Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τips για να περιορίσετε τα συμπτώματα των αλλεργιών!

Η άνοιξη πλέον αρχίζει και γίνεται αισθητή και μαζί και τα συμπτώματα των εαρινών αλλεργιών. Η γύρη κατά κύριο λόγο είναι αυτή που ευθύνεται για τα κόκκινα μάτια, τη φαγούρα και το φτέρνισμα. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ορισμένα απλά tips για να περιορίσετε τα συμπτώματα των αλλεργιών. 
Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός
 
 
Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε την έξαρση των εποχιακών κρίσεων αλλεργίας. 
 
Δείτε ένα αλλεργιολόγο, προτού κάνουν την εμφάνισή τους οι αλλεργίες.  Μην περιμένετε τα συμπτώματα αλλεργίας, για να σας δει ένας ειδικός αλλεργιολόγος, γιατί ίσως να μην είναι επιτυχής η αντιμετώπισή τους.  Έτσι, θα πρέπει να ξεκινήσετε τα φάρμακα,  πριν αρχίσει  η  γύρη στα δέντρα.  
 
Κλείστε έξω τη γύρη. Αν και είναι δελεαστικό να αφήσετε να μπει στο σπίτι σας το αεράκι της άνοιξης, προσπαθήστε να κρατήσετε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά για την ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων της αλλεργίας.  
 
Αλλάξτε τα ρούχα σας μόλις φτάσετε στο σπίτι σας. Η γύρη κολλά στο ύφασμα, και μπορεί να την μεταφέρετε  σε όλο το σπίτι.  Επίσης, αποφύγετε να κρεμάτε τα ρούχα σας έξω για να στεγνώσουν.   
 
Κάντε ένα ντους πριν κοιμηθείτε. Η μεταφορά αλλεργιογόνων από τα μαλλιά ή το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι σας μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.
 
Συντηρήστε ή καθαρίστε τα φίλτρα στη μονάδα του κλιματιστικού σας συχνά.  
 
Η μούχλα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργίες. Εστιάστε σε περιοχές, όπου υπάρχει μούχλα,  όπως υπόγεια, μπάνια, κουζίνες, καθώς και τυχόν περιοχές με διαρροές και αφαιρέστε την με νερό και απορρυπαντικό.   
 
 
Γενικά, αποφύγετε να κυκλοφορείτε τις μέρες που το φαινόμενο γύρης είναι πολύ έντονο και συμβουλευτείτε το γιατρό σας για εναλλακτικές θεραπείες. 

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα