Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Χρησιμοποιώντας Υδροθεραπεία για τη θεραπεία ασθενειών

Χρησιμοποιώντας Υδροθεραπεία για τη θεραπεία ασθενειών


Η χρησιμοποίηση του νερού για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών δεν είναι μια νέα προσέγγιση, αλλά μια πανάρχαια πρακτική. Επανέρχεται σταδιακά στην επιφάνεια για να γίνει μέρος των καθιερωμένων  μεθόδων θεραπείας.

Τι είναι η Υδροθεραπεία;

Παλαιότερα γνωστή ως υδροπάθεια, η υδροθεραπεία θεωρείται ότι είναι ένα μέρος της ιατρικής , ενώ συγκεκριμένα ακολουθεί την φυσιοθεραπευτική , την εργοθεραπεία και φυσιοθεραπεία, οι οποίες περιλαμβάνουν τη χρήση του νερού για την ανακούφιση από τον πόνο και τη θεραπεία.
Η Υδροθεραπεία ως όρος ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων και θεραπευτικών μεθόδων που εκμεταλλεύονται τις φυσικές ιδιότητες του νερού, όπως η θερμοκρασία και η πίεση, για θεραπευτικούς σκοπούς, για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη θεραπεία των συμπτωμάτων ορισμένων νόσων.

Διάφορες μέθοδοι θεραπευτικής υδροθεραπείας 

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι που χρησιμοποιούν υδροθεραπεία σήμερα, όπως για παράδειγμα, πίδακες νερού, υποβρύχιο μασάζ και ιαματικά λουτρά, υδρομασάζ σε πισίνα, ζεστό ρωμαϊκό λουτρό, τζακούζι,  κρύα βουτιά και λουτρό με μεταλλικά άλατα.

Γιατί το νερό χρησιμοποιείται στην Υδροθεραπεία;

Η θεωρία πίσω από τη χρήση του νερού στην υδροθεραπεία είναι επειδή έχει πολλές φυσικές ιδιότητες που του δίνουν τη δυνατότητα να θεραπεύει. 
Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που το νερό μπορεί να κάνει:
-Το νερό αποθηκεύει και μεταφέρει  θερμότητα και ενέργεια.
-Το νερό διαλύει άλλες ουσίες, όπως τα ορυκτά και τα άλατα.
-Το νερό είναι ασφαλές
-Το νερό μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος.
-Το νερό έχει μια κατευναστική, καταπραϋντική και χαλαρωτική επίδραση στους ανθρώπους

Τι μπορεί να αντιμετωπιστεί με υδροθεραπεία;

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν υδροθεραπεία για τη θεραπεία πολλών ασθενειών και παθήσεων. Αυτές περιλαμβάνουν  ακμή, αρθρίτιδα, κρυολογήματα, κατάθλιψη , πονοκεφάλους , προβλήματα στο στομάχι, πόνους στις αρθρώσεις,  προβλήματα των μυών και των νεύρων, , διαταραχές του ύπνου, και  άγχος . Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν επίσης για χαλάρωση και διατήρηση της υγείας.
Επιπλέον, η υδροθεραπεία είναι ευεργετική, ανεξάρτητα από το πόσες από τις αρθρώσεις σας επηρεάζονται. Μερικές φορές χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αντικατάστασης μιας χειρουργικής επέμβασης  ή αν έχετε πόνο στην πλάτη , αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα και  οστεοαρθρίτιδα.

Άλλα οφέλη της υδροθεραπείας

1- Η ζεστασιά του νερού επιτρέπει στους μύες σας να χαλαρώσουν και  ανακουφίζουν τον πόνο στις αρθρώσεις σας, βοηθώντας σας να ασκήστε.
2- Το νερό υποστηρίζει το βάρος σας, κάτι που βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο και την αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων σας.
3- Το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει αντίσταση στην κίνηση των αρθρώσεων σας. Πιέζοντας τα χέρια και τα πόδια σας ενάντια το νερό, μπορείτε επίσης να βελτιώσετε τη μυϊκή δύναμη σας.

Είναι η Υδροθεραπεία αποτελεσματική;

Εκτός από τη θεραπεία και τη βελτίωση ορισμένων συνθηκών υγιεινής, επιστημονικές μελέτες έχουν επίσης φέρει στο φως ορισμένα άλλα οφέλη της υδροθεραπείας. Δείχνουν ότι η υδροθεραπεία μπορεί να βελτιώσει την αντοχή και τη γενική φυσική κατάσταση σε άτομα με διάφορες μορφές αρθρίτιδας. Ωστόσο, οι ασκήσεις που διδάσκονται στον ασθενή μπορεί να ποικίλλουν από τον έναν στον άλλο, ανάλογα με τη φύση της ασθένειας.

Είναι η Υδροθεραπεία ασφαλής;

Η υδροθεραπεία είναι το ασφαλέστερο όλων των θεραπειών. Ωστόσο, ανάλογα με τη διάρκεια των συνεδριών θεραπείας, η υδροθεραπεία μπορεί να προκαλέσει σε μερικούς ανθρώπους πονοκεφάλους, άλγη και πόνους, προβλήματα στον ύπνο, ναυτία , ρίγη, και τάση για λιποθυμία.
Επιμέλεια Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα