Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Μετεωρολογικές κόντρες για τον καιρό του Πάσχα

 


«O καιρός τρελάθηκε ή θα μας τρελάνουν οι μετεωρόλογοι. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά αλλά τα…μετεωρολογικά μοντέλα διαφωνούν για το τι καιρό θα κάνει. Ποια σχολή να εμπιστευτείς; Την ευρωπαϊκή ή την αμερικάνικη;»


Το δημοσίευμα ως έχει -τίτλο και άρθρο- το βρήκαμε στο The TOC:
«Το βέβαιο είναι μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και λίγο «πασχαλινό» χιονάκι τη Μεγάλη Δευτέρα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.
Τη Μεγάλη Πέμπτη …αρχίζουν τα δύσκολα. Οι μεν ευρωπαίοι μετεωρολόγοι μας προετοιμάζουν για ψήσιμο του οβελία με αντηλιακή κρεμούλα- πάνω μας, όχι στο αρνάκι- οι δε αμερικανοί βλέπουν βροχερό καιρό μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.
Τι κάνουμε; Η δική μας μετεωρολογική πηγή τάσσεται πάντως υπέρ του αμερικανικού μοντέλου».
Η… Κυβέλη Ουρανού σχολίασε και αναμένει να “εγκριθεί” το σχόλιο της από το ιστολόγιο:
Αγαπητό The TOC, Όταν λέμε ότι ψεκάζουν και χειραγωγούν τον καιρό, εννοούμε αυτό ακριβώς: ότι ψεκάζουν και χειραγωγούν τον καιρό! Πως θέλετε, λοιπόν, οι μετεωρολόγοι να σας πουν τον καιρό από τη στιγμή που είναι ακυρωμένοι επιστημονικά;
Δεν έχετε προσέξει ότι οι μόνες έγκυρες πλέον προβλέψεις είναι οι μη “έγκαιρες”, τα έκτακτα δελτία καιρού; ‘Εν-καιρό’ θα το καταλάβετε όλοι, τι γίνεται εκεί πάνω στους ουρανούς, οι περισσότεροι πάντως το έχουν ήδη. Και ‘καιρός’ είναι να αρχίζετε να αναδεικνύετε το θέμα γιατί ο κόσμος γελάει με τα ΜΜΕ που σωπαίνουν -άσε το γέλοιο που πέφτει με τους μετεωρολόγους. Γίναμε κράτος γελοίον και γελοίων, κράτος όπου ο Παπακωνσταντίνου φεύγει λεύτερος παρά τα αδικήματά του και στη θέση του ‘μέσα΄μπαίνει ο Βαξεβάνης γιατί τόλμησε να κάνει δημοσιογραφία σε μια χώρα που οι δημοσιογράφοι επίσης είναι ακυρωμένοι. Με τούτα και με κείνα, η χώρα πτώχευσε από το υπέρογκο κόστος εισαγωγών σε κανναβούρι για να μπορούν να θρέφονται τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια. 
Αλλά ‘καιρός’ δεν είναι να γίνουμε άνθρωποι λεύτεροι; Λεύτεροι από φόβο και υποταγή σε συμφέροντα που μόνο δικά μας δεν είναι. Από τα μικρά ξεκινάει η ανεξαρτησία κι από το ήθος και το χρέος του καθενός να κάνει σωστά τη δουλειά του και μετά φτάνουμε στο χρέος του κράτους. Όπως η κοινωνική πυραμίδα μολύνθηκε από πάνω προς τη βάση, ο μόνος τρόπος εξυγίανσης είναι να πάει ανάποδα, από τη βάση προς την κορυφή. 
Αντί, λοιπόν, να αναρωτιέστε τι έπαθαν οι μετεωρολόγοι και λένε άλλα αντ’ άλλων, αναρωτηθείτε τι έχουν πάθει επίσης και οι δημοσιογράφοι. Έπρεπε να είστε ΌΛΟΙ πλάι σε έναν Βαξεβάνη και πλάι στο μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού που έχει ήδη διαπιστώσει ότι διενεργούνται αεροψεκασμοί και να προβάλετε την άποψη τους και να μην τους ονομάζετε ειρωνικά “ψεκασμένους”.
Περιμένω να δω το σχόλιο μου δημοσιευμένο και όχι λογοκριμένο. Περιμένω να αρχίσετε όλοι μαζί να γίνεστε υπερασπιστές της πληροφόρησης.  
 Υ.Γ. Τον καιρό τον λέει καλύτερα αυτός που παρακολουθεί μαζί και το δελτίο ψεκασμών…
Τώρα, σχετικά με τον καιρό, η σχωρεμένη η μανούλα μου που ήταν προσφυγοπούλα από την Προύσα, μου είχε μάθει έναν χρυσό κανόνα, που ίσχυε ΠΆΝΤΑ, μέχρι που άρχισαν οι ψεκασμοί: “Ό,τι καιρό κάνει του Ευαγγελισμού, κάνει και το Πάσχα”, με μια μικρή ίσως απόκλιση προς το καλύτερο, αφού είναι κάποιες βδομάδες μετά, ειδικά όταν το Πάσχα πέφτει αργά. Αυτά, όταν επίσης η σοφία του λαού είχε δύναμη. Τώρα ακυρώθηκε και αυτή…


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα