Σάββατο 9 Μαΐου 2015

4 απρόσμενες αιτίες καρδιακής προσβολής


heart attack
Το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή είναι μερικοί γνωστοί παράγοντες κινδύνου καρδιακής προσβολής.
Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες, λιγότερο γνωστές αιτίες που μπορούν να απειλήσουν την καρδιά σας.
Ποιοι είναι αυτοί οι απρόσμενοι παράγοντες κινδύνου για την καρδιά:

‘Εντονα ξεσπάσματα θυμού
Αυστραλιανή έρευνα στην οποία πήραν μέρος 313 ασθενείς που είχαν υποστεί στο παρελθόν καρδιακή προσβολή έδειξε ότι μια καρδιακή προσβολή ήταν 8,5 φορές πιο πιθανό να συμβεί μέσα σε δύο ώρες από μια έντονη έξαρση θυμού συγκριτικά με την πιθανότητα να συμβεί μετά από αυτές τις δύο ώρες.
Έντονη σεξουαλική επαφή
Κατά τον ίδιο τρόπο, μια σεξουαλική συνεύρεση στην οποία οι σφυγμοί ανεβαίνουν κατακόρυφα και η μυική καταπόνηση αυξάνεται, είναι επίσης παράγοντας κινδύνου καρδιακής προσβολής. Έρευνα έδειξε ότι κατά τη διάρκεια μιας τόσο έντονης σεξουαλικής συνεύρεσης η πιθανότητα εμφράγματος αυξάνεται κατά 2,7 φορές σε σχέση με τις περιόδους που τα ίδια άτομα δεν κάνουν σεξ.
Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Πράγματι το κόκκινο κρασί προστατεύει την καρδιά, αλλά μόνο όταν καταναλώνετε με μέτρο. Αν το παρακάνετε, τότε αυξάνετε τα τριγλυκερίδια και την πίεση του αίματος και μαζί την πιθανότητα εμφράγματος.
«Πλούσια» γεύματα
Εκτός από το αλκοόλ και η υπερβολική κατανάλωση φαγητού σε ένα μόνο γεύμα μπορεί να έχει αντίστοιχα αποτελέσματα για την καρδιά σας. Έρευνα του 2000 έδειξε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων ήταν 4 φορές πιο πιθανό να υποστούν έμφραγμα μέσα σε δύο ώρες μετά από ένα μεγάλο γεύμα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα