Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τσάι matcha...Η νέα τρέλα που θα πρέπει να δοκιμάσετε!

Το νεότερο τρέλα τσάι, και γιατί θα πρέπει να ενταχθούν
Θα το βρείτε σε Lattes, smoothies, μπισκότα, ακόμα και marshmallows, είναι μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές τάσεις του έτους και είναι η επόμενη καυτή υπερ-τροφή.
Μιλάμε για το matcha, πράσινα φύλλα τσαγιού που έχουν ''κοπανιστεί'' σε λεπτή σκόνη. Ιαπωνικές τελετές τσαγιού έχουν επικεντρωθεί γύρω από την προετοιμασία του και το σερβίρισμά του εδώ και αιώνες, και σήμερα είναι τόσο εύκολη όσο και και η παραγγελία ενός φλιτζανιού καφέ από την καφετέρια της γωνίας-και είναι για καλό λόγο. 
Δεδομένου ότι δεν πίνετε απλά ένα φλιτζάνι τσαγιού, αλλά και τρώτε τα φύλλα του φυτού, κάθε φλιτζάνι περιέχει έναν τόνο οφέλη για την υγεία.
 Ένα φλιτζάνι matcha είναι το ισοδύναμο 10 φλιτζανιών πράσινου τσαγιού, όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά ... για να μην αναφέρουμε ότι περιέχει έξι φορές τα αντιοξειδωτικά του goji berries, 17 φορές αυτά των βατόμουρων, και 60 φορές αυτά του σπανακιού, αναφέρει η σύμβουλος ολιστικής υγείας Susan Reardon στο Boston.com.
Χρειάζεστε περισσότερους λόγους για να δοκιμάσετε ένα φλιτζάνι; 
Διαβάστε:

6 οφέλη του Matcha:
  • Αυξάνει την ενέργεια. Το Matcha είναι πλούσιο στο αμινοξύ L-Theanine (πέντε φορές περισσότερο από το πράσινο τσάι), το οποίο διεγείρει τα κύματα άλφα, βοηθώντας μας να αισθανόμαστε συγκεντρωμένοι, χωρίς πανικούς. Βελτιώνει, επίσης, τον χρόνο αντίδρασης και την απόδοση σε νοητικά απαιτητικές εργασίες, σύμφωνα με πολλές μελέτες .

  • Περιορίζει τα κρυολογήματα. Τα υψηλά επίπεδα των αντιοξειδωτικών στο matcha ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βοηθούν το σώμα σας να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες.

  • Ηρεμεί το δέρμα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του matcha αποτελεί σπουδαία προσθήκη σε μια σπιτική μάσκα προσώπου.

  • Βοηθάει στην απώλεια βάρους. Το Matcha περιέχει EGCG, μία κατεχίνη που προωθεί την οξείδωση των λιπών. Δύο κούπες επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας πάνω από τέσσερα τοις εκατό σε διάστημα 24 ωρών. Δεν αντικαθιστά την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, αλλά είναι μια εύκολη τόνωση.

  • Διατηρεί υγιή δόντια. Χαμογελάστε! Η EGCG στο τσάι εμποδίζει τα βακτήρια να προσκολληθούν στα ούλα και τα δόντια σας, καταπολεμά την πλάκα και τις κουφάλες.

  • Κρατά την καρδιά σας υγιή. Η έρευνα έδειξε ότι το πράσινο τσάι βοηθά στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης και μειώνει τη χοληστερόλη .

Επιμέλεια  Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πηγή:
care2




[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα