Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

10 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν τους νεφρούς σας!!

kidney1

Οι νεφροί είναι σημαντικά όργανα του σώματος, υπεύθυνοι για την φροντίδα της διαδικασίας ούρησης στο σώμα μας με το φιλτράρισμα των αποβλήτων του σώματος και την περίσσεια του νερού. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα τόσο σημαντικό εξάρτημα του σώματός μας, πολλοί από εμάς δεν τα φροντίζουμε και εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από νεφρική νόσο.
Υπάρχουν συνήθειες που πολλοί από εμάς έχουν, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα νεφρά μας.
Εδώ είναι μια λίστα με μερικές συνήθειες που πρέπει να αποφύγετε για υγιή νεφρά:
1. Μη επαρκής κατανάλωση νερού
Η μη αρκετή κατανάλωση νερού είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας καταστροφής των νεφρών μας καθημερινά. Η κύρια εργασία των νεφρών μας είναι να στραγγίζουν τα μεταβολικά απόβλητα από το σώμα και να ρυθμίζουν την ισορροπία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Όταν δεν μένουμε σωστά ενυδατωμένοι, η νεφρική ροή του αίματος μειώνεται, με τελικό αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών στο αίμα.
2. Μακροχρόνια γεμάτη ουροδόχο κύστη
Μια συνήθεια που πολλοί από εμάς έχουν είναι η καθυστέρηση στην κλήση της φύσης. Όταν αφήνουμε την κύστη γεμάτη ούρα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα,  διάφορες επιπλοκές στο ουροποιητικό σύστημα μπορούν να προκύψουν: Υπερτροφία του εξωστήρα μυός είναι ένα παράδειγμα αυτών των επιπλοκών, που μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό εκκολπωμάτων. Η υδρονέφρωση (αύξηση της πίεσης των ούρων στα νεφρά) είναι ένα άλλο παράδειγμα το οποίο προκαλείται από τη χρόνια πίσω πίεση στα νεφρά, οδηγώντας τελικά σε νεφρική ανεπάρκεια, ακόμα και ανάγκη για αιμοκάθαρση.
3.  Υπερκατανάλωση νατρίου
Ο μεταβολισμός του νατρίου που καταναλώνουμε είναι μια ακόμη δουλειά για τα νεφρά μας. Το αλάτι που τρώμε είναι η κύρια πηγή νατρίου και η πλειοψηφία της πρόσληψης νατρίου μας πρέπει να αποβάλλεται. Όταν τρώμε υπερβολικό αλάτι, τα νεφρά είναι απασχολημένα με την αποβολή νατρίου , η οποία μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιο άγχος για τα νεφρά μας.
4. Υπερκατανάλωση καφεΐνης
Όταν αισθανόμαστε διψασμένοι συχνά επιλέγουμε ροφήματα, όπως αναψυκτικά και σόδες, παρά νερόΠολλά από αυτά τα ροφήματα περιέχουν καφεΐνη. Η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και η υψηλή αρτηριακή πίεση μεταφέρει την πίεση στα νεφρά που μπορεί να τα βλάψει.
5. Κατάχρηση παυσίπονων
Λαμβάνοντας παυσίπονα με τον παραμικρό πόνο είναι μια κακή συνήθεια που πολλοί άνθρωποι έχουν. Τα περισσότερα παυσίπονα έχουν σοβαρές παρενέργειες και μπορούν να βλάψουν διάφορα όργανα, όπως τα νεφρά. Η έρευνα δείχνει ότι η λήψη χαπιών για τον πόνο μακροπρόθεσμα μειώνει τη ροή του αίματος και χειροτερεύει την λειτουργία των νεφρών.
6. Υπερκατανάλωση πρωτεΐνης
Η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος και άλλων τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση κατεστραμμένων νεφρών. Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες είναι βασικά υγιής, εκτός εάν πάσχετε από νεφρική βλάβη και ο γιατρός σας συνιστά μια διατροφή περιορισμένη σε πρωτεΐνες. Η πάρα πολύ πρωτεΐνη αυξάνει το μεταβολικό φορτίο στα νεφρά μας.
7. Πάρα πολύ κατανάλωση αλκοόλ
Όταν πίνουμε αλκοόλ συχνά αγνοούμε τη σωστή ποσότητα που είναι κατάλληλη για καλή υγεία. Η πάρα πολύ μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι μια συνήθεια που βλάπτει τα νεφρά. Το αλκοόλ περιέχει τοξίνες που μεταφέρουν άγχος στα νεφρά μας και τα καταστρέφουν.
8. Το κάπνισμα
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το κάπνισμα είναι κακό για σχεδόν κάθε όργανο του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του καπνίσματος και της νεφροπάθειας.
9. Η αδιαφορία για τα κρυολογήματα και τη γρίπη
Αγνοώντας το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη είναι μια συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεφρά. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν νεφρική νόσο έχουν επίσης ιστορικό αποφυγής ανάπαυσης, ενώ ήταν άρρωστοι.
10. Αϋπνία
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν κοιμάστε, λαμβάνει μέρος ανανέωση των ιστών των οργάνων. Ως εκ τούτου, όταν δεν έχετε υγιή ύπνο, αυτό διακόπτει τη διαδικασία ανανέωσης, με αποτέλεσμα βλάβη στα νεφρά και άλλα όργανα.
Πηγή:
organichealth
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα