Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Εγώ θα σου πω τη μεγάλη αλήθεια. Γιατί η πιτσιρικαρία τρελλαίνεται με το διαδίχτυο. Στα όρια του εθισμού. Κι ακόμα χειρώτερα. Μιλάμε για κανονική εξάρτηση. Η πρώτη «δουλειά» το πρωί και η τελευταία το βράδυ. Για τέτοιο πράμα μιλάμε. Μόλις ανοίξει τα μάτια του το παιδί να θέλει να πάρει τη δόση του. Και πριν πάει για ύπνο να είναι σα να αποχωρίζεται κάτι που θα του λείψει.
Υπερβολική χρήση του ίντερνετ. Ώρες το τσογλάνι στον υπολογιστή. Γιατί, λοιπόν, τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, τη βρίσκουν με τα σιδερικά και κάποια παρεκτρέπονται όταν τους πει μια κουβέντα η μάνα τους, ο πατέρας τους. Το θέμα εδώ και χρόνια το πήραν επάνω τους οι ψυχολόγοι. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Οι οποίοι ειδικοί επιστήμονες ξεκινούν από μία λανθασμένη βάση.
Ότι το παιδί είναι σωστό. Ότι αν κάτι του στραβώσει δεν φταίει το παιδί, αλλά ο περίγυρός του. Αυτά που το περιβάλλουν, στον κλειστό κύκλο της οικογένειας, στον ανοικτό κύκλο της κοινωνίας. Πήρες χαμπάρι;

Οι άνθρωποι γεννιούνται καλοί, λευκό χαρτί, δεν έρχονται με κουσούρια στη ζωή, αλλά στην πορεία το χαρτί γίνεται γκρι, μαύρο. Πήρες χαμπάρι; Η πουτάνα η φύση και οι πούστιδοι οι μεγάλοι με το που παραλαμβάνουν τον μικρό αρχίζουν και τον χαλάνε κι αυτός όταν μεγαλώσει χαλάει την επόμενη γενηά. Έτσι πάει. Αυτή είναι η εξήγηση των ψυχολόγων, που σα σύγχρονοι άνθρωποι σε μεγάλο βαθμό αποδέχονται το διαδίκτυο διότι σήμερα είναι βασικός τρόπος επικοινωνίας, κοινωνικοποίησης και διασκέδασης. Και, βέβαια, πηγή πληροφοριών και ενημέρωσης.
Τι λέτε, βρε κορόιδα! Τι λέτε, βρε αρχιμαλάκες να τα βράσω τα πτυχία τους. Πόσοι, ρωτάω, από τους νέους που είναι κολλημένοι με τις ώρες στο εργαλείο το χρησιμοποιούν για ενημέρωση και πληροφόρηση; Σου λέω ότι είναι σπουδαίο πράμα και η γνώση, και η ενημέρωση. Όμως! Δεν εισπράττεται μέσα από ηλεκτρονικά μέσα. Αυτό θα το κάνει μόνον 
ο συνειδητός ψάχτης, τέτοια ανάγκη δεν την έχει ο ανώριμος πιτσιρικάς.
Ύστερα είναι και το άλλο. Η κοινωνικοποίηση μέσω του διαδιχτύου, καπετάν μαλάκες ψυχολόγοι, δεν έχει ποιότητα. Είναι ρηχή, είναι σαχλαμαρίστικη, μαλακισμένη, εντελώς. 
Τι φταίει. Για τους ψυχολόγους οι γονείς! Που δεν αντιλαμβάνονται ότι το ίντερνετ καλύπτει...άλλες ψυχολογικές ανάγκες του παιδιού. Και το ότι οι γονείς παραμελούν ή, 
υπερπροστατεύουν τα παιδιά τους κι αυτά, τα φουκαριάρικα, από αντίδραση καταφεύγουν στα γκάτζετ.
Να πει και ο αποδυτηριάκιας τη γνώμη του. Τη δική του αλήθεια. Τι είναι εκείνο που φταίει. Είναι η έλλειψη φόβου. Και η απουσία αγωνίας του πιτσιρικά στα 10 και 12 χρόνια του, ακόμα και στα 16 και 18, τι τον περιμένει στη ζωή.
Φόβος. Το μέγα δώρο του κάθε ζώου. Ο τρόμος. Μ' αυτή την προίκα γεννιέται κάθε ζώο. Όλα τα ζώα. Εκτός από τον άνθρωπο. Που είναι εξασφαλισμένος, τι θα φάει, τι θα ντυθεί, πού θα κοιμηθεί. Όλα καθορισμένα από τους γονείς του. Κι έρχεται η κοινωνία και του πιπιλάει το μυαλό του πιτσιρικά και του λέει «Έχεις δικαιώματα». Δεν του λέει Προετοιμάσου! Ούτε Δούλεψε!
Η άγνοια κινδύνου, λοιπόν, του παιδιού τον στρέφει να ασχολείται, να ξοδεύεται σε πράγματα περιττά. Άχρηστα. Και να νοιώθει ότι έχει μια υπεροχή απέναντι των γονιών του, αφού εκείνοι στα χρόνια τους, όταν ήταν πιτσιρικάδες δεν είχαν πιάσει στα χέρια τους τα ηλεκτρονικά μαλακιστήρια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα