Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Πόσα χιλιόμετρα είναι το αγγειακό μας σύστημα;



Έχει μήκος περίπου 100.000 χιλιομέτρων – όσο το 1/3 της απόστασης της Γης από τη σελήνη. Παρόλα αυτά ζυγίζει μόνο 300 γραμμάρια!
Πρόκειται για το θαύμα των θαυμάτων, όπως το αποκαλούν οι επιστήμονες. Το αγγειακό (ή αλλιώς κυκλοφορικό) μας σύστημα είναι πραγματικά μια περίτεχνη κατασκευή, που ενώνει και διατηρεί στη ζωή όλα τα όργανα και τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος, με σχεδιασμό και ακρίβεια που ξεπερνά κάθε φαντασία.

Τι κάνει

Ο αξιοθαύμαστος μικρόκοσμος περιλαμβάνει τις φλέβες, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία τους και τα λεμφαγγεία. Το δίκτυο αυτό διακινεί το αίμα και το διαυγές, άχρωμο λεμφικό υγρό εξασφαλίζοντας τη λειτουργία του καρδιακού, του αναπνευστικού, του πεπτικού, του ουροποιητικού και του νεφρικού συστήματος, καθώς και τη σωστή θερμοκρασία του σώματος.

Τι απαιτεί

Το αγγειακό εν ολίγοις περιλαμβάνει όλους αυτούς τους λεπτεπίλεπτους σωλήνες που δεν θέλουμε να φράξουν, να στενέψουν, να σκληρύνουν ή να ξεχειλώσουν αλλά, αντίθετα, να διατηρηθούν υγιείς, λειτουργικοί και ελαστικοί. Χρειάζεται λοιπόν την κατάλληλη φροντίδα. Η συνταγή είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη: Μεσογειακή, αντιοξειδωτική διατροφή, κατάργηση του κρέατος, αποφυγή βλαβερών συνηθειών (κάπνισμα, αλκοόλ κλπ.), ήπια άσκηση και καλή ψυχική άμυνα στην απαισιοδοξία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα