Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τα όπλα του μεταβολισμού σου: Μηλόξιδο, πιπέρι καγιέν και κανέλα

Τα όπλα του μεταβολισμού σου: Μηλόξιδο, πιπέρι καγιέν και κανέλαΤρόφιμα και μπαχαρικά, όπως το μηλόξιδο, το πιπέρι καγιέν και η κανέλα, είναι γεμάτα με γεύση και ωφελούν την υγεία. Θα μπορούσαν να μετατρέψουν το ντουλάπι της κουζίνας σας σε θέση μετάβασης για την επόμενη θεραπεία σας. Αν και το κάθε ένα προσφέρει τα δικά του πλεονεκτήματα, και τα τρία συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούςμεταβολισμού.
Χοληστερόλη και σάκχαρο
Το μηλόξιδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς, σύμφωνα με μια εργαστηριακή μελέτη σε ζώα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του Δεκεμβρίου 2008 στο περιοδικό Pakistani Journal ofBiological Science. Στη μελέτη, τέσσερις εβδομάδες συμπληρωμάτων από μηλόξιδο οδήγησε σε μειωμένα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης A1c ή της HbA1c, ένας δείκτης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών πριν από τη δοκιμή. Το μηλόξιδο επίσης μείωσε σημαντικά τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χαμηλής πυκνότητας της λιποπρωτεΐνης ή της LDL, της κακής μορφής της χοληστερόλης, και αύξησε τα επίπεδα υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή HDL, η καλή μορφή χοληστερόλης. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μηλόξιδο μπορεί να είναι πολύτιμο στη διαχείριση του διαβήτη.

Έλεγχος βάρους
Προσθέτοντας στη διατροφή σας πιπέρι καγιέν μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε, και αυτό μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο καίτε θερμίδες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουάριο του 2009 στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition. Οι συμμετέχοντες έλαβαν 6 χιλιοστόγραμμα καψαϊκίνης, το δραστικό συστατικό στο πιπέρι καγιέν, κάθε ημέρα για 12 εβδομάδες και σημειώθηκε ταχύτερος μεταβολισμός του λίπους και μείωση του κοιλιακού λίπους.
Ανακούφιση πόνου
Η χρήση καψαϊκίνης μπορεί να επιβραδύνει μηνύματα πόνου στον εγκέφαλο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center. Μια ποικιλία από συνθήκες ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στο πιπέρι καγιέν, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας, τον πόνο νεύρων και τον μετα-χειρουργικό πόνο. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2012 του περιοδικού European Neurologyδιαπίστωσε ότι η καψαϊκίνη ήταν αποτελεσματική και ανεκτή από τους ασθενείς με περιφερική νευροπάθεια, μια βλάβη των νεύρων που συχνά συνδέεται με τον διαβήτη.
Κανέλα και σάκχαρο στο αίμα
Τα όπλα του μεταβολισμού σου: Μηλόξιδο, πιπέρι καγιέν και κανέλαΗ κανέλα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέχρι και 29% και την LDL χοληστερόλης έως και 27% με μόνο 1/2 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα, σύμφωνα με τον Δρ Steven G. Pratt, συγγραφέας του βιβλίουSuperFoods HealthStyleSimpleChanges to Get the Most Out of Life forthe Rest of Your Life.
Καρκίνος
Η ευγενόλη, μια ένωση στην κανέλα, με αντισηπτικές, αναλγητικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Οκτωβρίου 2011 του περιοδικού Cancer Biotherapy and Radiopharmaceuticals. Στη μελέτη καλλιέργειας ιστού, η ευγενόλη σκότωσε καρκινικά κύτταρα του τραχήλου της μήτρας και επίσης ενίσχυσε την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου χημειοθεραπείας που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα