Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μεταφορά γονιδίων από φυτό σε ζώο!

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το θέμα των μεταλλαγμένων προϊόντων που απασχολεί την κοινωνία μας, αυτόν τον καιρό, είναι πολύ σημαντικό και θα έπρεπε να ενδιαφέρει όλους μας. Οι υπέρμαχοι των μεταλλαγμένων ισχυρίζονται πως αυτά δεν μπορούν να βλάψουν τα παραδοσιακά είδη.

Και όμως, στη φύση, τα γονίδια μεταφέρονται ανεξέλεγκτα από το ένα είδος στο άλλο, και μπορούν να ενσωματωθούν και να παραμείνουν μόνιμα μέσα στο είδος στο οποίο μεταφέρθηκαν, δημιουργώντας, έτσι,  καινούργιους οργανισμούς.  Αυτό είναι γνωστό στους επιστήμονες.

Και το πιο απίστευτο είναι, πως γονίδια μπορούν να μεταφερθούν και μεταξύ διαφορετικών ειδών, όπως δημοσιεύθηκε  πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό TheBiological Bulletin !

Οι ερευνητές  που μελέτησαν ένα πράσινο θαλάσσιο σαλιγκάρι, διαπίστωσαν ότι αυτό τρέφεται με ένα φύκι που περιέχει κάποιους ειδικούς για την φωτοσύνθεσηχλωροπλάστες*. Οι χλωροπλάστες αυτοί επιτρέπουν στο φύκι να τρέφεται από την ηλιακό φως και μόνον.
Το σαλιγκάρι αυτό λοιπόν, τρώγοντας τέτοια φύκια, παίρνει από αυτά το γονίδιο που αφορά την λειτουργία των χλωροπλαστών, που του επιτρέπει να τρέφεται και αυτό από το ηλιακό φως, όταν δεν βρίσκει άλλη τροφή!!!  Το γονίδιο ενσωματώνεται στα χρωμοσώματα του σαλιγκαριού και μεταφέρεται στα παιδιά τους, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Και ενώ κανείς μέχρι τώρα δεν πίστευε πως γονίδια μπορούν να μεταφερθούν από ένα φυτό σε ζώο, το σαλιγκάρι αυτό  έχοντας ενσωματώσει στα χρωμοσώματά του το γονίδιο των χλωροπλαστών, γίνεται ικανό να τρέφεται από το ηλιακό φως για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και από το φύκι από το οποίο πήρε το γονίδιο, έως και εννέα μήνες !!!

Δεν νομίζω πως θα σταματήσουν ποτέ να μας προκαλούν θαυμασμό τα κατορθώματα της φύσης. Όσο με τη λογική μας προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους νόμους με τους οποίους λειτουργεί το σύμπαν που μας περιβάλλει, τόσο ανοίγονται «θαύματα» μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας  και διαπιστώνουμε την μικρότητα της ανθρώπινης αντίληψης.

Γι αυτό δεν πρέπει με σιγουριά να πιστεύει τίποτα κανείς και πάντα πρέπει να αναρωτιέται μήπως αυτό που φαίνεται «λογικό» έχει και κάποια άλλη όψη. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα που έχουν να κάνουν με τη διατροφή και γενικότερα την υγεία, όπως τα μεταλλαγμένα.
Με αγάπη

*οργανίδια που περιέχουν χλωροφύλλη και χρησιμεύουν για την φωτοσύνθεση στα φυτά


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα