι φραγμένη είτε από νευρικότητα; Τότε πρόσεχε να μην το παρακάνεις στις ανασκαφές – πηγαίνοντας πιο βαθιά από όσο πρέπει, διότι ιδού τι μπορείς να πάθεις στα καλά καθούμενα:

Ρινορραγία

Η μύτη εσωτερικά έχει πολλά αιμοφόρα αγγεία, άρα μια άστοχη κίνηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό κάποιου αγγείου και μικρή αιμορραγία. Μπορεί επίσης να τραυματιστεί ο βλεννογόνος του ρινικού διαφράγματος με το νύχι του δακτύλου. Αυτό συμβαίνει περισσότερο στα παιδιά, που είναι πιο άπειρα και πιο ευαίσθητα.

Αν προκληθεί πληγή, θα πρέπει να περιμένεις να δημιουργηθεί η γνωστή κρούστα – χωρίς να την ξανασκαλίσεις. Όμως, όταν κάποιος είναι πολύ επίμονος στην ανασκαφή, μπορεί να προκαλέσει έως και διάτρηση του ρινικού διαφράγματος, οπότε η υπόθεση περνάει στα χέρια του ωτορινολαρυγγολόγου.

Μόλυνση

Επιπλέον, μια μόλυνση στη μύτη δεν είναι απίθανη, αφού τα δάχτυλά μας μεταφέρουν λογής-λογής μικρόβια. Αν λοιπόν δημιουργηθεί λοίμωξη, θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, που μπορεί να σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.
Το θέμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί η μύτη βρίσκεται πολύ κοντά στον εγκέφαλο, άρα υπάρχει ο φόβος η λοίμωξη να επεκταθεί και εκεί.

 bimag

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα