Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ινδία: Κοντά στους 50° η θερμοκρασία και στους 1000 νεκρούς από τον καύσωνα!



Κύμα καύσωνα που πλήττει την Ινδία τις τελευταίες μέρες και αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα 

Κάθε ώρα που περνά ανεβαίνει και ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες μέρες την Ινδία οι νεκροί πλησιάζουν τα 1000 άτομα. (BBC news)
Ινδοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι ο καύσωνας που πλήττει τμήματα της νότιας, αλλά και της βόρειας Ινδίας, αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα. Οι θερμοκρασίες αγγίζουν σχεδόν τους 50º Κελσίου.
Τα περισσότερα από τα 539 επίσημα καταγεγραμμένα θύματα ήταν εργάτες οικοδομών, ηλικιωμένοι και άστεγοι.
Η πιο υψηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στην Αλαχαμπάντ, μια πόλη στο βόρειο ομόσπονδο κρατίδιο του Ούταρ Πραντές, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 47,7° Κελσίου την Κυριακή, ενώ στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί καταγράφηκε ανώτατη θερμοκρασία 43,5° Κελσίου.
Τα περισσότερα από τα επίσημα καταγεγραμμένα θύματα ήταν εργάτες οικοδομών, ηλικιωμένοι και άστεγοι.

Η Ινδική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας πως το κύμα καύσωνα είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
slide_428524_5546984_compressedΟι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και των πρώτων απογευματινών ωρών, να πίνουν πολλά υγρά και να φορούν φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα. Ο κίνδυνος είναι θερμοπληξία ή αφυδάτωση.
“Συμβουλεύουμε τους πολίτες να μην εργάζονται από τις 10:00 ως τις 16:00, έχουμε επίσης ανοίξει κέντρα σε διάφορες περιοχές, ειδικά σε αστικές περιοχές, για να διανέμεται νερό και βουτυρόγαλα”.
Η κυβέρνηση ακύρωσε τις άδειες όλων των γιατρών, καθώς τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από κρούσματα θερμοπληξίας, πρόσθεσε ο ίδιος. Στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, διευκρίνισε ακόμη ο Ρέντι, θα δοθεί αποζημίωση 100.000 ρουπιών (€1.430).
INDIA-WEATHER-HEAT-TAXIΟι οδηγοί ταξί στην Κολκάτα -την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, παλαιότερα γνωστή ως Καλκούτα- όπου έχουν αναφερθεί τέσσερις θάνατοι αρνούνται πλέον να εργαστούν από τις 11:00 ως τις 16:00, αφού δύο συνάδελφοί τους έχασαν τη ζωή τους μέσα στα αυτοκίνητά τους την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με μετεωρολόγους, ο καύσωνας οφείλεται στην έλλειψη βροχών, αλλά ο μουσώνας, ο οποίος προβλέπεται σύμφωνα με αυτούς να πλήξει τις νότιες ακτές της Ινδίας την 31η Μαΐου, θα ανακουφίσει τον πληθυσμό από τις υψηλές θερμοκρασίες, λένε, αλλά δεν ξέρουμε αν θα τους δημιουργήσει άλλου είδους προβλήματα.
Η Ινδία, πιέζεται από τον ΟΗΕ να κάνει περικοπές εκπομπών αερίων που θα σημαίνει και περικοπή παραγωγής.
Όπως αναφέραμε πριν μια εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μόντι δήλωσε ότι η Ινδία δεν έχει το περιθώριο να δεσμευτεί σε περιορισμούς εκπομπών άνθρακα προτού βιομηχανοποιηθεί ακόμα περισσότερο, προκειμένου να βοηθήσει εκατομμύρια κατοίκους της που ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας.
Κι εμείς σχολιάσαμε ότι αυτή η δήλωση θα κοστίσει στην Ινδία σε κάποιο ακραίο φαινόμενο. Ίσως σεισμό. Αλλά και ο καύσωνας και μετά πλημμύρες, καλοί είναι για να πάρουν οι Ινδοί το… ‘καιρικό’ τους μάθημα!
Σύμφωνα με το BBC η Ινδία είχε να δει τέτοιο καύσωνα από το 2002, αλλά όπως σχολιάζει… «Longer, more severe heatwaves are becomingly increasingly frequent globally»
Πληρωμένο το σχόλιο…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα