Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Βιολογικός μηχανισμός μπορεί να «φρενάρει» την μετάσταση του καρκίνου του μαστού

breast cancer emvoliio
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα βιολογικό μηχανισμό που θα μπορούσε να σταματήσει τον καρκίνο του μαστού, ώστε να μην εξαπλωθεί κάνοντας μετάσταση στα οστά.
Οι βρετανοί και δανοί ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature, διαπίστωσαν ότι, προτού εξαπλωθεί ο καρκίνος, απελευθερώνεται ένα ένζυμο (LOX) από τον όγκο του μαστού, το οποίο ανοίγει «τρύπες» στα οστά και προετοιμάζει το έδαφος για την «άφιξη» των καρκινικών κυττάρων.

Αν καταστεί εφικτό να μπλοκαρισθεί η δράση αυτού του ενζύμου, τότε θα ήταν δυνατό να σταματήσει η μετάσταση, τουλάχιστον σε μερικούς ασθενείς. Οι περισσότεροι θάνατοι λόγω καρκίνου του μαστού συμβαίνουν εξαιτίας της εξάπλωσης της νόσου στα οστά και σε άλλα μέρη του σώματος.
Οι πρώτες δοκιμές σε ποντίκια έδειξαν ότι η χορήγηση μιας κατηγορίας φαρμάκων που χρησιμοποιούνται κατά της οστεοπόρωσης, βοηθά στο «φρενάρισμα» της μετάστασης. Παρόμοια φάρμακα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε άνδρες με καρκίνο του προστάτη, που έχει κάνει μετάσταση στα οστά.
Για «σημαντική πρόοδο στην μάχη κατά της μετάστασης του καρκίνου του μαστού» έκαναν λόγο οι επιστήμονες, δίνοντας ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς για αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους, εφόσον υπάρξουν νέες θεραπείες στο μέλλον.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα