Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Πώς να καθαρίσετε και να μαζέψετε γρήγορα τα χαλιά σας

Πώς να καθαρίσετε και να μαζέψετε γρήγορα τα χαλιά σαςΣε λίγο θα σημάνει το τέλος εποχής για την άνοιξη και θα επηρεάσει το ντύσιμο όλων των σπιτιών. Όλες οι νοικοκυρές όπως και εσείς σηκώνετε τα χαλιά σας για να τα καθαρίσετε και να τα αποθηκεύεστε μέχρι να έρθουν οι κρύοι μήνες. Όμως, επειδή οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι θα σας προτείνω κάποιους τρόπους από τη… μαμά προκειμένου να καθαρίσετε τα χαλιά σας στο σπίτι σας γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να πάτε στο καθαριστήριο.
Τρόποι καθαρίσματος
  • Αρχικά, ανοίγετε έναν χώρο στο σπίτι σας για το χαλί σας, απομακρύνοντας έπιπλα και αντικείμενα που βρίσκονται ενδιάμεσα. Σκουπίζετε το χαλί πολύ καλά με μια ηλεκτρική σκούπα τόσο από την καλή όσο και από την ανάποδη. Το ιδανικό επίσης είναι να χτυπήσετε το χαλί με το κατάλληλο χτυπητήρι έξω στο μπαλκόνι σας για να φύγει όλη η σκόνη.
  • Αν βέβαια το χαλί είναι πολύ λερωμένο, τότε ρίχνουμε από το βράδυ λίγη σόδα φαγητού. Το πρωί το καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα προσεκτικά.
  • Πώς να καθαρίσετε και να μαζέψετε γρήγορα τα χαλιά σαςΣτη συνέχεια, ετοιμάζετε ένακαθαριστικό διάλυμα από 3 μέρη: χλιαρό νερό, 1 μέρος ξίδι και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο σαπούνι ελαιολάδου, το οποίο διαλύετε σιγά σιγά στο νερό. Με έναβαμβακερό πανί περνάτε το χαλί με το καθαριστικό διάλυμαεπιμένοντας στα λερωμένα σημεία, και το αφήνετε περίπου 1 ώρα για να δράσει.
  • Ύστερα περνάτε με ένα πανί που το βουτάτε σε καθαρό νερό και το στύβετε καλά. Αφήνετε το χαλί να στεγνώσει και αν θέλετε να στεγνώσει γρήγορα μπορείτε να το περάσετε με την ηλεκτρική σας σκούπα.
  • Όταν το χαλί στεγνώσει, απλώνετε πάνω του μερικές εφημερίδες καιτοποθετείτε αντισκωριακά φύλλα για χαλιά σε διάφορα σημεία. Οι εφημερίδες θα προστατέψουν το χαλί από την άμεση επαφή με το αντισκωριακό και θα τραβήξουν συγχρόνως την πιθανή υγρασία που ίσως έχει μείνει.
  • Τέλος, μπορείτε να τυλίξετε και να τοποθετήσετε τα χαλιά σας σε θήκες σε οριζόντια θέση και να τα φυλάξετε μέχρι τον Οκτώβρη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα