Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

2ο CHAKRA : Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

2ο CHAKRA : Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Το δεύτερο τσάκρα είναι το τσάκρα των σχέσεων. Η ενέργεια του αρχίζει να πάλλεται και να διακρίνεται στην ηλικία των επτά ετών. Με το δεύτερο τσάκρα η ενέργεια μετακινείται από την υπακοή στη φυλετική εξουσία στην ανακάλυψη άλλων σχέσεων που ικανοποιούν τις προσωπικές, φυσικές ανάγκες.
 
Η θέση του είναι στο κάτω μέρος της κοιλιάς στην περιοχή του αφαλού.
 
Όργανα που επηρεάζει : όργανα αναπαραγωγής, παχύ έντερο, κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, λεκάνη, περιοχή των μηρών, σκωληκοειδής απόφυση και ουροδόχος κύστη
 
Αυτό το τσάκρα αντανακλά την ανάγκη που έχουμε για σχέσεις με άλλους ανθρώπους και την επιθυμία να ελέγχουμε σε κάποιο βαθμό τη δυναμική του φυσικού μας περιβάλλοντος.
 
Ο προστάτης, ο καρκίνος στις ωοθήκες, τα ινομυώματα, ο χρόνιος πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης και τους μηρούς, η αρθρίτιδα είναι μερικά από το πιο κοινά προβλήματα υγείας που επηρεάζονται από αυτό το κέντρο.
 
Φόβοι : Απώλεια του ελέγχου μέσω της εξουσιαστικής δύναμης των άλλων, προδοσία, ανικανότητα, οικονομική απώλεια, εγκατάλειψη.
 
Οι σχέσεις μας με τους άλλους είναι στην ουσία τους πνευματικοί αγγελιοφόροι. Φέρνουν στη ζωή μας – αλλά και εμείς στις ζωές των άλλων – πληροφορίες που αποκαλύπτουν τα δυνατά μας σημεία και τις αδυναμίες μας. Κάθε δεσμός έχει πνευματική αξία. Κάθε σχέση μας βοηθά να αναπτυχθούμε ως άτομα.
 
Φαίνεται να υπάρχει κάποια δύναμη που εργάζεται στο παρασκήνιο και οργανώνει τα πράγματα σχετικά με το πότε και πού θα συναντήσουμε ανθρώπους – και πάντα την κατάλληλη στιγμή. Το πνευματικό αίτημα του δευτέρου κέντρου είναι να μάθουμε να σχετιζόμαστε συνειδητά με τους άλλους : να δημιουργούμε σχέσεις με ανθρώπους που στηρίζουν την ανάπτυξη μας και να εγκαταλείπουμε εκείνες που την εμποδίζουν.
 
Η ενέργεια του δευτέρου κέντρου εκφράζεται μέσα από τη δύναμη της επιλογής. Η δύναμη της επιλογής με όλα της τα επακόλουθα είναι η ουσία της ανθρώπινης εμπειρίας. Οι επιλογές μας υφαίνουν το πνεύμα μας. Δεν είναι όμως αυτό που διαλέγουμε που έχει σημασία. Η πρόκληση του δεύτερου κέντρου είναι να μάθουμε το κίνητρο πίσω από τις επιλογές που κάνουμε. Μαθαίνοντας τα κίνητρά μας, μαθαίνουμε το περιεχόμενο του πνεύματός μας.
 
Η ενέργεια του δευτέρου κέντρου συνδέεται επίσης με στοιχεία της υλικής επιβίωσης όπως το σεξ, η δύναμη και το χρήμα, στοιχεία απαραίτητα στις καθημερινές μας σχέσεις.
 
Η σκοτεινή πλευρά αυτών των ζητημάτων αποτελείται από τους πιο σημαντικούς φόβους μας : το βιασμό, την προδοσία, την οικονομική απώλεια και τη φτώχεια, την εγκατάλειψη, την απομόνωση, την ανικανότητα και την αδυναμία να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Καθένας από αυτούς τους φόβους έχει τη δύναμη να ελέγχει και να κατευθύνει τις πράξεις μας σε όλη μας τη ζωή.
 
Η ενέργεια του δευτέρου κέντρου είναι μία από τις πιο σημαντικές πηγές που έχουμε για να ανταπεξέλθουμε στα καθημερινά γεγονότα της ζωής μας, βρίσκοντας δημιουργικές λύσεις στα ψυχικά, υλικά και πνευματικά προβλήματα. Το μπλοκάρισμα αυτής της ενέργειας είναι πιθανόν να οδηγήσει σε ανικανότητα, στειρότητα, κολπικές μολύνσεις, ενδομητρίωση και κατάθλιψη. Εμποδίζει επίσης την πνευματική μας ωρίμανση.
 
Κυριολεκτικά και συμβολικά το δεύτερο κέντρο είναι το κανάλι της γέννησης. Υπνωτισμένοι από τη φωνή του φόβου δε μπορούμε να σκεφτούμε ή να ενεργήσουμε με καθαρό μυαλό, επειδή είμαστε μολυσμένοι από φόβους που βραχυκυκλώνουν τη δημιουργική δύναμη και από ιδέες που παίρνουν την ενέργεια τους από το δεύτερο κέντρο. Οι νέες ιδέες έχουν το δικό τους ενεργειακό πεδίο και αγωνίζονται να επιβιώσουν όπως τα βρέφη.
 
Η σεξουαλικότητα επίσης εκδηλώνεται και διαμορφώνεται μέσα από το δεύτερο κέντρο. Το σεξ είναι ένας τρόπος αυτοέκφρασης, το μέσο με το οποίο δηλώνουμε πόσο άνετα νιώθουμε, όταν δημιουργούμε σχέσεις σε φυσικό επίπεδο. Όταν εξερευνήσουμε τη σεξουαλικότητα μας χωρίς ντροπή, η ερωτική ενέργεια έχει τη δύναμη να ανυψώσει το ανθρώπινο σώμα και πνεύμα σε σημεία έκστασης και μερικές φορές να δημιουργήσει μεταλλαγμένες συνειδησιακές καταστάσεις.
 
Ενώ η υγιής σεξουαλικότητα μπορεί να απελευθερώσει υψηλά επίπεδα ενέργειας οι εγκληματικές σεξουαλικές ενέργειες είναι κάτι παραπάνω από σωματικές κακοποιήσεις, είναι και ενεργειακές κακοποιήσεις. Η ενεργειακή κακοποίηση ενίοτε είναι πιο σκληρή από τη σωματική και είναι μια κατάσταση στην οποία έχουμε πέσει θύματα οι περισσότεροι από μας. Ο βιασμός ή η αιμομιξία του ενεργειακού πεδίου είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας να περιορίσουμε την ικανότητα κάποιου να είναι ανεξάρτητος.
 
Όταν τα φυσικά ταλέντα ενός άλλου ανθρώπου μας φοβίζουν, εμείς είτε κάνοντας αρνητικές σκέψεις γι’ αυτό το άτομο, είτε εμπλεκόμενοι σε λεκτική διαμάχη στην πραγματικότητα προσπαθούμε να βιάσουμε αυτόν τον άνθρωπο, να του πάρουμε τη δύναμη. Το φυσικό μας σώμα αποθηκεύει τις αρνητικές μας προθέσεις στα γεννητικά μας όργανα.
 
Η πιο αποδυναμωτική πράξη στην οποία μπορεί να συμμετέχει ένας άνθρωπος είναι η πορνεία. Η εκπόρνευση της ενέργειας μας είναι συνηθέστερη από τη σωματική πορνεία, γιατί άπειροι άνθρωποι αφήνονται να ζουν σε καταστάσεις που εκπροσωπούν γι’ αυτούς την ασφάλεια σε φυσικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα, νιώθουν ότι ξεπουλούν μέρος του εαυτού τους.
 
Η ενέργεια του χρήματος είναι πολύ ισχυρή γιατί το χρήμα μπορεί να μπει στην ανθρώπινη ψυχή ως υποκατάστατο της ζωικής δύναμης. Το γεγονός ότι πάρα πολλά σωματικά προβλήματα που δημιουργούνται από οικονομικό άγχος εκδηλώνονται στα γεννητικά όργανα είναι μια συμβολική έκφραση της ενέργειας του φαλλού. Το χρήμα έχει εξομοιωθεί με τη σεξουαλική ενέργεια. Όσο πιο απρόσωπη είναι η σχέση μας μαζί του, τόσο πιο πιθανό είναι να ελέγχουμε την ενέργεια του στη ζωή μας.
 
Οτιδήποτε μας δημιουργεί σχέση εξάρτησης έγκειται στη δικαιοδοσία του δευτέρου κέντρου. Όσο διατηρούμε την ακεραιότητα μας τόσο λιγότερο εξαρτόμαστε από εξωγενείς παράγοντες και έχουμε πραγματικό έλεγχο στη ζωή μας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα