Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Επιστήμη- Πολιτισμός


Η επιστήμη της φυσικής είναι η βάση όλων των επιστημών, γιατί όπως  λέει το όνομά της, αυτή ασχολείται με την φύση των πραγμάτων.  

Στις μέρες μας, η φυσική έχει γίνει κβαντική. Οι ανακαλύψεις των ιδιοτήτων που έχουν τα υποατομικά σωματίδια της ύλης που ονομάζονται με ένα όνομα «κβάντα» είναι εκπληκτικές και υπερβαίνουν την ικανότητα αντίληψης που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα ο ανθρώπινος εγκέφαλος, γι αυτό και ετούτη η καινούργια φυσική γίνεται πολύ δύσκολα αντιληπτή από τους περισσότερους. Ακόμη και ο Αϊνστάιν είχε πει, πως όποιος πει ότι καταλαβαίνει την κβαντική φυσική, απλά κοροϊδεύει…
Είτε την καταλαβαίνουμε όμως είτε όχι, με αυτή την κβαντική φυσική προσπαθούν τώρα όλες οι υπόλοιπες επιστήμες να ερμηνεύσουν τα δικά τους θέματα και προβλήματα. Όλα αλλάζουν και μας οδηγούν στην εποχή της καθαρής ενέργειας.

Τα υποατομικά σωματίδια, η βάση του υλικού μας κόσμου, είναι άλλοτε ύλη και άλλοτε ενέργεια, όσο περίεργο και αν αυτό φαντάζει στον συντηρητικό μας νου. Ύλη και ενέργεια, στις μέρες μας πια είναι αποδεκτό από όλους πως είναι ένα και το αυτό, αφού το έχει αποδείξει η επιστήμη της φυσικής. Κανείς δεν μπορεί πια να το αμφισβητήσει.

Αυτό αλλάζει σιγά-σιγά όλα τα δεδομένα επάνω στον πλανήτη. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι που έχουν συμφέρον να πείσουν τους ανθρώπους πως είναι αδύναμοι και ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλο, ο χρόνος που αυτοί θα καταλάβουν πως είναι όλοι τους κομμάτια μιας συνολικής παντοδύναμης συμπαντικής ενέργειας, πως όλα και όλοι είναι Ένα,  πλησιάζει.

Μία μία υποκλίνονται μπροστά στην κβαντική, την καθαρά ενεργειακή φυσική, όλες οι επιστήμες. Για την Ιατρική, σας έχω μιλήσει επανειλημμένα.
Σήμερα θα σας μιλήσω και για την χημεία.   Η ροή της ενέργειας που δονείται θεωρείται κατά τους ερευνητές  θεμελιακής σημασίας ως το αρχικό στάδιο των χημικών αντιδράσεων των διαφόρων μορίων.

Με άλλα λόγια, τα μόρια δεν συμπεριφέρονται σαν μπάλες που συνδέονται απλά με κλωστές χημικές. Λίγο να τεντώσεις και να την ξαναφήσεις μία από αυτές τις κλωστές, και όλο το  σύνολο θα αρχίσει να δονείται, λένε οι επιστήμονες. Το κατά πόσο αυτή η δόνηση είναι τυχαία ερευνάται. Βασικές θεωρίες υποστηρίζουν πως  πολύ πριν εμφανιστούν ενδιαφέρουσες χημικές αντιδράσεις ολοκληρώνεται η ανακατανομή της ενέργειας.
Οι χημικές αντιδράσεις λοιπόν, δεν είναι παρά ανακατανομή ενέργειας, ανάμεσα στα μόρια που αντιδρούν.

Η ζωή μας δεν είναι παρά εκδήλωση ενέργειας που πάλλει… Πόσο παρήγορη ηχεί στα αυτιά αυτή η διαπίστωση…


Πηγή: http://www.scs.illinois.edu/mgweb/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα