Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα

πρώτα-συμπτώματα-της-καρκίνο του πνεύμονα


Ο καρκίνος του πνεύμονα όταν ανιχνεύεται σε πρώιμο στάδιο μπορεί να θεραπευτεί στο 50% των περιπτώσεων σε σύγκριση με καρκίνο που έχει κάνει μετάσταση όπου το ποσοστό επιτυχούς θεραπείας είναι μόνο 2%. Μάθετε πώς μπορείτε να παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα, προκειμένου μια πιθανή θεραπεία να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αρρωσταίνετε συχνά

Αν αρρωσταίνετε συχνά από γρίπη, κρυολόγημα ή βρογχίτιδα, η αιτία μπορεί να είναι το ''πεσμένο'' ανοσοποιητικό σύστημα και, δυστυχώς, ο καρκίνος του πνεύμονα.
Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά του κρυολογήματος, της γρίπης ή μιας λοίμωξης. Η διαφορά είναι στη συχνότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων αυτών. Εάν αισθάνεστε τα συμπτώματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δείτε το γιατρό σας αμέσως.
Όταν τα καρκινικά κύτταρα εξαπλωθούν στον ιστό των πνευμόνων και των βρόγχων εμφανίζονται τα ίδια συμπτώματα όπως στο κοινό κρυολόγημα και στη γρίπη. Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει μειωμένη αντοχή και το σώμα δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.


Απώλεια όρεξης και σωματικού βάρους

Αν ανεξήγητα χάνετε βάρος, μολονότι τρώτε καλά, θα πρέπει να βρείτε την πραγματική αιτία. 
Αυτό συμβαίνει σε μερικούς ανθρώπους που απλά ξεχνούν να φάτε, ή οι τροφές που κάποτε ήταν πολύ νόστιμες γίνονται ξαφνικά αποκρουστικές, μερικοί νιώθουν αίσθημα κορεσμού μετά την κατανάλωση πολύ μικρής ποσότητας τροφής ή / και αμέσως αισθάνονται ναυτία. Εάν αυτά τα συμπτώματα δεν υπήρχαν προηγουμένως, και τελευταία τα αντιμετωπίζετε όλο και πιο συχνά, ζητήστε ιατρική βοήθεια.

Μη φυσιολογική ανάπτυξη των μαστών στους άνδρες

Η αύξηση του μαστού στους άνδρες αποτελεί ένδειξη ενός σοβαρού προβλήματος υγείας. Μερικές φορές ένα στήθος αυξάνεται στην περιοχή γύρω από τη θηλή. Όταν ο όγκος έχει εξαπλωθεί, ουσίες και διάφορες ορμόνες που κινούνται μέσω του αίματος απελευθερώνονται και έτσι εμφανίζεται η ανάπτυξη του στήθους. Ένας στους πέντε ασθενείς, δήλωσε ότι το πρώτο σύμπτωμα ήταν η ανάπτυξη του στήθους.

Κούραση

Η κόπωση είναι επίσης ένα από τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα. Είναι παρόμοιο της κόπωσης, όπως όταν έχετε γρίπη ή / και κρυολόγημα. Η διαφορά είναι ότι αυτή παραμένει και δεν περνάει. Ουσίες απελευθερώνονται από το ταξίδι του καρκίνου μέσω του αίματος και  επηρεάζουν το επίπεδο του οξυγόνου στο σώμα, την υγεία των ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα επινεφρίδια και όλα τα άλλα όργανα που εμπλέκονται στην παραγωγή ενέργειας.

Η κόπωση μπορεί επίσης να προκληθεί από την αϋπνία, την πάρα πολλή δουλειά, το άγχος και άλλους παράγοντες. Παρ'όλ'αυτά, αν είστε συνεχώς κουρασμένοι και έχετε έλλειψη ενέργειας, χωρίς οποιαδήποτε αιτία, ιδίως, φροντίστε να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Δύσπνοια

15% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα είναι μη-καπνιστές. Οι κύριες αιτίες είναι η έκθεση σε μολυσμένο αέρα, διάφορες χημικές ουσίες και το παθητικό κάπνισμα. Η δύσπνοια συνδέεται με πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου των πνευμόνων. Εάν έχετε δυσκολία στην αναπνοή, ειδικά όταν θέλετε να αναπνέετε βαθιά ή χρειάζεται συχνά να καθαρίζετε το λαιμό σας, έχετε ξηρό βήχα, ή μαζί με το βήχα έχετε πορτοκαλί ή κόκκινα φλέματα, μην διστάσετε να επισκεφτείτε έναν γιατρό!

Άρρωστα και πρησμένα δάκτυλα

Ο πόνος και τα πρησμένα δάκτυλα μπορεί να προκληθούν από πολλούς λόγους, αλλά πιο συχνά συμβαίνει όταν αιτία είναι ο καρκίνος του πνεύμονα. Συχνά αυτά τα συμπτώματα αντικαθίστανται με αρθρίτιδα. Τα δάχτυλα μπορεί να είναι πρησμένα κάτω από τα νύχια, να παρουσιάζουν ερυθρότητα, πρήξιμο και αυξημένη θερμοκρασία. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε δυσκολία στην κίνηση και μειωμένες κινητικές δεξιότητες των χεριών.

Αδυναμία στους μύες

Ένα αίσθημα αδυναμίας των μυών μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του πνεύμονα. Αυτό συμβαίνει όταν επιβλαβείς ουσίες, που προκαλούνται από την εξάπλωση του όγκου, μέσω του αίματος, φθάνουν στους μύες. Εάν αυτές οι βλαβερές ουσίες εξαπλωθούν στον εγκέφαλο, προκαλούν εξασθένηση της λειτουργίας της μιας πλευράς του εγκεφάλου. Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι και καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια σε ό, τι κάνετε, απλά κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας.

Αισθάνεστε πόνο στο στήθος, πόνο στην πλάτη και πόνο στην κοιλιά

Ο πόνος στο στήθος συνήθως συνδέεται με καρδιακή προσβολή. Αν δεν ανήκετε σε αυτή την ομάδα υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό για να διαπιστώσει αν είναι  καρκίνος του πνεύμονα ή όχι. Ο πόνος στο στήθος είναι το πρώτο σύμπτωμα του καρκίνου του πνεύμονα σε ένα στα τέσσερα άτομα. Οι πόνοι στην πλάτη, τους ώμους και το λαιμό μοιάζουν με πόνο στους μύες. Αν συνεχώς αισθάνεστε πόνο στην πλάτη, τους ώμους και την κοιλιά, κλείστε ένα ραντεβού με ένα γιατρό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα