Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η ελίτ ψάχνει τρόπους να φτάνει τα 500!



Έμμονη ιδέα πλέον είναι για την παγκόσμια ελίτ η επιμήκυνση της ζωής τους. Τα όριο των 100 χρόνια που πλέον κατακτήθηκε με τις διάφορες επιστημονικές μεθόδους -πολλές εκ των οποίων είναι πέρα από κάθε ηθική- τώρα τους φαίνονται λίγα και ψάχνονται πως θα τα πενταπλασιάσουν.

Σήμερα, η προσπάθεια να παραταθεί η ανθρώπινη ζωή επ ‘αόριστον βασανίζει την οικονομική και πολιτική ελίτ. Ο επικεφαλής των επενδυτικών δραστηριοτήτων της Google, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι είναι δυνατόν να ζήσουμε έως 500 χρόνια.
«Έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία για να επιτευχθεί οτιδήποτε έχετε το θράσος να οραματιστείτε», είπε ο Bill Maris. «Ελπίζω μόνο να ζήσω αρκετό καιρό για να μην πεθάνω».
Οι αρχαίοι πίστευαν σε ένα μαγικό ελιξίριο, ένα φίλτρο που θα προσέφερε στους θνητούς αυτό που θέλουν περισσότερο, την αιώνια ζωή.
Κινέζοι αυτοκράτορες κυνήγησαν το όνειρο με το να καταναλώνουν πολύτιμες ουσίες, όπως νεφρίτη και χρυσό, συχνά με μοιραία αποτελέσματα.
Η Elizabeth Bathory, η κόμισσα της Τρανσυλβανίας του 16ου αιώνα που ονομάστηκε Lady Δράκουλα, προέβη σε μια ακόμη πιο δραστική προσπάθεια να νικήσει τον θάνατο, κάνοντας μπάνιο στο αίμα νεαρών κοριτσιών.

Ακόμα, ένας διαβόητος επιστήμονας, έκανε ένεση στον εαυτό του που περιείχε ένα μείγμα από σπέρμα σκύλων, όρχεις και αίμα. Τουλάχιστον αυτός δεν έπρεπε να το πιει, σε αντίθεση με τους Τζαμαϊκανούς, που ακολούθησαν μυστική συνταγή της χώρας τους για τη μακροζωία, η οποία περιελάμβανε σούπα από χελώνα.
Με επικεφαλής τους μεγιστάνες της τεχνολογίας, οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Αμερικής, επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για το πώς θα νικήσουν τη διαδικασία γήρανσης.
Τα χρήματα, επίσης, είναι ένα κίνητρο καθώς αν κάποιος βρει τον τρόπο επιμήκυνσης της ζωής για δεκαετίες ή ακόμη και αιώνες, θα γίνει απίστευτα πλούσιος.
Είναι εύκολο για κάποιους να γελούν με τα σχέδια των τεχνολογικών αυτών των μεγιστάνων που νομίζουν ότι μπορούν να βρουν «λύση» στη γήρανση, αλλά από την άλλη μεριά ο μεγιστάνας Larry Ellison, χαρακτηρίζει «ακατανόητο» που οι άνθρωποι δέχονται το θάνατο ως κάτι αναπόφευκτο.
Αλλά ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για 1.000 χρόνια έχει ήδη γεννηθεί, σύμφωνα με τον Βρετανό θεωρητικό Γεροντολογίας, Aubrey de Grey. Ο de Grey πιστεύει ότι η μακροζωία θα επιτευχθεί τροποποιώντας γενετικά τα κύτταρα του σώματός μας για να αποφύγουμε τη διαδικασία της γήρανσης.
Οι επιστήμονες έχουν ήδη καταφέρει να αυξήσουν δραματικά την διάρκεια ζωής των σκουληκιών, των μυγών και των ποντικιών.
Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι η γήρανση είναι αναπόφευκτη, λέει ο De Grey, και δείτε το σώμα σαν ένα vintage αυτοκίνητο: η σωστή συντήρηση, μπορεί να το διατηρήσει για πάντα.
Ο Peter Thiel, ο συν-ιδρυτής της διαδικτυακής υπηρεσίας πληρωμών PayPal, έχει δώσει στον De Grey 3.500.000 δολάρια, χρηματοδοτώντας το έργο του σε αυτόν τον τομέα.
Στον αντίποδα βέβαια υπάρχουν και άλλοι επιστήμονες που απορρίπτουν αυτές τις θεωρίες και θεωρούν ότι σπαταλούνται άδικα αυτά τα ερευνητικά κονδύλια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολύ καλύτερα αλλού.
Για παράδειγμα, ο Sir Colin Blakemore, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας, επιμένει ότι υπάρχει ένα ανώτατο όριο στο πόσο πολύ μπορεί να γεράσει το ανθρώπινο σώμα. Αυτό είναι τα 120 χρόνια διότι σχεδόν κανείς δεν έχει επιζήσει περισσότερο.
Έτσι ενώ ο πλανήτης μαστίζεται από πείνα, η ελίτ ψάχνει τρόπους να φτάσει όσο γίνεται πιο μακριά για να καμαρώσει το έργο της: την αποψίλωση του από τους πληθυσμούς!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα