Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Καθαρή δολοφονία ο σεισμός στο Νεπάλ – Χτύπησαν την ‘αριστερή’ κυβέρνηση!



Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού ο οποίος έπληξε χθες Σάββατο το Νεπάλ αυξήθηκε αλματωδώς στους 2.000 νεκρούς. Μόλις τελειώσουν την καταμέτρηση των νεκρών, θα αρχίσει η καταμέτρηση των δανείων…

Η κυβέρνηση του Νεπάλ κάλεσε άλλες χώρες να αποστείλουν βοήθεια για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τον καταστροφικό σεισμό, τον χειρότερο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 81 χρόνια.
nepal21430033370Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του Νεπάλ, οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι 4.718 ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 2000 και ο αριθμός ανεβαίνει ραγδαία.
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι ο θεσμός είναι έτοιμος να εκτιμήσει το ταχύτερο τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Νεπάλ μετά τον ισχυρό σεισμό ο οποίος έπληξε τη χώρα.

Η βάση ανάμεσα στα ερείπια, ένα σύννεφο σκόνης, θαμμένα σώματα: η εικόνα του κατεστραμμένου μεγάλου πύργου Νταράρα, μνημείου του 19ου αιώνα, είναι το σύμβολο της καταστροφής του ιστορικού κέντρου του Κατμαντού μετά τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε τη χώρα. 
Χθες το απόγευμα, κάτοικοι και αστυνομικοί έσκαβαν με τα χέρια στα ερείπια τού πύργου για να ανασύρουν παγιδευμένους ανθρώπους. Μία ομάδα διασωστών αναπτύχθηκε αργότερα στα ερείπια του πύργου.
πύργος Νταράρα
Ο πύργος Νταράρα κατασκευάστηκε το 1832 και ανοικοδομήθηκε μετά τον σεισμό του 1934. Είχε ύψος 50 μέτρα και ήταν ένα από τα γνωστά μνημεία της πολιτισμικής κληρονομιάς του Κατμαντού, μαζί με την Πλατεία Ντέρμπαρ και την στούπα Σουαγιαμπούναθ. Πολλοί ξένοι επισκέπτες και Νεπαλέζοι ανέβαιναν τα 213 σκαλοπάτια του μέχρι την κορυφή του και τον εξώστη που εξασφάλιζε θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα του Καμπαντού. Στον πύργο υπήρχε ιερό αφιερωμένος στον θεό Σίβα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αποστολή μίας ομάδας διασωστών και την αποδέσμευση ενός πρώτου πακέτου οικονομικής βοήθειας ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία αρωγής USAID.
«Θάνατοι έχουν καταγραφεί σε όλες τις περιοχές με εξαίρεση κάποιες περιοχές στο δυτικό τμήμα της χώρας. Όλες οι ομάδες μας έχουν αναπτυχθεί με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιζώντων και επιπλέον την παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη» είχε επισημάνει ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Εν τω μεταξύ, όλοι οι ορειβάτες, περίπου 100 άνθρωποι, που βρίσκονταν στις κατασκηνώσεις 1 και 2 του όρους Έβερεστ, πάνω από την κατασκήνωση βάσης, είναι σώοι μετά τον καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε χιονοστιβάδα στην υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ορειβασίας του Νεπάλ.
Τέλος, ο Νταν Φρέντινμπεργκ, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Google σκοτώθηκε από τη χιονοστιβάδα, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Μαζί με άλλους τρεις εργαζόμενους στη Google, είχαν ξεκινήσει για να κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Γιατί οι γκλομπαλιστές χτύπησαν το Νεπάλ;

H εθνική σημαία του Νεπάλ καθιερώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1962 και είναι η μόνη μη ορθογώνια κρατική σημαία στον κόσμο. Αποτελεί έναν συνδυασμό δύο πολεμικών επισειόντων μετά συμβόλων της παλαιάς δυναστείας των Ράνα (Rana). Οι μπλε άκρες υποδηλώνουν την ειρήνη και την αρμονία, οι οποίες αφθονούν στη χώρα από την εποχή του Βούδα, του οποίου γενέτειρα είναι το Νεπάλ. Το κόκκινο χρώμα αποτελεί ενιαίο σύμβολο του γενναίου πνεύματος του λαού της χώρας, ενώ τα καθ΄ ύψους ενωμένα τρίγωνα, πολεμικοί επισείοντες, υποδηλώνουν αμφότεροι δια των συμβόλων τους την επικρατούσα και σήμερα κύρια θρησκεία της χώρας, που είναι ο Ινδουισμός. Η απεικόνιση των ουράνιων σωμάτων δείχνει τη σταθερότητα, την ελπίδα ότι το Νεπάλ θα συνεχίσει να υπάρχει αέναα όσο ο ήλιος και η σελήνη. Η τελευταία συμβολίζει επίσης την ηρεμία στη χώρα, ενώ ο ήλιος την επίλυση των προβλημάτων. Η χώρα έχει (προσωρινό) Σύνταγμα από τις 15 Ιανουαρίου του 2007.
H εθνική σημαία του Νεπάλ καθιερώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1962 και είναι η μόνη μη ορθογώνια κρατική σημαία στον κόσμο. Αποτελεί έναν συνδυασμό δύο πολεμικών επισειόντων μετά συμβόλων της παλαιάς δυναστείας των Ράνα (Rana).
Οι μπλε άκρες υποδηλώνουν την ειρήνη και την αρμονία, οι οποίες αφθονούν στη χώρα από την εποχή του Βούδα, του οποίου γενέτειρα είναι το Νεπάλ. Το κόκκινο χρώμα αποτελεί ενιαίο σύμβολο του γενναίου πνεύματος του λαού της χώρας, ενώ τα καθ΄ ύψους ενωμένα τρίγωνα, πολεμικοί επισείοντες, υποδηλώνουν αμφότεροι δια των συμβόλων τους την επικρατούσα και σήμερα κύρια θρησκεία της χώρας, που είναι ο Ινδουισμός.
Η απεικόνιση των ουράνιων σωμάτων δείχνει τη σταθερότητα, την ελπίδα ότι το Νεπάλ θα συνεχίσει να υπάρχει αέναα όσο ο ήλιος και η σελήνη. Η τελευταία συμβολίζει επίσης την ηρεμία στη χώρα, ενώ ο ήλιος την επίλυση των προβλημάτων. Η χώρα έχει (προσωρινό) Σύνταγμα από τις 15 Ιανουαρίου του 2007.
Το Νεπάλ, (Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία του Νεπάλ) είναι μιαμεσόγεια ασιατική χώρα, με έκταση 147.181 τ.χλμ. και πληθυσμό 28.037.904 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2015, με πρωτεύουσά το Κατμαντού. Πρόεδρος του κράτους εξελέγη το 2008 οΡαμ Μπαράν Γιαντάβ.
Το προσωρινό Κοινοβούλιο του Νεπάλ ενέκρινε την κατάργηση της 240χρονης μοναρχίας, στις 28 Δεκεμβρίου του 2007. Το πολίτευμα της χώρας μεταβλήθηκε σε ομοσπονδιακή δημοκρατία.
Στις 28 Δεκεμβρίου του 2007, το προσωρινό κοινοβούλιο του Νεπάλ, το οποίο συστάθηκε ύστερα από συμφωνία των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της χώρας και των Μαοϊστών, πρώην ανταρτών ανακήρυξε το Νεπάλ ωςΟμοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αποκηρύσσοντας τη μοναρχία. Η απόφαση επικυρώθηκε από την Ιδρυτική Συντακτική Συνέλευση τον Απρίλιο του 2008 μετά από εκλογές που αναβλήθηκαν μετά από επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς αντίπαλων παρατάξεων στα νότια της χώρας. Στη Συντακτική εθνοσυνέλευση εξελέγησαν συνολικά 601 βουλευτές, οι οποίοι ανεδείχθησαν έπειτα από μία σύνθετη εκλογική διαδικασία, που συνδυάζει το αναλογικό και πλειοψηφικό σύστημα. Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν προβάδισμα για τους πρώην Μαοϊστές αντάρτες. Ως αποτέλεσμα, εξελέγη από τη Συντακτική Συνέλευση νέος πρωθυπουργός ο ηγέτης των πρώην ανταρτών, Πρατσάντα. Το 2010 ξέσπασε πολιτική κρίση και τον επόμενο χρόνο έγινε Πρωθυπουργός ο Τζάλα Νατ Χανάλκαι έπειτα ο Μπαμπουράμ Μπαταράι.

Πολιτική κρίση 2010-11

Ο Μπαμπουράμ Μπαταράι το 2011.
Ο Μπαμπουράμ Μπαταράι το 2011.
Μετά την παραίτηση του Πρατσάντα, πρωθυπουργός ανέλαβε ο Μαντχάβ Κουμάρ Νεπάλ, o οποίος παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2010, με σκοπό να τερματιστεί η πολιτική κρίση. Όμως η κρίση συνεχίστηκε και μετά από αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες, αλλαγές κυβερνήσεων και κυβερνήσεων εθνικής ενότητας, το πολιτικό σκηνικό “σταθεροποιείται”  με νέο Πρωθυπουργό που εξελέγη στις 28 Αυγούστου 2011, τον Μπαμπουράμ Μπαταράι, με 340 επί συνόλου 574 ψήφων στο Κοινοβούλιο.
Ο Δρ Μπαμπουράμ Μπαταράι, υπήρξε ο 35ος Πρωθυπουργός του Νεπάλ. Το κόμμα του -Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα του Νεπάλ (Μαοϊκού) [CPN (M)]- ξεκίνησε επαναστατικό αγώνα το 1996 και είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή του πολιτεύματος στο Νεπάλ από μοναρχία σε δημοκρατία
Στις 4 Φεβρουαρίου 1996 ο Μπαταράι απείλησε την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Σερ Μπαχαντούρ Ντέουμπα με εμφύλιο πόλεμο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιούσε 40 αιτήματα, τα οποία είχαν σχέση με τον “εθνικισμό, τη δημοκρατία και τον βιοπορισμό”. Τα 40 αιτήματα μειώθηκαν σε 24 έπειτα από πολιτικές συνομιλίες.
Συντονιστής των στρατιωτικών προσπαθειών του CPN (M) προς την κατεύθυνση να θέσει υπό τον έλεγχο πολλές κυρίως ορεινές περιοχές του Νεπάλ ήταν ο άλλος κομμουνιστής Πρατσάντα και οι σχέσεις με τον Μπαταράι ήταν πάντα πολύ δύσκολες, μέχρι τα τέλη του 2004 με αρχές του 2005, που έγιναν και πολύ κακές. Ο Μπαταράι ήταν δυσαρεστημένος με την συγκέντρωση της εξουσίας από τον Πρατσάντα. Η ρήξη κορυφώθηκε με την εκδίωξη του Μπαταράι από το κόμμα με εντολή του Πρατσάντα, αν και αργότερα επανήλθε στους κόλπους του. Αργότερα, οι δύο άνδρες συμφιλιώθηκαν σε ορισμένα ζητήματα.
Το 2005 το κόμμα του δέχτηκε τελικά την πρόταση του Μπαταράι για αγώνα με σκοπό την κατάργηση της μοναρχίας, την οποία πρόταση είχε απορρίψει αρχικά.
Κατά τον εμφύλιο πόλεμο του Νεπάλ κηρύχθηκαν πολλές εκεχειρίες. Στις 26 Απριλίου 2006 ο Πρατσάντα ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός, μετά και από κύμα κινητοποιήσεων, με γενική απεργία στην πόλη Κατμαντού.
Σχηματίστηκε νέα κυβέρνηση υπό τον επτακομματικό συνασπισμό και η εκεχειρία έτυχε της υποστήριξης τόσο του Κοινοβουλίου όσο και της νέας κυβέρνησης. Με βάση τη συμφωνία των 12 σημείων, άρχισαν συνομιλίες με τους αντάρτες, έγινε η κατάργηση της μοναρχίας κι αργότερα εξελέγη ο Μπαμπουράμ Μπαταράι.
Στις 16 Μαΐου 2011 η ζωή του Μπαταράι απειλήθηκε από τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του. Το σχέδιο για δολοφονία του Μπαταράι επιβεβαιώθηκε αλλά λογοκρίθηκε στον Τύπο.

Σουσίλ Κοϊράλα – Ο πιο φτωχός πρωθυπουργός του κόσμου!

sushil_close_upΗ πολιτική κρίση συνεχίστηκε, με τα αριστερά κόμματα να κονταροχτυπιούνται, μέχρι που τις 10 Φεβρουαρίου 2014, όπου εξελέγη πρωθυπουργός ο Σουσίλ Κοϊράλα. Σύμφωνα με την Washington Post, ο Μουχίκα της Ουρουγουάης αντιμετωπίζει πλέον έναν πολύ σοβαρό «αντίπαλο» για τον άτυπο αυτό τίτλο του πιο φτωχού ηγέτη, καθώς ο νέος πρωθυπουργός του Νεπάλ, Σουσίλ Κοϊράλα, στη δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων έχει να αναφέρει μόνο… τρία κινητά (εκ των οποίων το ένα χαλασμένο!) και τίποτα άλλο. Ούτε σπίτια (μέχρι πρόσφατα έμενε στο νοίκι, και πλέον ζει στην πρωθυπουργική κατοικία), ούτε αυτοκίνητο (ακόμα και ο Μουχίκα έχει ένα Volkswagen Beetle 20ετίας, αξίας… 1.900 δολαρίων), ούτε τίποτα.
Ο Σουσίλ Κοϊράλα επιλέχθηκε από την κυβέρνηση συνασπισμού για την ταπεινή του εικόνα. Αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες, αλλά η θεραπεία του στις ΗΠΑ θεωρήθηκε επιτυχής.
Ο Σουσίλ Κοϊράλα θεωρείται παγκοσμίως μια σπάνια περίπτωση “μη διεφθαρμένου ηγέτη”. Πολλοί από τους υπουργούς της κυβέρνησης είναι ήδη δισεκατομμυριούχοι. Η λιτή ζωή του ηλικιωμένου πρωθυπουργού έδινε ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην ταλαιπωρημένη πολιτικά φτωχική χώρα του Νεπάλ.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 σε μια επίσκεψη του στις ΗΠΑ για μια σύσκεψη του ΟΗΕ προσκάλεσε τον Ομπάμα στο Νεπάλ, τονίζοντας ότι είναι μια ιστορική περίοδος για τη χώρα που συντάσσει το νέο σύνταγμα της. Όπως φαίνεται, η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε τελικά με εντεταλμένο του Ομπάμα εγκέλαδο μεγέθους 7,9 ρίχτερ. Η χώρα, μόλις κλάψει τους νεκρούς της, τώρα θα χρειαστεί και δάνεια άμεσα από τις ΗΠΑ ή μέσω ΔΝΤ και η ιστορία θυμίζει το πρόσφατο γεγονός στο Βανουάτου:
  • mpalntouin-lonsnteil-banouatou


Χρειάζεται να πω περισσότερα; Όχι. Μπορώ να αποδείξω ότι ο σεισμός ήταν made by HAARP; Όχι. Κανείς δεν μπορεί να ‘αποδείξει’ τις μαζικές καταστροφές αυτού του σιωπηλού μυστικού πολέμου ενάντια στους λαούς – του γ’ Π.Π. που διεξάγεται εδώ κι αρκετό καιρό.  Όμως οι ενδείξεις και οι περίεργες ιστορικές “πρωτιές” των ακραίων φαινομένων με το μόνο και μόνιμο αποτέλεσμα οι γκλομπαλιστές να βγαίνουν και κερδισμένοι στο τέλος, αυτό λέει.
Εκτός κι αν επιμένετε, ότι αυτό που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια είναι ένας σκύλος που μιλάει ξένες γλώσσες…
Στο μεταξύ, καλό είναι αντί να ασχολιόμαστε όλη μέρα με τα μισθά μας και τα μνημόνια μας, να δώσουμε λίγο βάσει στο κατά πόσο υπάρχει εθνική ανεξαρτησία σε μια χώρα, όσο επιτρέπονται στον πλανήτη όπλα μαζικής καταστροφής τύπου HAARP. Κι όσο επιτρέπονται οι χημικοί αεροψεκασμοί των χωρών μας αβέρτα κουβέρτα και με φοβερές επιπτώσεις στην υγεία όλων των πολιτών.
Υ.Γ. Οι Έλληνες έχουν μια κακιά συνήθεια να μην δίνουν μεγάλη σημασία στα παγκόσμια γεγονότα, ειδικά όταν αφορούν κάποιες χώρες που θεωρούν “μακρινές” και αδιάφορες προς αυτούς, μέχρι που η σκόνη τους έρχεται καθημερινά στην πόρτα τους και οι πρόσφυγές τους κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Καλό είναι να βλέπουμε τι γίνεται παντού, γιατί ούτε το Βανουάτου, ούτε το Νεπάλ βρίσκονται σε άλλον πλανήτη. Στον ίδιο είμαστε όλοι και μπορούμε να γίνουμε ανά πάσα στιγμή πρωτοσέλιδα των παγκόσμιων ΜΜΕ με πολλά ή πολλαπλά χτυπήματα των γκλομπαλιστών…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα