Τρίτη 12 Μαΐου 2015

10 δευτερόλεπτα αρκούν για να συντονιστείς στη συχνότητα της ευτυχίας

10 δευτερόλεπτα αρκούν για να συντονιστείς στη συχνότητα της ευτυχίαςΤα κακά νέα: Ο εγκέφαλός μας είναι συντονισμένος να είναι αρνητικός. Τα καλά νέα: Μπορείτε να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας προκειμένου να είστε ευτυχισμένοι σε 10 δευτερόλεπτα. Δεν θα ήταν, λοιπόν, φοβερό εάν μπορούσαμε να συντονίσουμε το μυαλό μας στη συχνότητα της ευτυχίας;
Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι χάρη σε ένα φαινόμενο που συνδέεται με τη νευροπλαστικότητα. «Είναι ένας όρος που καταδεικνύει ότι ο εγκέφαλος μαθαίνει από τις εμπειρίες μας» λέει ο Rick Hanson, νευροψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίουHardwiring Happiness. «Μέσα από τη γνώση της λειτουργίας του εγκεφάλου αντλούμε περισσότερη δύναμη για να αλλάξουμε το μυαλό μας προς το καλύτερο.»
Ο Hanson διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για ασυναρτησίες. Η ευτυχία δεν βρίσκεται στο άρωμα των λουλουδιών. «Μιλώ για τη θετική νευροπλαστικότητα. Μιλώ για τη μάθηση. Ο εγκέφαλος αλλάζει με βάση αυτά που ρέουν μέσα σε αυτόν.»

Ακολουθούν μερικές σημαντικές προτάσεις από τον Hanson σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του μυαλού μας όταν πρόκειται για την καλωδίωσή του προς την ευτυχία.
Ο εγκέφαλος σαρώνει συνεχώς τις κακές ειδήσεις. Από τη στιγμή που εντοπίζει τα άσχημα νέα, επικεντρώνεται υπερβολικά σε αυτά. Προσπαθήστε να μην εμμένετε στις αρνητικές σας εμπειρίες. Αυτό σημαίνει ότι εάν το αφεντικό σας επανεξετάσει τις επιδόσεις σας, για παράδειγμα, και σας λέει αμέτρητα θετικά πράγματα σχετικά με την εργασία σας και υπάρχει μόνο ένα αρνητικό κομμάτι στην κριτική του μην μένετε σε αυτό (όπως έχουμε συχνά την τάση να κάνουμε). «Ο εγκέφαλος είναι σαν ένας κήπος, εκτός του εδάφους του είναι πολύ εύφορος για τα ζιζάνια» λέει ο Hanson.
10 δευτερόλεπτα αρκούν για να συντονιστείς στη συχνότητα της ευτυχίαςΜην σκεφτείτε απλά θετικά. Σκεφτείτε ρεαλιστικά. Υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας, αλλά πολλές φορές δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να τα παρατηρήσει. Η επανακαλωδίωση του εγκεφάλου σας για την κατάκτηση της ευτυχίας δεν αφορά απλά τη θετική σκέψη. «Δεν πιστεύω στη θετική σκέψη» λέει ο Hanson. «Πιστεύω στη ρεαλιστική σκέψης.»
Ρεαλιστική σκέψη σημαίνει να παρατηρήσετε τα καλά πράγματα που συμβαίνουν σε εσάς όπως αυτά συμβαίνουν αφήνοντας τον εαυτό σας να τα ζήσει. Έχουμε την τάση να μην παρατηρούμε ακόμη και ένα καλό γεγονός. Το αφεντικό είπε στην πραγματικότητα 19 καλά πράγματα για εσάς, αλλά εσείς εμμείνατε στο ένα κακό.
Ακολουθήστε τον κανόνα των 10 δευτερολέπτων. Είναι σημαντικό να αφήσετε τον εαυτό σας να παραμείνει στη στιγμή μιας θετικής εμπειρίας, όχι μόνο επειδή νιώθετε καλά, αλλά γιατί πραγματικά βοηθάτε την επανακαλωδίωση του μυαλού σας σε εκείνη τη στιγμή. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να βιώσουν θετικές εμπειρίες για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα. Σκεφτείτε πόσο γρήγορα προσπερνάτε ένα κομπλιμέντο χωρίς να αφήνετε τον εαυτό σας πραγματικά να νιώσει καλά. Παραμερίζοντας τις θετικές εμπειρίες δεν σας επιτρέπεται να μεταφέρετε τα θετικά συναισθήματα από τη βραχυχρόνια μνήμη σας στη μακροπρόθεσμη μνήμη.
10 δευτερόλεπτα αρκούν για να συντονιστείς στη συχνότητα της ευτυχίαςΣκεφτείτε τον εγκέφαλό σας ως κασετόφωνο. Η αλλαγή στο μυαλό είναι μια διαδικασία που χωρίζεται σε δύο στάδια, ενώ να θυμάστε ότι δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Πρέπει πρώτα να επιτρέψετε στον εαυτό σας να έχει ορισμένες θετικές σκέψεις ή εμπειρίες, να τις ζήσετε και κατόπιν να τις εγγράψετε. «Ο εγκέφαλος είναι ένα παλιό σχολείο» λέει ο Hanson. «Είναι σαν ένα κασετόφωνο. Μπορείτε να καταγράψετε το τραγούδι παίζοντάς το.»
Οι αλλαγές που σχετίζονται με αυτό είναι σταδιακές. Σκεφτείτε το είδος του σαν ένα επιτόκιο. «Το ετήσιο επιτόκιο 5% ή 6% δεν είναι μεγάλο, αλλά αυτό το μικρό ποσοστό συσσωρεύεται κάθε ημέρα με την πάροδο του χρόνου επιφέροντας μια μεγάλη αλλαγή» λέει ο Hanson.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα