Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Συμβουλές για να προστατεύεστε τη μέση σας!



Ο πόνος στη μέση είναι ένα συχνό φαινόμενο για το οποίο πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στο γιατρό. Οι καθημερινές συνήθειες μπορεί να καταπονήσουν αρκετά τη μέση σας και να χειροτερεύουν την κατάστασή σας. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως πρέπει να προστατεύετε τη μέση σας. 
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
 
Οι πόνοι στη μέση έχουν γίνει πιο συχνοί από ποτέ. Στην πραγματικότητα, περίπου  60 – 90% των ανθρώπων θα βιώσουν στη ζωή τους τουλάχιστον ένα  τραυματισμό στη μέση τους. Σε πολλές περιπτώσεις, η κατάσταση αυτή θα γίνει χρόνια και ίσως απαιτήσει χειρουργική επέμβαση. 

Παρ 'όλα αυτά,  οι περισσότεροι  εξακολουθούν να αδιαφορούν για τις επιπτώσεις που έχει στη μέση τους ο τρόπος ζωής τους.

 Είναι αλήθεια, ότι  σχεδόν όλα όσα κάνετε απαιτούν τη χρήση της μέσης σας. Ο τρόπος που κοιμάστε ή κάθεστε, τι τρώτε, ή ακόμα και η διαχείριση των συναισθηματικών σας εντάσεων μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη μέση.  
 
Αν  έχετε ένα κρεβάτι, που δεν προσφέρει αρκετή υποστήριξη  στη μέση σας, θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο ξυπνάτε με άκαμπτη ή πονεμένη πλάτη.  Διαλέξτε λοιπόν, με φροντίδα το στρώμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.
 
Ακόμα και απλές, καθημερινές κινήσεις, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας, το πλύσιμο των πιάτων, πως σηκώνεστε από το κρεβάτι ή τον καναπέ ,πως σκύβετε για να βάλετε τα παπούτσια σας ή ακόμη και πως κάθεστε στο αυτοκίνητο μπορεί να επιβαρύνει τη μέση σας.
 
Είναι σημαντικό να μάθετε να κάνετε όλες αυτές τις συχνές κινήσεις με προσοχή και ευελιξία χωρίς να τραυματίζετε τη μέση. Ακολουθείστε ασκήσεις διατάσεων, κάντε γιόγκα, πιλάτες για να ενδυναμώσετε τους μύες των ισχίων σας και προσέξτε τον τρόπο που μετακινείτε ή σηκώνετε αντικείμενα. 

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα