Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Γιατί είσαι εκείνη που τη χωρίζουν πάντα;


«Τι σημαίνει άραγε το να σε χωρίζει πάντα ο άλλος; Σε όλες - μα όλες - μου τις σχέσεις μέχρι σήμερα συνέβη ακριβώς αυτό που φοβόμουν: με χώρισαν! Γιατί;»

Στο μήνυμά σου ουσιαστικά αναφέρεις ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο το οποίο έχεις αναγνωρίσει στις προσωπικές σου σχέσεις: είστε μαζί με έναν άντρα και πάντα καταλήγεις να «μένεις πίσω» μιας και εκείνος παίρνει –μέχρι σήμερα- την απόφαση του χωρισμού. Επιπλέον, αναγνωρίζεις ένα ακόμη σπουδαίο στοιχείο: τον φόβο που έχεις αναπτύξει απέναντι στο ενδεχόμενο ενός χωρισμού.

Είναι αλήθεια πως συχνά οι άνθρωποι χτίζουμε τις «τέλειες» συνθήκες για να γίνει αυτό ακριβώς που φοβόμαστε, στο πλαίσιο μιας «αυτοεκπληρούμενης προφητείας» όπως αποκαλούμε το φαινόμενο αυτό στη Ψυχολογία. 

Με απλά λόγια, μία σύντροφος που φοβάται μήπως την αφήσει ο σύντροφός της, βιώνει μια βαθιά εσωτερική ανασφάλεια την οποία εκφράζει είτε ανοιχτά μέσα από ζηλοτυπικές συμπεριφορές ή ακόμη μέσα από περιοριστικές συμπεριφορές κατά τις οποίες δεν αφήνει στον σύντροφό της τον χώρο να «αναπνεύσει» κάνοντας πράγματα που αγαπάει, με ανθρώπους που αγαπάει, από φόβο πάντα μήπως τον χάσει.

Όπως καταλαβαίνεις βέβαια, μια τέτοια σύντροφος χάνει την γοητεία της και συχνά κουβαλά την «ταμπέλα» της γκρινιάρας, της ζηλιάρας, της απαιτητικής, της συντρόφου που εκείνος δε θέλει να έχει δίπλα του αφού πολύ απλά, δεν τον κάνει να περνά όμορφα.

Η απάντηση στο ερώτημά σου «τι σημαίνει άραγε όταν σε χωρίζει πάντα ο άλλος;», βρίσκεται στην επόμενη φράση σου «έγινε αυτό ακριβώς που φοβόμουν: με χώρισαν». Εφόσον δουλέψεις αυτόν σου τον φόβο, εντοπίζοντας τα βαθύτερα αίτια αυτού, θα απελευθερωθείς από δυσλειτουργικές συμπεριφορές και θα εξελιχθείς σε μια σύντροφο δυναμική αλλά και δυνατή, μια σύντροφο που προσπαθεί για την σχέση της χωρίς να φοβάται για αυτή, αφού όταν προσπαθείς πραγματικά για μια σχέση και αυτή τελειώνει τότε ξέρεις καλά πως δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε να εξελιχθεί περαιτέρω.

Οι σχέσεις που τελειώνουν και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώνονται μας αφήνουν σπουδαία μαθήματα για τον εαυτό μας, μαθήματα που μας ωριμάζουν συναισθηματικά και μας προετοιμάζουν για τις επόμενες σχέσεις μας.

cosmopolitan
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα